İş hayatında başarılı, güçlü ve akıllı iş kadınları kendi bireysel markalaşma süreçlerini yöneten kişiler. Bağımsızlıklarının yanı sıra üretken ve girişimci ruhları ile hepimiz için birer iyi örnekler. Bu kadınlar öncelikle kariyerlerine odaklanıyor, hem evleniyor, hem de başarılı bir şekilde iş hayatında yer alıyorlar. Bu güçlü kadınlar birkaç işi bir arada yürütebilen bireyler. Zamanını iyi değerlendiriyor ve sürekli üreterek yetişmekte olan kız çocukları için de rol model oluyorlar. Ülkemizde hala kız çocuklarının okuma yazma oranları çok düşük olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu kadınlar toplumumuz ve geleceğimiz için gerçek bir sosyal sorumluluk değeri taşıyor.

Haberin Devamı

Bu yazımda sizlere kendini gerçekleştirme yolunda başarılı adımlar atmış, kendi markasını yaratmış Benay Özülkü ile gerçekleştirdiğim röportajı aktarmak istiyorum. Bu röportajı özellikle girişimci olmak isteyen kadınların yollarını aydınlatmak ve kadınlarında iş hayatında girişimci olabildiklerini hatırlatmak amacı ile hazırladık. Sayın Özülkü ile iki bölümden oluşan, kendi yaratmış olduğu markası ve markalaşma sürecini konuştuğumuz güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle Benay Özülkü kimdir?

1993 Adana doğumluyum. Ankara Üniversitesi Sağlık bilimleri mezunuyum. Halen Açık Öğretim’de Fizyoterapi Eğitimi almaya devam ediyorum. Ankara Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Diyet Mutfak adlı bir işletme kurdum. Yakın gelecekte ise yeni projemin temellerini atmaya hazırlanıyorum. Aynı zamanda yoğun bir tempoda kişisel gelişimim için farklı alanlarda eğitimler almaya devam ediyorum.

İyi bir iş kadını olmak için eğitim hayatı sizin için ne ifade ediyor?

Ben eğitimin hayatı yapılandırdığına inanıyorum. Eğitim benim için su gibi aslında; hayatın olmazsa olmazları arasında. Sürekli farklı konularda eğitim alıp kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Pek çok farklı alanda sertifika aldım. Hiç bilmediğim yerlere gidip görmeyi, kendimi tek bir alanda değil, farklı alanlarda da geliştirmeye özen gösteriyorum. Her gün mutlaka yeni bir bilgi öğreniyorum. Sürekli araştırma yapıyorum. Enstrüman ve dil eğitimleri ile kendimi zenginleştiriyorum. Piyano çalıyorum ve keman çalmayı öğreniyorum. Özellikle kadın olarak eğitim şart diyorum.

Haberin Devamı

Günümüzde iş hayatına girmek isteyen bireyler için yabancı dil bilmek önemli bir avantaj oluyor, artık bir dil dahi yeterli olmayabiliyor. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çok güzel bir konuya değindiniz. Hangi işi yaptığınız önemli değil. Yaptığınız işi iyi yapmanız önemli. Yabancı dil bilmek insanı zenginleştirir. Yabancı dil konusunda çok sabırsız ancak kararlıyımdır. Bu yüzden bir dili öğrenmeye başladıktan sonra belli bir noktaya geldiğimde diğer bir yabancı dili öğrenmeye başlıyorum. okurlara tavsiyem gelecek yabancı dilde, mutlaka kendilerini bu alanda geliştirmeleri gerekiyor.

Kaç yabancı dil biliyorsunuz ve şuanda öğrenmeye devam ettiğiniz bir dil var mı?

İngilizce ve Arapça biliyorum. Ancak yeterli demiyorum; şuanda da Almanca öğreniyorum. Yabancı dil eğitimi almak benim için hem sosyal açıdan, hem de beynin çalışması açısından önemli bir süreç.

Haberin Devamı

Çalışma hayatınız, özel hayatınız ve sosyal hayatınız ile kadın olarak topluma iyi bir örneksiniz. Birçok işi bir arada yapıyorsunuz? Sizin için yorucu olmuyor mu?

Benim için hiç yorucu olmuyor. Aksine her sabah kalktığımda bir amacım oluyor. Bugün dünden farklı ne yapabilirim diye düşünürüm. Hepimizin bir yaradılış amacı var. Bir yararım olacaksa ve yapabilecek durumdaysam durmamam gerektiğini düşünüyorum. Boş duranı kimse sevmez. Bahsettiğim konu iş hayatım, sosyal hayatım ve özel hayatım içinde geçerli. Çok disiplinli ama bir o kadar hareketli, olumlu ve neşeli bir kadınım. Bu sebeple her zaman mutlu olmanın yollarını bulurum. Önceliklerimi belirlerim. Doğru planlama ile herkese ve her şeye mutlaka zaman yaratmaya çalışırım. Hayatta en kötü şey amaçsız yaşamaktır.

Bireysel markalaşma süreci toplumda belki de hiç farkında olmadan herkesin aradığı ‘’farklılık’’ ile ön plana çıkıyor. Peki, iş hayatında farklılaşmak için ne yapmamız gerekiyor?

Öncelikle yaptığınız işi sevmelisiniz ve yaptığınız iş kaliteli olmalı. Sunumunuz çok önemli; insanlara yaptığınız işi doğru sunmalısınız. Çevrenizin olması ve tabii ki yaptığınız işi tanıtabilmek de olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Girişimci bir iş kadını olarak, biraz da kendi mimarı olduğunuz markanızdan bahsedelim. Bu fikri nasıl hayata geçirdiniz?

Markamın adı ‘’Diyet Mutfak’’. Aslında böyle bir girişim yapma niyetim yoktu. Ancak İstanbul’da ‘’Diyet Mutfak’’ gibi çalışan ve çevremin de hizmet aldığı markaların olduğunu biliyordum. Bu sistemin Adana’da olmasını istedim. Benim için hobi gibi başlayan bir işti. Yolumuza Adana’da sağlıklı yaşam rutinini oluşturmak ve bunu bir alışkanlık haline getirmek amacı ile başladık. Ancak kısa sürede benim için hobi olmaktan çıkıp profesyonel iş hayatına dönüştü. Sistemimizi kurduk, ekip arkadaşlarımızı eğitimlere gönderdik. Başından beri yapabileceğimi biliyordum. Siz doğru bir strateji oluşturur ve biraz da risk alırsanız pek çok başarı da sizin ardınızdan gelecektir. Belki olmayabilirdi, ancak yaptık ve sonu hem bizim, hem de danışlarımız için güzel oldu.

Biraz verdiğiniz hizmetler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Türkiye’ nin tüm illerine detoks suları gönderiyoruz. Adana’da ise danışanlarımıza kapsamlı bir şekilde kendi hastanelerimizde sağlık muayeneleri yaptırıyor ve onların ihtiyacı olan günlük kalorilerini hesaplıyoruz. Danışanlarımıza, diyetisyenlerimizin yardımı ile damak zevkinin de ön planda tutulduğu menüleri evlerine ya da iş yerlerine göndererek hizmet veriyoruz.

Benay Özülkü ile pazartesi günü yayımlanacak röportajımızın ikinci bölümünde, evde kendi detoks tarifimizi nasıl hazırlayacağımız, yeni projeleri ve girişimci olmak isteyen kadınlara tavsiyeleri yer alacak. Danışmanlık hizmetleri, bireysel ve kurumsal marka eğitimleri için aşağıdaki adreslerden iletişime geçebilirsiniz.

ÖĞ.GÖR. TUVANA EROLTU

İnstagram: tuvanaeroltu

İnstagram: tuvanaeroltuilemarkalasma

tuvanaeroltu@hotmail.com