Gündem İlk ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a

İlk ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a

11.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemin ilk yurt dışı ziyaretini yavru vatan Kıbrıs ve kardeş ülke Azerbaycan’a düzenleyecek. Erdoğan resmi programı kapsamında yarın KKTC’yi 13 Haziran’da da Azerbaycan’ı ziyaret edecek...

İlk ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerinde yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretlerini yarın KKTC’ye ve 13 Haziran’da da Azerbaycan’a yapacak.

Haberin Devamı

KKTC’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile bir araya gelecek Erdoğan, baş başa görüşme ve çalışma yemeğinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda
Tatar’la ortak basın toplantısı düzenleyecek. Görüşmelerde, Kıbrıs konusunda atılacak adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunulması ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ele alınması planlanıyor.

Erdoğan, 13 Haziran Salı günü yapacağı Azerbaycan ziyareti kapsamında da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek. İkili ilişkilerin ve iki ülke işbirliği alanlarının geliştirilmesi için atılacak adımların masada olacağı Erdoğan-Aliyev buluşmasında, iki lider bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunacak.

Haberin Devamı

İlk ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a

İlk ziyaret KKTC ve Azerbaycan’a

Ceferin ve Infantino ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçı için Türkiye’ye gelen UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve FIFA Başkanı Gianni Infantino ile görüştü. Atatürk Havalimanı’ndaki Devlet Konukevi’nde yapılan görüşmeler basına kapalı gerçekleşti. Erdoğan, daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile bir araya geldi.