Gündem İBB adayı Murat Kurum İstanbul'daki son anket sonucunu açıkladı

İBB adayı Murat Kurum İstanbul'daki son anket sonucunu açıkladı

26.02.2024 - 21:25 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Habertürk'te projelerini anlattı. Kurum İstanbul'daki son anket durumunu da açıkladı. İşte o detaylar...

İBB adayı Murat Kurum İstanbuldaki son anket sonucunu açıkladı

Habertürk'te canlı yayında projelerini anlatan İBB adayı Murat Kurum İstanbul'da yapılan son anketi de açıkladı.

Haberin Devamı

İşte Kurum'un açıklamalarından satır başları;

"ANKETLERDE BUGÜN 1.5 PUAN ÖNDEYİZ"

Son anketlerde biz 1-1,5 puan öndeyiz. Bunların telaşları bu. Nasıl olur da bu kadar para harcamamıza rağmen, bu kadar ittifaklara rağmen nasıl öne geçer? Acaba ne yapsak telaşı içerisindeler. Ama hepsi boş. Ne istiyorlarsa araştırsınlar, ne istiyorlarsa sorsunlar. Bizim alnımız ak.

İBB adayı Murat Kurum İstanbuldaki son anket sonucunu açıkladı

BİNALİ YILDIRIM İLE ARASINDA GEÇEN NE?

Sosyal medyada çok konuşulan ve haberlere konu olan o görüntülerle ilgili Murat Kurum konuştu. Görüntüler protokol krizi olarak değerlendirilmişti. Kurum "Burada gerginlik var gibi mi gözüküyor. Binali abiye biz dedik ki, sayın Cumhurbaşkanımızın yanına siz geçin, burada sizin çok emeğiniz var dedik. Siz soluna geçin orada olun dedik. O da yok bakan bey orada geçmeyeyim ayıp olur dedi. Şimdi bizde bir kere devlet adabı var. Devlet tecrübesi var. Orada büyüğümüz Başbakanlık yapmış, Meclis Başkanlığı yapmış, siz sayın cumhurbaşkanımızın yanına geçin dedik. Sonra o nezaketin üzerine diyor ki, Murat sen İBB adayısın sen buraya geç diyor. O kadar tevazu sahibi bir başbakanımız. Gülerek böyle bir şey yaşanabilir mi? Bugün ilk nerede çıktı bu haber Halk TV'de. Nasıl bir kriz bu? Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Haberin Devamı

DEM'LE CHP'NİN İLİŞKİLERİNİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?

Şimdi sizin de bildiğiniz gibi önce sayın Başak Demirtaş'ın adaylığını duyurdular. Aradan 3-5 gün süre geçtikten sonra bir yerlerden talimat geldi ve adaylığını geri çekti. Ondan sonra Meral hanımla Murat bey eş başkanlık anlayışı çerçevesinde aday gösterildi. Sonra İstanbul'da bazı ilçelerde uzlaşı içerisinde olduğunu söylediler. Sonra Kandil'den açıklama yapıldı. Bu ittifaka sizi yönlendiriyoruz bu ittifaka aleni bir şekilde talimat geldi. Nereye gideceğini zaman gösterecek.

22 İLÇEDE DEM YOK

Bu onların kararı. Kapı arkasında anlaşırlar, ittifak yaparlar, bu onların problemi. İstanbul'un böyle bir sorunu var mı? Biz herkesin oyuna talibiz. Bunun içerisinde kim varsa hepsine talibiz. İstanbul'da kim yaşıyorsa o yaşayanların hayatlarını kolaylaştırmak adına aday olduk. Burada DEM şunu yaparmış, kirli ittifaklar yaparlarmış, bizi hiç ilgilendirmiyor. Ben herkesin oyuna talibim. Kimseye ayrım yapmıyoruz. 81 ilde benim hizmetim var. İçerisinde tüm partilerin yönettiği ilçelerde benim eserlerim var. Nasıl depremlerde bir oluyoruz, biz böyle bugünlere geldik. 15 Temmuz'da nasıl meydanlara iniyoruz. Dolayısıyla ayrım söz konusu olamaz.

Haberin Devamı

2 GÜNDE 550 MİLYON HARCADILAR

Gideceksiniz 2 günde konser adı altında 550 milyon lira para harcayacaksınız. Ondan sonra israfı bitirdik diyeceksiniz. İsrafı bitirdik deyip o tabelalara o reklamlara 175 milyon lira para harcıyorlar düşünebiliyor musunuz?

MURAT KURUM MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

Biz düzenli olarak hem bakanlık sürecinde hem de milletvekilliği sürecinde mal varlığımızı bildirmek zorundasınız. Mal varlığımızı açıklamada herhangi bir sorunumuz yok. Ankara'da evimiz var. İstanbul'da evimiz var. 1 tane arabamız var. Biraz da borcumuz var. Mal varlığımız bu. Biraz borcumuz var. Ev aldığımız için o eve olan borcumuz var. 2 yıl daha borç ödeyeceğiz.

"DEPREM VE ULAŞIM EN ÖNEMLİ İKİ GÜNDEMİM"

En önemli iki gündemim var. Biri deprem biri ulaşım. İkisini bütün motivasyonumuzla, birikimimizle, enerjimizle, tüm imkanımızla bu iki projeyi hazırladık. Bilim insanlarıyla çalışıyorum. Naci hocanın fikrini aldım. İlgili bakanımızla görüştüm. Teknik arkadaşlarla toplantılar yaptık. Bu projeler hazır. Nisan itibariyle ihalesi yapılabilecek konumda. Şu anda 328 kilometre metro hattını 650 kilometreye çıkaracağız. İstersen yapılıyor, kaynak da bulunuyor. Yeter ki iste. Onun için de uğraş. Başka hedefler peşinde koşunca onu gerçekleştiriyorsun. CHP'yi bölmek için çaba sarfediyorsun. Enerjini oraya harcıyorsunuz. Biz buraya odaklanacağız. Biz bu sorunların hepsini birer birer çözeriz. Her türlü uyum ve ahenk içerisinde çözeriz.