Gerçekliği Olmayan 10 Diş Beyazlatma Efsanesi

Halk arasında ya da internette diş beyazlatma ile ilgili fazla sayıda yanlış bilgilendirme mevcut. Bu yazıda, en sık karşılaştığım 10 yanlışı ve bu yanlışların doğrularını yazmak istedim.

1. Yanlış: Dişlerinizi Kabartma Tozu ile Beyazlatabilirsiniz.
Bu uygulama, kısa bir süre için işe yarasa da süreklilik kazanması durumunda hem dişlerinizin yüzeyinde hem de ağzınızda yer alan bakterilerin yaşam alanını bozar.

2. Dişlerinizi Hidrojen Peroksit ile Yıkayarak Beyazlatabilirsiniz.
Hidrojen peroksit, dokularla etkileşime girdiği takdirde serbest radikal tepkimelerine neden olur. Bu tepkime, dokuda yaşlanma sürecinde görülen reaksiyonla aynıdır. Hidrojen peroksit veya karbamid peroksit içeren konsantrasyonları yumuşak dokulara temas ettirmeden bir profesyonel gözetimi/tavsiyesi ile uygulamak gerekir.

3. Beyazlatıcı Diş Pastası ve Beyazlatıcı Sakız Kullanabilirsiniz.
Beyazlatıcı diş pastaları ve sakızlar beyazlatıcı kimyasallar içermelerine rağmen gözle görülür bir etki yaratmakta çok zayıftırlar. Beyazlatıcı kimyasalların dişlerde renk değişimi yapabilmesi için diş yüzeyiyle en az 20 dakika temas halinde kalması gerekmektedir.

4. Profesyonel Diş Beyazlatma Jelleri ve Marketlerden Alınabilen Beyazlatma Jelleri Aynıdır.
Her beyazlatma jeli farklı düzeyde karbamid peroksit veya hidrojen peroksit içerir. Bu kimyasallar dişte beyazlamaya sebep olan ana ajanlardır. Profesyonel beyazlatma ajanları evde kullanılanlara oranla çok daha güçlü etkiye sahiptir.

5. En Güçlü Beyazlatma Jeli En İyisidir.
Kuvvetli beyazlatma ajanları beyazlatma işlemini hızlandırabilir. Ancak bu beyazlık, kalıcılık açısından başarılı olamayabilir ve tekrar gerektirebilir. Ayrıca aşırı hızlı uygulama dişlerde ağrıya ve hassasiyete sebep olabilir. Yüksek konsantrasyonulu jeller, düşük konsantrasyonda beyazlatma jelleriyle desteklendiğinde hem uygulama daha güvenli olur hem de dişler daha uzun süre beyaz kalır.

6. Bir Kere Beyazlatılan Diş, Daima Beyaz Kalacaktır.
Renk değişimi kalıcı değildir. İnsanların yaşı ilerledikçe dişlerin rengi sarılaşabilir ve yediklerimiz ve içtiklerimiz yeniden renklemeye yol açabilir. Diş beyazlatma işleminin belirli aralıklarla tekrarlanması gerekir.

7. Çilek ve Limon Diş Beyazlatmada Kullanılabilir.
İçerdiği asitten dolayı bu tip yiyecekler beyazlatma etkisi gösterebilir. Ancak diş minesinin asit ile sık etkileşimi uzun vadede zararlı olabilir.

8. Lazer Diş Beyazlatma İşlemini Hızlandırır.
Hekim tarafından uygulanan lazerin diş beyazlatma işlemini hızlandırdığına veya beyazlatmayı daha iyi yaptığına dair bir kanıt yoktur. Tam tersine lazerin dişinize, gözlerinize veya dudaklarınıza hasar verme ihtimali bulunmaktadır.

9. Porselen Kuron ve Lamina Venerler Beyazlatılabilir.
Beyazlatmada kullandığımız jeller ancak doğal dişler üzerine uygulanabilir, porselen yüzeylerde etki göstermezler. Bu yüzden kuronlarınızı dişlerinizle aynı beyazlığa getirmek için değişimleri gerekmektedir.

10. Beyazlatma Her Yaşta Yapılabilir.
Çocukların dişlerine yapılan beyazlatma işlemleri, dişin içerisinde bulunan canlı dokuda hasara neden olabilir. Çocukların dişleri sadece bazı vakalarda güvenli bir şekilde beyazlatılabilir. İlerleyen yaşlarda diş minesinin özelliğinin kaybolmasından dolayı yapılan diş beyazlatma etkinliğini kaybeder.

Okuduğunuz yaygın ama yanlış olan bilgilendirmelerin kurbanı olmayın. Gülüşünüz, insanların sizde fark ettiği ilk şeydir. Bu yüzden dişlerinize herhangi bir işlem yaptırmadan önce iyice araştırın ve ilk olarak diş hekiminize danışın. Evde diş beyazlatma yöntemleri hakkında doğru bilgi almak için aşağıdaki yazımı ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Diş Beyazlatma Tedavisi | Onur Öztürk https://www.onurozturk.com/tedaviler/dis-beyazlatma/

Haberin Devamı

İnstagram https://www.instagram.com/dronurozturk/

Haberin Devamı