Gündem 'Benim hakkım varsa helal ettim'

'Benim hakkım varsa helal ettim'

22.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremde hayatını kaybedenler için dua ederken kendisine “Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki sen buna niye okutuyorsun” diye bağıran vatandaş için Kılıçdaroğlu “Acısına vermek gerekir. Benim hakkım varsa ben helal ettim” dedi.

Benim hakkım varsa helal ettim

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyamanlılarla bayramlaşmasında “Hiç endişe etmeyin bu memlekete adaleti, hakkı, hukuku mutlaka getireceğim” dedi. Adıyaman Belediye Mezarlığı’nı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, depremde hayatını kaybedenler için dua ederken “Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki sen buna niye okutuyorsun” diye bağıran vatandaş için de “Acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim” paylaşımını yaptı. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı’nın birinci günü Adıyamanda’ydı. Adıyaman Belediye Mezarlığı’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, depremde hayatını kaybedenler için dua edip, karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, 75. Yıl Koşu Parkı’nda kurulan 5 bin kişilik çadırda Adıyamanlılarla bayramlaştı. “Halil İbrahim Sofrası Buluşması”nda, “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla karşılanan . Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: 

ADALETİ MUTLAKA GETİRECEĞİM: Hiç endişe etmeyin bu memlekete adaleti, hakkı, hukuku mutlaka getireceğim. Ama bunun için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bir kişi evet, beş kişi evet, on kişi evet, bin kişi evet, bir milyon evet. Ama bu ülkede yaşayan 85 milyon insanın adalete ihtiyacı var. Beraberliğe ihtiyacı var. Birliğe ihtiyacı var, kucaklaşmaya ihtiyacı var. Ayrışmaya, bölünmeye değil, beraber olmaya, beraber yol yürümeye ihtiyacı var. O nedenle endişe etmeyin destek verdiğiniz sürece bu ülkeye adaleti getireceğim. 

Haberin Devamı

SELAMLARINI İLETTİ: Hepinizin bayramını yürekten kutluyorum. Millet İttifakı’nın diğer Genel Başkanları, onlar da başka illerde benzer toplantılar yapıyorlar. Onların da size selamlarını, saygılarını getirdim. Aynı zamanda iki Büyükşehir Belediye Başkanımız, inşallah onlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaklar, Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın da selamlarını getirdim. 

KUCAKLAŞMAMIZ LAZIM: Bayramlarda kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Toplum çok ayrıştı, bölündü, birbirine düşman gibi bakmaya başladı. Bizim kültürümüzde ‘komşu komşunun külüne muhtaçtır’ der. Yeni bir siyaset anlayışının, yeni bir kültürün, iyilik üzerine yarışan bir kültürün mutlaka Türkiye’ye getirilmesi lazım. 

BİR KURUŞ ALMADAN TESLİM: Bu felaket içinde yıkılan evleriniz var, yıkılan dükkânlarınız var, yıkılan ağırlarınız var, bunların tamamını biliyorum. Diyorlar ki, ‘bunların tamamını yapacağız, iki yıl ödemesiz 20 yıl taksitle paraları alacağız.’ Size söz veriyorum; her evi, dükkânı, ahırı yeniden yapacağız ve bir kuruş almadan size teslim edeceğiz. Şuna inanmanız lazım, size devletin ev yapıp teslim etmesi ve karşılığında hiçbir ücret almaması anayasanın bir gereğidir, hukukun gereğidir. 

Haberin Devamı

‘Bay Kemal bu yola baş koydu’

Kılıçdaroğlu, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde otobüsün üzerinde vatandaşlara seslenerek, özetle şunları söyledi:

KAVGADAN BIKTIK: Kavgaların, gürültünün bittiği, en azından kucaklaştığımız, beraber olduğumuz bir Türkiye’yi inşa etmek için yola çıktık. Beraber olmak zorundayız.

BAY KEMALİN SÖZÜ: Depremin ikinci günü buradaydım. Yaraların sarılması gerektiğini, ‘devlet nerede’ diye bağıran vatandaşları biliyordum. Hiçbir ayrım yapmadık, kimin derdi varsa oraya koştuk. Benim size sözüm var, namus sözü, Bay Kemal’in sözü; evlerinizi yapacağım ondan sonra gelip, ‘Evi yaptım, dükkânı yaptım, ahırı yaptım; beş kuruş almıyorum. Ama ölenleri geri getirmek mümkün değil. Gelin helalleşelim’ diyeceğim. O zaman vatandaşımızla helalleşmiş olacağız.

‘Kimsenin gücü kapatmaya yetmez’

Basın mensuplarınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Muhalefet ne diyor, gelince Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracaklarmış” sözlerinin anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran Cumhuriyet Halk Partisi, hiç kimsenin de gücü Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatmaya yetmez” dedi.

Haberin Devamı

Benim hakkım varsa helal ettim

Mezarlık ve türbede provokasyon girişimi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, belediye mezarlığında depremde hayatını kaybedenler için dua ederken, çevrede bulunan bir vatandaş “Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki sen buna niye okutuyorsun” diye bağırdı. Diğer vatandaşlar tepki gösteren kişiyi uzaklaştırmaya çalıştı.  

Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan hesabından konuya ilişkin paylaşımında “Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, Samsat’da da Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, türbeden çıktıktan kısa süre sonra dışarıda vatandaşlar arasında yumruklu, tekmeli kavga çıktı. Bazı vatandaşların yuh çekmesi üzerine, bazı vatandaşlar da yaşanan kavgaya “ayıp”, “Yuh size, bizi üç gün ölüme terk ettiler. Onlara bir şey demiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Çevredeki vatandaşlar “Buraya saygı duyun. Burası kavga yeri mi” diye olanlara tepki gösterirken, bazı vatandaşlar da, “Burası siyaset yeri değil ki. Çıkın gidin” diye bağırdı. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün ayrıca Kahta ilçesini ziyaret etti. Programını kısa tutan Kılıçdaroğlu, otobüsün içinden vatandaşları selamladı. CHP konvoyunda arkalarda kalan iki araca tekme atıldı. CHP’li bir kurmay, “Konvoydaki bir araç AK Parti seçim bürosu önünden geçmiş. Arkasından tampona birisi tekme atmış. Saldırı değil. Bizim giydirilmiş bir aracımız değil. Konvoyda bir sürü araç vardı” derken, Kılıçdaroğlu’nun Kahta programını yarıda kestiği iddialarına da, “Genel Başkan’ın Ankara’da programı vardı, erteledik. Yarıda kesmedi. Yakın zamanda Genel Başkan, Kahta’ya mitinge gelecek” açıklamasını yaptı. 

‘Provokasyonları bekliyorum’ 

Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde Twitter hesabından daha önce grup toplantısında yaptığı bir açıklamanın videosunu paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Söz konusu olan çok büyük para. Bu yüzden seçim dönemi provokasyonlar olmasını bekliyorum. Gerçeklerin üstünü örtmeye, gerçekleri eğip bükmeye çalışacaklar ama bilin ki mesele sadece para, sizin çalınan paranız. Sizden ricam, sakin olmanızdır. Bu işi ancak birlikte başarabiliriz.” 

YOLA DEVAM: Hiç endişe etmeyin, Bay Kemal bu yola baş koydu. Kararlılıkla yoluma devam ediyorum. Hiçbir güç engelleyemez. Tek güvendiğim sizlersiniz. Gideceğiz, demokratik yollarla Türkiye’nin düzenini değiştireceğiz.