Gündem İlk tuğla yanlış konuldu ilk düğme yanlış iliklendi

İlk tuğla yanlış konuldu ilk düğme yanlış iliklendi

08.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında gündeme dair konuştu.

İlk tuğla yanlış konuldu ilk düğme yanlış iliklendi

ANKARA Milliyet - MHP lideri, özetle şunları söyledi:  

Haberin Devamı

SİYASETİN AHLAK REFORMUNA İHTİYACI VAR: Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset yapılamaz. Türk siyasetinin bir ahlak reformuna, yeni bir kalkınma hamlesine, istikametini milletimizin hedef ve özlemlerinden alan muhtevalı bir toparlanmaya ihtiyacı vardır. Bunu da MHP ve Cumhur İttifakı gerçekleştirmeye muktedirdir.  

AKŞENER’E GÖNDERME: MHP hiçbir zaman dar görüşlü, kısa menzilli, basit hevesli, küçük hedefli olmamıştır... Birileri gibi ülkü ve ülke sevdamızı asla siyasi müzayedeye bırakmadık, pazarlık malzemesi görecek kadar alçalmadık... Siyasi muhitler arası sürekli göçenlerle, çıkarlarının gemiyle yön değiştirenlerle ne işimiz olmuş, ne de olacaktır... Eline aldığı kadife kılıflı hançeri saplayacak beden arayanlar, günü geldiğinde aynı nankörlüğün, aynı namertliğin kurbanı olacaklarını asla unutmamalıdır. 

Haberin Devamı

MİADI GEÇMİŞ İTİRAF: CHP Kurultayı’nda Genel Başkanlık yarışını kaybeden Sayın Kılıçdaroğlu’nun, ‘Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım’ itirafı gecikmiş, miadı geçmiş bir itiraf, beyhude bir sızlanmadır. O hançer tutan ellerin, yanına yöresine geldiğinde iyilik meleği olmadığını Kılıçdaroğlu’nun da bilmesi gerekiyordu.  

ATATÜRK’ÜN EMANETLERİ YOK SAYILDI: CHP’de kurultay delegeleri kararını vermiş, bize de saygı duymak ve hayırlı olsun demek düşmüştür. Üzüldüğümüz husus, Atatürk’ün kurduğu partinin kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara, teröristlere, işbirlikçilere, kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir. “Genel başkanlığa aday isimlerin kurultay salonundan terörist Demirtaş’a selam göndermesi bölücülüğü selamlamaktır, melanet ve rezalete selam durmaktır. İlk tuğla yanlış konulmuş, ilk düğme yanlış iliklenmiş, ilk adım boşluğa atılmıştır. CHP Kurultayı’nda Kuvayı Milliye reddedilmiş, Milli Mücadele inkar edilmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetleri yok sayılmıştır. 

‘Blinken’a tavır anlamlı ve değerli’

Ankara’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı’na Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın simgesel mesajlarla İsrail zulmünü bir kez daha ifade etmesi son derece anlamlı ve değerlidir. Filistinlileri Mısır Çölü’ne sürmek için zemin oluşturan, Tevrat’tan alıntılar yapıp soysuz bir savaşa gerekçe bulmaya çalışan cani zihniyetin insan ve inanç haklarını ihlal etmesinin hesabı sorulmalıdır.