Gündem ‘İsrail örgüt gibi davranıyor’

‘İsrail örgüt gibi davranıyor’

21.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün sosyal medya hesabından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepkisini sürdürdü.

‘İsrail örgüt gibi davranıyor’

Erdoğan, “Gazze’ye yönelik saldırıların genişlemesi daha fazla acı, ölüm ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyecektir. Çocukları, kadınları, sivilleri katlederek; hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri bombalayarak güvenliğin sağlanamayacağı açıktır. Zulümle âbâd olunmaz. İsrail yönetimi, hatadan geri dönmek, devlet aklıyla hareket etmek yerine, bölge dışı aktörlerin de kışkırtmasıyla örgüt gibi davranmaktadır. Batılı ülkelerin teşvik ettiği, Batılı medya kuruluşlarının âdeta meşrulaştırma yarışına girdiği bu cinnet furyasından bölgemizin bir an önce kurtarılması gerekmektedir. Tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere, samimiyetle destek olmaya davet ediyorum. İsrail yönetimine sivillere yönelik saldırılarının kapsamını asla genişletmemesi ve soykırıma varan operasyonlarını derhâl durdurması çağrımızı yineliyorum. Türkiye, daha fazla masum kanının akmaması, daha fazla insani trajedinin yaşanmaması ve Filistin’deki çatışmaların geri dönülmez noktaya varmadan çözümü için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sisi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı’dan yapılan açıklamaya göre; Erdoğan Filistin topraklarına yönelen vahşetin giderek derinleştiğini, hastanelerin, okulların ve ibadet yerlerinin bombalanmasına Batılı ülkelerin sessizliğinin Gazze’deki ateşi büyüttüğünü ifade etti. Erdoğan, Gazze’deki Filistinlilerin yurtlarından göç etmeye zorlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

‘Yapay zekaher alanda’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından ‘Sağlıkta Yapay Zeka’ ana temasıyla düzenlenen 9’uncu Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödül Töreni’ne video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında “Giderek büyüyen ve 2030 yılında 1,5 trilyon dolarlık pazara erişeceği anlaşılan yapay zeka teknolojileri hayatımızın her alanını etkilemektedir” dedi. Erdoğan, ödül sahiplerini de tebrik etti.