Gündem Kılıçdaroğlu'nun son mesajı kime? Sevigen canlı yayında cevapladı! 'Daha bir yıl buradayım'

Kılıçdaroğlu'nun son mesajı kime? Sevigen canlı yayında cevapladı! 'Daha bir yıl buradayım'

17.05.2023 - 09:56 | Son Güncellenme:

Eski CHP'li Bakan Mehmet Sevigen, seçim sonuçlarının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun son açıklamasına tepki gösteren Sevigen, "İntikam mı alacaksınız?" ifadelerini kullandı.

23. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, CNN Türk canlı yayınında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Eski CHP'li Bakan Mehmet Sevigen, seçim sonuçlarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

Haberin Devamı

Mehmet Sevigen'in açıklamaları şöyle:

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPSAYDI, DEPREMZEDELERLE İLGİLİ NET BİR ÇERÇEVE ÇİZSEYDİ TARTIŞMALAR BİTMEZ MİYDİ?

Bitmez mi, bir kısmı CHP’ye oy verdi. Deseydi bırakın insanları zaten acı çekiyorlar, kolay mı? O insanlar yaralı, perişan. Mezarlarını bulamayanlar var. Bırakın kime isterse oy versin, gönlünü al, o insanları suçladığın müddetçe ömür boyu iktidara gelemeyiz.

Oy verenler, o tweeti atanlar, video çekenler CHP’ye oy vermemişlerdir, sırf Tayyip Bey düşmanlığından dolayı. Düşmanlık üzerine siyaset olur mu? Ben daha iyi beceririm dediğimiz müddetçe insanlara dokunduğunuz müddetçe oy alırsınız. Onları suçlayın bu seçimde patlama yapar orası.

‘KEMAL BEY HALKI KORUYAMIYOR’

Haberin Devamı

Bu parti Kemal Bey’in çiftliği değil, Kemal Bey gidecek, diğerleri gittiği gibi gidecek, genel başkansan kurumu da koruyacaksın, halkı da koruyacaksın, koruyamıyor.

Biz devlet partisiyiz, bu devleti biz kurduk, bankalara TOKİ’lere aklınıza kim geliyorsa saldırdık, kurumlara saldırılır mı, YSK’ya saldırılır mı, Anadolu Ajansı’na saldırılır mı?

KILIÇDAROĞLU'NUN "BURADAYIM" ÇIKIŞI

Kemal Bey diyor ki, "Ben seçimi kaybetsem bile gitmeyeceğim." Belediye Başkanlarına, üyelere, partilere söylüyor. "Daha 1 yıl buradayım" diye feryat ediyor. İlk defa bir genel başkan enteresan. Ben kaybettiğim için özür diliyorum. O masaya öyle vururken de arkadaşlarına gözdağı verilir mi ya. Bu tavır bile insanları korkutmuştur. İntikam mı alacaksınız, hesap mı soracaksınız milletten?

İKİNCİ TURDA SÜREÇ NASIL İŞLER?

Biz böyle kavga ettiğimiz sürece partiyi liyakatsiz insanlara teslim ettiğimiz sürece başarılı olma şansımız yok, en vahim günlerimizi yaşıyoruz, ilk defa şansımız vardı o şansı teptik, ilk defa parlamentoda güçlü olacaktık. Oyları sıfır olan insanlara teslim ettik. Kemal Bey’in bu konuda günahı çoktur.

Kaybedeceğiz benim kaygım o. İstanbul’da fark 800 bindi 191 bine düşmüş, Ankara’da milletvekillerinde AK Parti, CHP’den daha önde. Ankara seçimi olsa CHP belki de kaybedecek. Bu Kemal Bey’in yüzünden değil mi?

Haberin Devamı

Kemal Bey istifa ederse, yeni yönetimle başarılı oluruz. İktidar AK Parti’de ise belediyeler bizde olur.

Gültekin Bey’in sandığına bakın, Ali Babacan’ın sandığına bakın, Karamollaoğlu, Davutoğlu’nun sandığına bakın ikinci çıkmışız, Kemal Bey’e oy çıkmamış. Yeniden Refah Partisi Başkanı düşüncesine katılmayacağım şeyler var. Çıktı amblemini koydu utanmadı.

Her şeyi kullanıyor Kemal Bey, her şeyi yok ediyorsun bir adaylık uğruna, ilk turda belli oldu 2.5 milyon fark var. Arkadaşlarımıza katkısı olmayan 40 tane milletvekili bu adamların gece gündüz uyumaması lazım. Ali Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu, kendi bölgelerine gidip katkı verecekler.