Gündem KPSS başvuruları nesıl yapılır? (2016 KPSS Ön lisans ve lise mezunları)

KPSS başvuruları nesıl yapılır? (2016 KPSS Ön lisans ve lise mezunları)

12.08.2016 - 14:18 | Son Güncellenme:

Ön lisans ve lise mezunları için 2016 KPSS başvuruları başladı. Lise mezunu ve ön lisans mezunu adaylar KPSS başvurularını internetten gerçekleştirebiliyor. KPSS başvurularının nasıl yapıldığını haberimizden inceleyebilirsiniz...

KPSS başvuruları nesıl yapılır (2016 KPSS Ön lisans ve lise mezunları)

ÖSYM'nin yapmış olduğu duyuruda KPSS başvuruları başladı. ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre 22 Ekim 2016 tarihinde ön lisans mezunları için, 23 Ekim 2016 tarihinde ise yapılmayı planlanan sınavlara başvurular başlamış bulunmaktadır. KPSS başvurusu yapmak için öncelik ile internet sitesinden başvuru yapabilirsiniz ya da ÖSYM sınav kayıt bürolarından başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmeniz mümkündür. İnternet üzerinden ya da ÖSYM sınav kayıt bürolarından yapmış olduğunuz başvurulardan hemen sonra başvuru ücretlerini yatırmanız gerekir. KPSS başvuru ücretlerini 25 Ağustos 2016 tarihinde mesai bitene kadar yatırmanız gerekir. KPSS başvuru ücretleri için anlaşmalı bankalardan yatırabilirsiniz ya da kredi kartı ve ya banka kartı ile ödemenizi yapabilmeniz mümkün olacaktır.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan duyuruya göre 2016 KPSS orta öğretim ve ön lisans düzeyindeki sınavlar için başvuru süresini önceki sınav ve tercih süreleri gibi uzatılmayacağını not olarak eklemiştir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan açıklamaya göre KPSS başvuruları ile ilgili olarak 24 Ağustos 2016 tarihinde ön lisans diplomasını almış olan kişiler için orta öğretim düzeyinde yapılacak olan sınava başvuramayacaklarını bildirmiştir. Ve de 31 Mart 2016 ve önceki tarihlerde lisans diplomasını almış olan kişiler de bu orta öğretim düzeyinde yapılacak olan sınava giremeyeceklerdir. 2016 ön lisans ve ortaöğretim KPSS başvuruları yapmak isteyen kişiler ÖSYM duyurularını dikkate alarak başvurularını yapması gerekir. Çünkü sınava başvurmayı düşünen kişiler internet üzerinden başvurusunu yapar iken ÖSYM internet sınav başvuru sisteminde bir fotoğraf yer alması gerekmektedir. Ve bu fotoğraf 4 yıldan eski olmaması gerekmektedir. Eğer ÖSYM internet sistemi üzerinde fotoğrafınız yok ise herhangi bir ÖSYM sınav başvuru noktasından sisteme fotoğrafınızı ekletebilirsiniz hem de çok kolay bir şekilde başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer son bir kaç yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan herhangi bir sınava girmiş iseniz sistem de otomatik olarak fotoğrafınız güncel bir şekilde onaylı durumdadır. Eğer fotoğrafınız yok ise ÖSYM bürosuna giderek güncel bir fotoğraf sisteme konulacaktır. KPSS 120 dakika sürecektir.

KPSS başvuru yapmanız için yatırmanız gereken tutar yani sınav ücreti 55 TL olarak belirtilmiştir. Bu sınav ücretini dilerseniz anlaşmalı banka ATM’lerinden ya da ÖSYM resmi web sitesinden kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. ÖSYM resmi web sitesinden ödemek istiyor iseniz anlaşmalı herhangi bir banka ile kredi kartınız ile ödeme yapmanız mümkün olacaktır. KPSS başvurusu yapmanız için gerekli olan koşulları bilmeniz de fayda vardır. Ve bu koşulları ÖSYM resmi web sitesinde bulunmakta olan KPSS Başvuru ve Şartlar kılavuzunu okuyarak bilgilenebilirsiniz. KPSS başvurularından sonra sınav giriş belgenizi ve sınava hangi okulda gireceğinize dair önemli bilgileri ÖSYM'nin resmi web adresinden çok kolay ve pratik bir şekilde erişim sağlamanız mümkün olacaktır. KPSS sınavına dair bütün önemli detaylara ÖSYM sitesinden bulabilirsiniz.