Gündem ‘İnancını sömürene asla itibar etme’

‘İnancını sömürene asla itibar etme’

27.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mütedeyyin vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, en büyük günahın kul hakkı yemek olduğunu vurgulayarak “Kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin, günaha ortak olmayın. İnancın üzerinden siyaset yapanlara asla itibar etme” dedi.

‘İnancını sömürene asla itibar etme’

MEHTAP GÖKDEMİR- CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte Afyonkarahisar Zafer Meydanı’ndan vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GENÇLERE ÇAĞRI: Afyon’da ilk kez oy kullanacak gençlerin sayısı 42 bin 362 kişi. Sandığa gideceksiniz, demokrasiden, haktan, hukuktan yana, oy kullanacaksınız. Söz mü? Benim de size sözüm var. Başınızı asla öne eğdirmeyeceğim. Üniversiteden mezun oluyorsunuz, iş bulamıyorsunuz. Sınava giriyorsunuz, kazanıyorsunuz, mülakatta hakkınız yeniyor. Mülakatı bitireceğim. Kim kazandıysa hemen iş başı yapacak.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO: Taşeron işçileri buraya geleceklerdi, izin vermediler. Onlara kadro sözünü ilk kez dile getirdim. Bir grubuna kadro verdiler, bir grubuna vermediler. Az kaldı, hepinize kadroyu vereceğiz. Devlet taşeron çalıştırmaz, kadrolu işçi, memur çalıştırır. Ücretli öğretmen çalıştırmaz. 

Haberin Devamı

BELEDİYEYİ İSTEDİ: Mısri Mahallesi’nde daha çok garibanlar var. Bunlara diyorlar ki kentsel dönüşüm yapacağız, sizi bir yerlere süreceğiz. Size ev yapacağız ama sizin alacak paranız bile olmayacak. Geleceğim. O evlerin tamamını yapacağız, satın alma gücüne göre fiyatı belirleyeceğiz. Afyon belediye başkanlığını bize verdiğiniz andan itibaren o evlerin nasıl süratle yapıldığını göreceksiniz.

SÖZÜNDE DURANLARA OY VERİN: Size geldiler, söylediler, ‘hızlı tren, getiriyoruz, getiriyoruz, getiriyoruz’. Şimdi 2025 yılında bitireceğiz diyorlar. Sizden sözünde duran, vaadini yerine getiren ve sözünü yere düşürmeyecek politikacıların iktidara gelmesi için oy kullanmanızı istiyorum. Yol belli, ittifaka destek vereceksiniz.

BATSIN MİLLİYETÇİLİĞİNİZ: Şeker fabrikasını sattılar, geri alacağız. Özelleştirmeden sonra Türkiye dışarıdan şeker ithal etti. Yem ithal ediyorlar, gübreyi ithal ediyorlar, memleketi yabancılar doyurmaya başladı, bir de ‘biz milliyetçiyiz’ diyorlar. Batsın sizin milliyetçiliğiniz.  Milliyetçi kim? Biziz. Altı okumuzdan birisi milliyetçiliktir. Bu kardeşinizin oğlu askerlik yaptı, benim param yok muydu? Vardı ama siyasetçinin topluma örnek olması lazım. Sinan Ateş’in hakkını hukukunu savunacağım, failleri bulacağım, yargıya teslim edeceğim.

İFTİRA ATIYORLAR: Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak ve o hakka sahip çıkmak benim namus borcumdur. O nedenle beşli çeteler diyorlar ki acaba Kılıçdaroğlu’nun ayağını nasıl kaydırırız, bu adam cumhurbaşkanı olmasın. Ve bunun için her türlü iftiraları atıyorlar. İnanmayın. Kul hakkı yemem ben. Kul hakkını da yedirmem. Benim öyle saraylarda oturmak gibi bir düşüncem de yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü var. Orada oturacağız. Onlar için yandaş, Bay Kemal için vatandaş var. İktidar olduğumuzda ilk üç ay içinde çıkacak olan bu kanun olacak. Bu kanunla yoksulluğu bitireceğiz.

Haberin Devamı

MÜTEDEYYİN KARDEŞLERİM: Mütedeyyin kardeşlerime seslenmek isterim. En büyük günah kul hakkı yemektir. Kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin. Allah aşkına ya günaha ortak olmayın. Senin inancını sömürenlere, inancın üzerinden siyaset yapanlara asla itibar etme. Bütün inançlı insanlar benim başımın üstündedir.

 

‘SEÇİMİN KADERİNİ GENÇLER BELİRLEYECEK’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün akşam Sözcü TV’de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SAVUNMA SANAYİİ MİLLİ MESELEDİR: Savunma sanayii milli meseledir, bunun partisi olmaz. Savunma sanayine niye karşı olalım. Siz Kızılelma’yı yaptınız da biz mi karşı çıktık? Ama savunma sanayi devletin tekelinde olmalıdır. Sadece özel sektöre verilemez. Aselsan, Havelsan, Roketsan göz bebeğimiz, onlardan önce kuruldu, çok daha geliştirilmeleri lazım.

İKİNCİ TURA KALMAZ: İkinci tura kalmaz, birinci turda bu iş biter. Ben bu ülkenin gençlerine güveniyorum. Seçimin kaderini belirleyecek olanlar gençler. Biz değiliz. Yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Bu gençler var olan düzenden zaten memnun değiller.

5 YILDA 300 MİLYAR DOLAR: 5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek. Kirli değil, temiz para. Londra’ya gittim, temiz para var, fonlar var, onlarla görüştüm, ‘hukuk devleti olursa geliriz’ dediler. Bu para yatırım için gelecek. Nerelere hangi yatırımların yapılacağını da planladık. Bu projemiz hayata geçtiğinde 2,5 yıl içinde İstanbul’un nüfusu da azalacak. Bizim düşündüklerimizi hayal edemezler. Bunun neresi tefecilik. Adam gelecek yatırım yapacak. 

Haberin Devamı

BİR YILDA RAHAT NEFES ALIRIZ: 15 Mayıs’ta nasıl bir yük alacağımızın farkındayız. 6 ay içinde toplum rahat bir nefes alır diyorduk ama ekonomiyi o kadar bozdular ki, bu bir yıl içinde olur.-ANKARA Milliyet

‘İnancını sömürene asla itibar etme’

‘DOĞRU ZAMANDA DOĞRU ADAM’

DP Genel Başkanı Uysal da konuşmasında milliyetçilik vurgusu yaptı. Uysal, “Bizlerin vatanseverliği, milliyetçiliği onların mevsimlik milliyetçiliğiyle zaten mukayese edilemez” dedi. SP lideri Karamollaoğlu ise, “Doğru zamanda doğru adama ihtiyaç var. Altı siyasi parti bir araya geldik. Sayın Kılıçdaroğlu’nu dürüstülüğüne, samimiyetine, becerisine önem vererek adayımız yapmaya karar verdik” diye konuştu.

Yazarlar