Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sirk cambazlarına prim vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sirk cambazlarına prim vermeyin

26.02.2024 - 16:08 | Son Güncellenme:

AK Parti Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sürecine ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: AK Parti genel merkezimize ilave olarak inşa ettiğimiz bu eser ülkemize, milletimize, şehirlerimize yapacağımız hizmetlerin çıtasını yükseltmesinin bir sembolüdür. Burada bir araya gelişimiz sıradan bir parti programının olmasının ötesinde anlamına sahiptir. Biz sadece AK Parti'ye 18. seçimini kazandırmak, Cumhur İttifakı'nı bir kez daha zafere ulaştırmak için çalışmıyoruz. Bununla birlikte Cumhuriyetimizin ilk asrını acısıyla tatlısıyla yarıda bırakan Türkiye'nin ikinci asrını oluşturuyoruz.

TÜRKİYE YÜZYILI YENİ BAŞLIYOR

Davamıza gönül vermiş tüm gönül kardeşlerimizle bu şuur içinde çalışmalarımızı yürütmeli, bu kararlılıkla hedeflerimize yürümeliyiz. İktidarlarımız döneminde gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımları bundan sonraki vizyonlarımız altyapısıdır. Asıl işimiz yeni başlıyor. Türkiye Yüzyılı yeni başlıyor. Tek parti faşizmin, darbelerin, cuntaların, zulümlerin, koalisyonların, krizlerin istikrarsızlıkların Türkiye'sini bir daha geri gelmemek şekilde tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz.

Haberin Devamı

NE KARŞILIĞINDA KANDİL İLE UZLAŞTINIZ?

Eski Türkiye hevesinde olanların yüreğine her seçimde bir acaba geliyor ama sonuçları alınca yerlerine iniyorlar. İstiyorlar ki önce belediye seçimlerini ele geçirip ardından ülkeyi kaosa sürükleyip merkezi yönetime göz diksinler. Sanmayın ki belediyeleri hizmet için istiyorlar. Dertleri belediyeler üzerinden elde edecekleri rantı kirli ittifak ortakları ile yağmalamak. Seçim sonrası hakikatler yüzlerine bir tokat gibi inince kös kös yerlerine dönüyorlar. İstiyorlar ki ülkeyi kaosa sürükleyip merkezi yönetime göz diksinler. Ülkenin ikinci büyük partisi sıfatına sahip CHP terör örgütleriyle işbirliğine girişecek kadar rotasını kaybetmiştir. İstanbul'dan bölücü örgütün uzantılarıyla kol kola yürümekten utanmıyorlar. Neyin karşılığında Kandil ile uzlaştıklarını, ne vadettiklerini kimse bilmiyor.

Haberin Devamı

ŞEHİRLERİMİZİ TESLİM ETMEYECEĞİZ

CHP'nin içine düştüğü bu vahim tablo bizim sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. 14-28 Mayıs seçimlerinde milletimiz eşsiz irfanıyla ülke iradesini bize vererek böyle bir felakete müsaade etmedi. Şimdi aynı durum belediyeler için geçerlidir. Allah'ın yardımı, milletimizin desteğiyle bu köhne siyasete, yörüngesini kaybetmiş partilere şehirlerimizi teslim etmeyeceğiz.

AHLAKTAN YOKSUN SİYASET HARAMİLERİ

Vatandaşlarımızı mutlaka sandık başına gitmeye teşvik etmeye, sürece tüm safhalara hakim olmamız gerekiyor. Gönüllerde kazandığımız seçimi sandıkta kaybederiz. Bize verilmiş tek bir oyun zayi edilmesine izin veremeyiz. Kimi yerlerde karşımızda ahlaktan da yoksun, siyaset haramileri var. Meydanı bu siyaset haramilerine bırakmayacağız. Seçim gününe kadar sahaya damgamızı vuracağız. Modern iletişim yöntemleri elbette önemlidir ancak sahada yoksanız, sandıkta esamemiz okunmaz.

Haberin Devamı

SİRK CAMBAZLARINA PRİM VERMEYİN

'Ben seçimi kazanırsam, yine AK Parti'de olacağım' diyen sirk cambazlarına prim vermeyin. Bunlar sirk cambazı. 'Ben şimdi buradan aday oldum ama kazanınca AK Parti'ye gideceğim' diyenlere inanmayın. . AK Parti şahısların değil, bir davanın partisidir. Adanmışlığın partisidir. Biz işimize bakacağız. Şu anda yoğun şekilde çalışacağız ve Allah'ın izniyle de 31 Mart akşamı gümbür gümbür sandıkları patlatarak yolumuza devam edeceğiz. AK Parti'den ayrılıp da bu partinin gölgesinde korsan siyaset yapmaya kalkana 'eyvallah' etmeyiz Geçmişte AK Parti'de bulunup da hangi sebeple olursa olsun başka partiye gidenler için aynı durum geçerlidir. Bu durumda hiç kimsenin AK Parti veya bizim adına konuşma, oy isteme, hatta böyle bir imada bulunma hakkı yoktur. AK Parti şahısların değil davanın, ülkünün, ülkeye ve millete hizmet uğruna adanmışlığın partisidir. 

Haberin Devamı

TARİHTE EŞİ BENZERİ YOK

Türkiye'ye 15 Temmuz'dan beri kazandırdığımız bir diğer önemli siyasi değer de Cumhur İttifakı'dır. Ülkemizin birliği, milletimizin beraberliği, devletimizin bekası, vatan topraklarının bütünlüğü, milli iradenin üstünlüğü ile büyük ve güçlü Türkiye etrafında oluşan Cumhur İttifakı'nın tarihimizde eşi ve benzeri yoktur.

 BAHÇELİ'DEN DOĞUM GÜNÜ TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

MHP lideri Bahçeli'den doğum günü tebriği geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet Bey kibarlığını gösterdi. Yaşımın miktarınca güller gönderildi. Estetiği olan bir kalem gönderildiğini söylediler. Yarın da ben Manisa'ya gidiyorum. Süreci böylece dayanışma içinde götüreceğiz." şeklinde konuştu.

"YENİDEN REFAN BİRÇOK YERDE ADAY ÇIKARDI"

Yerel seçimlere ayrı girme kararı olan Yeniden Refah Parti'yle ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, "Yeniden Refah'ın tavrını sizler de biliyorsunuz. Cumhur İttifakı'yla birlikteliği söz konusu değil. Seçimde şu anda kendileri birçok yerde aday çıkardılar. Onlarla birlikte yollarına devam ediyorlar." dedi.

F-16'LARDA SON DURUM

ABD ile süren F-16 görüşmelerine ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim planımız F-35'den öte F-16'ya kilitlenmiş durumdayız. Yaptığımız görüşmede biz daha çok F-16'larla atılacak adımlara ilişkin konuştuk. Konunun takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.