Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya'ya taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya'ya taziye telefonu

12.09.2023 - 19:16 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Libyaya taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’daki sel felaketi nedeniyle Menfi’ye üzüntülerini bildirerek geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti.

Haberin Devamı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin afetle mücadelede dost ve kardeş Libya halkının her zaman yanında olduğunu ve yardımların süreceğini ifade etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Tekele ile telefonda görüştü.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Tekele ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kurtulmuş, görüşmede, Libya'daki kasırga ve sel felaketi nedeniyle Tekele'ye geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti. Yaşanan afetten dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduklarını bildiren Kurtulmuş, kardeş Libya halkının acılarını paylaştıklarını ifade etti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türk halkının, bu elim felaketin yaralarının süratle sarılabilmesi için her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de bütün imkanlarıyla Libya halkının yanında durmayı sürdüreceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, felaketten hemen sonra AFAD'ın 3 uçakla, gerekli arama kurtarma, tıbbi malzeme ve barınma imkanlarıyla ilgili tüm araç ve gereçleri Libya halkına ulaştırmaya çalıştığını aktaran Kurtulmuş, bundan sonra da yardımlarla Libya'nın yanında olmaya gayret edeceklerini bildirdi. Türkiye'nin Trablus Büyükelçisinin de Bingazi'ye giderek arama kurtarma ekiplerini ve yardımı koordine ettiğini dile getiren Kurtulmuş, afetin yaralarının en kısa sürede sarılması temennisini dile getirdi.