Gündem CHP'de Kılıçdaroğlu görevi Özgür Özel'e devretti

CHP'de Kılıçdaroğlu görevi Özgür Özel'e devretti

08.11.2023 - 19:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Merkezi'nde düzenlen devir- teslim töreninde Kemal Kılıçdaroğlu, görevi CHP'nin 8'inci Genel Başkanı Özgür Özel'e devretti.

CHPde Kılıçdaroğlu görevi Özgür Özele devretti

38'inci Olağan Kurultay'da Genel Başkan seçilen Özgür Özel, mazbatasını TBMM'deki makam odasında aldıktan sonra saat 17.00 itibarıyla CHP Genel Merkezi'ne geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, Özel’i tören öncesi Genel Merkez kapısında karşıladı. Özel ve Kılıçdaroğlu'na partililerin ilgisi yoğun oldu. Basına kapalı olarak, makamın bulunduğu 12'nci katta gerçekleşen devir- teslim yaklaşık 1 saat sürdü.

Haberin Devamı

CHPde Kılıçdaroğlu görevi Özgür Özele devretti

1 saatin ardından bulundukları yerden inen Özel ve Kılıçdaroğlu, partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Özel, Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nden uğurladıktan sonra basın açıklamasında bulundu. Özel, "Yukarıda genel başkanımızla birlikte partimizin kamerası ve fotoğrafçısıyla sizlere aktarılmak üzere ikimizin de devir teslim görüntüleri ve mesajlarını kaydettiler. Ömer ve Meriç Bey tarafından 15 dakika içinde her ikimizin ağzından merak ettiğiniz her şeyin cevabını verdiğimiz açıklamamız olacak.

CHPde Kılıçdaroğlu görevi Özgür Özele devretti

Genel başkanımızla bir saat süren görüşme yaptık. Bir CHP genel başkanının bilmesi gerekenleri görevi devreden genel başkan sıfatıyla bana aktardı, önemli öğütleri oldu. Bundan sonra da her kritik konuda karşılıklı istişare yapma konusunda mutabık kaldık. Kendisi partinin bundan sonraki başarısı için yapılması gereken katkıları ve kendi yapacağı katkıları ifade etti" dedi.

Haberin Devamı

CHPde Kılıçdaroğlu görevi Özgür Özele devretti

KILIÇDAROĞLU: GENEL BAŞKANIMIZIN VERECEĞİ MÜCADELEDE YANINDA OLMAK GÖREVİMİZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, devir teslim sonrasında Genel Başkanlık makamında bir basın açıklaması yaptı. Açıklama, CHP Genel Merkezi tarafından paylaşıldı. Videolu mesajda Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yürekten teşekkür ettiğini söyleyerek, "Başarılı olması için de elbette elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ben tekrar kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Dolayısıyla Genel Başkanımızın bundan sonra vereceği mücadelede hep yanında olmaktan da her bir CHP'li olarak hepimizin ortak bir görevi. Bu ortak görevimizi güzel bir şekilde yerine getirmeye de özen göstereceğiz" dedi.

ÖZEL: DÜNYA SİYASET TARİHİ KILIÇDAROĞLU'NU ANACAK

CHP Genel Başkanı Özel ise Kılıçdaroğlu'nun odada bulunan herkeste emeği olduğunu belirterek, "En çok da bana emeği var, partimize çok emeği var. Kendisi partimizi Türkiye siyasi hayatının en çalkantılı, en zor dönemlerinde çok büyük bir mücadele verdi. Dünya siyaset tarihine geçen adalet yürüyüşünü bugün belki daha süreç tamamlanmadığı için öykülendirilmesinde belki bir eksiklik var. Ama bütün dünya siyaset tarihi adalet yürüyüşünü ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu anacak bundan sonraki yüzyıllarda da. Partimizi Cumhuriyet ile Cumhuriyet'in kurucu kadroları ile husumeti olanların iktidarlarının çok önemli bir bölümünde, çok önemli bir mücadelede Sayın Genel Başkanımız sırtladı. Bu sırada Meclis çatısı altında saldırıya uğramaktan, bir şehit cenazesinde linç girişimine kadar Sayın Genel Başkanımız bu parti için canını ortaya koydu. Bugün, biraz önce bana bir genel başkanın bilmesi gereken ve öğrenmesi gereken, tutması gereken öğütleri bir saate yakın bir sürede aktardı. Bu CHP'nin geleneğinde olan ve Atatürk'ten bu güne miras bir geleneği sürdürerek aktardığı bilgileri ve o bilgiler için yapmam gerekenleri, almam gereken tedbirleri, dikkat etmem gereken hususları aklımın en nadide köşesinde bir an bile uzak tutmadan yerine getirmeye çalışacağım. Sayın Genel Başkanımız için en büyük onur bütün örgütümüzün, bütün üyelerimizin kendisini çok sevdiği ve hep sevecekleridir. Biz de bundan sonra takıldığımız her yerde kendisine başvuracağız. Ben şahsıma her birinize ve bütün CHP'lilere ve partimize yapmış olduğu katkılar, vermiş olduğu üstün emek için bir kez daha teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin" ifadelerini kullandı.