Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’den 2024’ün ilk görüşmesi: Beştepe’de yerel seçim zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’den 2024’ün ilk görüşmesi: Beştepe’de yerel seçim zirvesi

12.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede AK Parti ve MHP’nin seçim işbirliğine yönelik hazırlıklar ve belediye başkan aday listeleri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’den 2024’ün ilk görüşmesi: Beştepe’de yerel seçim zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yılda ilk görüşmelerini dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Seçim hazırlıkları

Kulislere yansıyan bilgilere göre görüşmenin öncelikli gündemi yerel seçimde işbirliği olurken, bunun yanı sıra Meclis Genel Kurulu’na gönderilen İsveç’in NATO’ya üyelik süreci protokolü, Gezi Parkı hükümlüsü Can Atalay’ın hakkında kesinleşen yargı kararının Meclis Genel Kurulu’nda okunması yoluyla milletvekilliğinin düşürülmesi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yönelik iyileştirme çalışmaları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Meclis Genel Kurul çalışmalarına 16 Ocak’ta başlayacak. Görüşmede AK Parti ve MHP’nin seçim işbirliğine yönelik hazırlıklar ve belediye başkan aday listeleri ele alındı. AK Parti ve MHP yerel seçimlerde 30 büyükşehirde işbirliği yapacak. 28 büyükşehir belediye başkanlığında AK Parti, Mersin ve Manisa’da ise MHP’nin adayları desteklenecek. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılacak, geri kalan 29 il merkezinde de işbirliği yapılacak.

Haberin Devamı

Ayrıca tarihi önemi sebebiyle Ahlat’ta AK Parti adayının, Sögüt’te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Ocak Pazartesi günü aralarında Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 48 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Erdoğan ve Bahçeli geride kalan 2023 yılında 12 ikili görüşme yapmıştı. Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’nin ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u Beştepe’de kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.