Gündem ‘Davalı parti terör örgütünün sözde askere alma dairesi gibi’

‘Davalı parti terör örgütünün sözde askere alma dairesi gibi’

11.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada, Anayasa Mahkemesi (AYM) heyetine sözlü açıklama yaptı.

‘Davalı parti terör örgütünün sözde askere alma dairesi gibi’

ANKARA Milliyet - Şahin’in sözlü açıklaması yaklaşık 45 dakika sürdü. Şahin, AYM’den ayrılırken yaptığı açıklamada, “7 Haziran 2021 tarihli iddianamemizi, 29 Kasım 2021 tarihli esasa ilişkin görüşümüzü ve 3 Ocak’ta Hazine yardımına bloke konulmasına ilişkin yazılı talebimizdeki hususları aynen tekrar ettik. Davalı partinin devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiğini tüm delillerle ortaya koyduğumuzu bildirdik. Davalı partinin terör örgütüyle olan bağı bilinen bir gerçek” dedi. Şahin, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Delil evlat nöbetleri 

“Hatta davalı partililerden de kimsenin PKK’yı kınadığına ilişkin kimsenin duyumuna ben rastlamadım. Ayrıca davalı parti yöneticileri dahil PKK’yı terör örgütü olarak görmeyip ‘silahlı halk hareketi’ olarak tanıdıklarını açıkça kendileri kendi görüntüleriyle, sesleriyle ifade ediyorlar. Davalı parti terör örgütünün sözde askere alma dairesi gibi faaliyet göstermektedir. Bunun en önemli delili olarak yıllardır zorla ya da kandırılarak örgüte götürülen çocukların ve gençlerin annelerinin üç yılı aşkın süredir Diyarbakır il binası ve bazı illerde tuttukları evlat nöbetleri gösterilebilir.”

Şahin, “Seçime kadar süreç tamamlanır mı?” sorusuna, “O yüksek mahkemenin takdiridir. Bizim görevimiz bugün itibarıyla bitti. Biz tüm delillerimizi ortaya koyduk, dosyayı da sunduk” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

HDP yetkililerinin sözlü savunma yapmasının ve partinin Hazine yardımına geçici bloke konulmasına ilişkin savunmasını vermesinin ardından raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun AYM üyelerine dağıtılmasının ardından AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın belirleyeceği günde üyeler bir araya gelip kapatma istemini karara bağlayacak.