Gündem ‘Senaryolarla aday belirlenmez’

‘Senaryolarla aday belirlenmez’

17.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi soruları yanıtladı.

‘Senaryolarla aday belirlenmez’

Öztrak özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SİYASİ MÜHENDİSLİK: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza verilen, 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası, getirilmek istenen siyaset yasağı, yine milletimizin iradesine, 16 milyon İstanbullunun iradesine, partimize karşı, benzer bir siyasi mühendislik girişimdir. İstanbullunun seçimini bir türlü hazmedemeyen, İstanbul’u kaybedenin Türkiye’yi de kaybedeceğini bilen, bir siyaset bezirganın bitmez tükenmez kumpaslarından biridir.

HAYIRDIR NEYİN TELAŞI: Şimdi bu davayı açan savcı verilen cezayı az bulmuş. Kararı İstinaf Mahkemesi’ne götürmek için, gerekçeli kararı ivedilikle talep etmiş. Bir de, ‘Ben izine çıkıyorum, kararı başsavcılığa gönderin’ demiş. Hayırdır? Bu neyin telaşı, bu neyin acelesi? ‘İzin aldım’ deyip, dosyayı başsavcılığa devretmek de neyin nesi? Yine hangi kumpasların peşindeler?

Haberin Devamı

SİYASİ KARAR: Verilen mahkûmiyet kararı, ne hukuki, ne vicdani ne de ahlakidir. Tamamen siyasi bir karardır. Dokunanın elini yakar. Bunun senaryosu, tıpkı diğerleri gibi, sarayın karanlık dehlizlerinde yazılmıştır. Sarayın eli, en başından itibaren, bu dava dosyasının içindedir. Bunun aksini iddia etmek safdillik olur. Süreç ortadadır. Davaya bakan ilk hâkim, dosyadan el çektirilmiş, teamüllere aykırı şekilde başka bir şehre tayin edilmiş. Davaya seyyar bir hâkim atanmış. Şimdi bu hâkimin, bu savcının AK Partili yöneticilerle boy boy fotoğrafları ortalığa dökülmeye başladı. Şaşırdık mı? Hiç şaşırmadık. Mahkûm edilmek istenen, Belediye Başkanımız değildir. Mahkûm edilmek istenen, 16 milyon İstanbulludur.

İMAMOĞLU GÖREVİNİN BAŞINDA: Millet iradesine darbe vurmaya kalkanlara, dünya ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson’ın şu sözünü de hatırlatalım: ‘Ağzına yumruğu yiyene kadar, herkesin bir planı vardır.’ Saraydakiler ne kadar karanlık planlar yaparsa yapsınlar, sandıkta milletten yiyecekleri yumruklardan kaçamayacaklar. Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu görevinin başındadır. 16 milyon İstanbulluya hizmete devam edecektir.

SARAÇHANE BULUŞMASI: Demokrasi aşığı altı partimiz, adaleti, hakkı, hukuku korumak için bir araya geldi. Sayın genel başkanlar, demokrasimizi koruyup, kollama, millet iradesine sahip çıkma kararlılığını, bir kez daha beraberce ortaya koydu.

Haberin Devamı

‘Bahçeli bu işleri bıraksın’

KURAL, USÜL BELLİ: (İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı ihtimalinin yükseldiği yorumları) Sürecin nasıl işleyeceği net. Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı nerelerde yazıldığı belli olmayan siyaset mühendisliği senaryolarıyla hiçbir zaman belirlenmeyecektir. Kural bellidir, usul de bellidir. Cumhurbaşkanı adayımız Altılı Masa’daki partilerin genel başkanlarının ortak kararı ile belirlenecektir. (Ortak aday için İYİ Parti’den İmamoğlu sinyali çıktı deniliyor, İYİ Parti ısrar ederse, CHP bu ısrara karşılık cevap verecek mi?)  Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceği bellidir.

BUNLARA YORUM YAPSIN: (MHP lideri Bahçeli, bakanların açıklamaları) Bahçeli de atama bakanlar da bu işleri bıraksınlar. Seyyar hakimin, savcının iktidar partisi mensuplarıyla çektirdikleri fotoğraflara bir baksınlar. Başta Sayın Bahçeli. Ondan sonra Cumhur İttifakı’nda masanın altındaki ortaklarının söylediği ‘hukuk siyasetin köpeğidir’ sözlerini de bir değerlendirsinler. Bahçeli yorum yapacaksa esas bunlara bir yorum yapsın.