Gündem CHP'de yeni bir kriz mi var? Aday tespitinde çatlak iddiası!

CHP'de yeni bir kriz mi var? Aday tespitinde çatlak iddiası!

04.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP PM, yerel seçim belediye başkan adaylarını belirlemek için bugün toplanacak. Kulislerde ise CHP lideri Özel ile İBB Başkanı İmamoğlu arasında adaylar konusunda anlaşmazlık yaşandığı için bazı kentlerde isimlerin açıklanmasının bekletildiği iddia ediliyor...

CHPde yeni bir kriz mi var Aday tespitinde çatlak iddiası

Mehtap Gökdemir - CHP Parti Meclisi (PM) bugün yeni belediye başkan adaylarını belirlemek için toplanacak. Adana, Mersin, Aydın’da mevcut belediye başkanlarıyla yola devam edileceği, ancak yeniden aday gösterilecek başkanlar ile “ilçe belediye başkan adayları” konusunda anlaşmazlık yaşandığı için isimlerin açıklanmasının geciktiği iddia ediliyor. Kulislerde ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İzmir, Muğla ve Tekirdağ adayları konusunda belirleyici olmak istediği bunun da Genel Merkez’de rahatsızlık yarattığı öne sürülüyor. Kulislerde yaşanan tablo “değişimciler kendi içinde bölündü” şeklinde yorumlanıyor. 

Haberin Devamı

EKİPLER ANLAŞAMIYOR 

CHP’de değişimciler arasında “kırılma” ve “çatlak” olduğu iddia ediliyor. CHP’li kaynak, “İki başlı yönetim çok uzun süre devam edemez. Ekrem Bey’in ekibiyle Özgür Bey’in ekibi arasında anlaşmazlık var. İmamoğlu Muğla’yı, Tekirdağ’ı, İzmir’i belirlemek istiyor. İzmir’in ilçelerinde adayları var. Aralarında aslında zımni işbirliği anlaşması şuydu, ‘sen İstanbul’da kal, gerisine karışma’. Öbür yandan Özgür Bey’den kopan bazı isimler ‘değişim çok iyi olmadı’ diyor. Ez cümle partide İmamoğlu ve Özel cephesi diye bir ayrışma var” dedi. 

‘ALT KADROSUNU KURUYOR’ 

CHP’li kaynak, İmamoğlu’nun belediye başkan adaylarının belirlenmesinde söz sahibi olma arzusunun gerekçesine ilişkin de “Ekrem Bey’in bütün amacı 2028’e kendisini taşıyacak alt kadroyu kurmak. Çünkü cumhurbaşkanlığına aday” ifadelerini kullandı.  

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan CHP’li bazı milletvekilleri de, yerel seçimlerde “değişimi” sürdürecek isimlerin aday olması gerektiğini vurgulayarak, “Biz ‘değişim’ dedik. Şimdi bize değişimle yürüyecek, değişimi temsil edecek daha sonra kurultayda da bizim yanımızda yer alacak arkadaşlar lazım. Aksi takdirde olası bir başarısızlıkta kurultayda ‘tuş’ oluruz” değerlendirmesini yaptılar. 

KIBRIS GAZİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün Kore ve Kıbrıs Gazileri Derneği (KORSAVAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Erdoğan ve beraberinde heyet ile Parti Genel Merkezi’ndeki makamında dün bir araya geldi. Özel’e, Genel Başkan yardımcıları Murat Bakan ve Yankı Bağcıoğlu eşlik etti.