Gündem AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu karşısında köle gibiler

AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu karşısında köle gibiler

27.11.2023 - 17:09 | Son Güncellenme:

Partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterirken, Batı'nın tavrına dikkat çekti.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Çelik'in konuşmasından satır başları:  Çalışmalar cumhurbaşkanımıza sunuldu. Yatay mimariden şehir siyasetine, insan şehir ilişkisine kadar konuların ele alındığı bir çalıştay oldu. İkinci sunum, Ali İhsan bey tarafından yapıldı. Zonguldak hariç her yerde temayüllerimiz gerçekleşti. Zonguldak'ta sel felaketinden dolayı yapamadık. Seçim işleri başkanlığımızın yoğun mesaisi var. Tüm teşkilatlarımız seçime hazır. Hür ve demokratik şekilde paylaşmış oldular. Dün 3 Mehmetçiğimiz şehit oldu. AK Parti Genel Merkezi'mizden ailelerine baş sağlığı iletiyoruz.

FOTOĞRAFLARIN HEPSİ BİRBİRİNE BENZİYOR

Filistin'deki katliamın fotoğraflarını vererek yeni ne yapıyorsunuz denebilir. Buraya bugün niçin koyduğumuzu sorabilirsiniz. İki fotoğraf da Gazze'den değil bunlar Nazi'nin soykırımı Netanyahu'nun da yaptığı soykırımı gösteriyor. Her iki soykırım da birbirine benziyor ve bu benzerlik net biçimde görünsün diye koyduk. Bu fotoğrafların hepsi birbirine benziyor. Tarih kitaplarına koysanız Yahudilere yapılan soykırım sanılabilir. Bugün Gazze'deki soykırım ile Yahudiler'e yapılanın farkı yok. 15 bin insan hayatını kaybetti. Bu bir katliam ve bu bir soykırım

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu karşısında köle gibiler

BATILI YÖNETİCİLER EVRENSEL VİCDANIN SESİNE KULAK VERMİYOR

Batılı yönetimler İsrail'i adeta katliamlara teşvik eden üslup sergilerken halkları onurlu asil hepimiz insanız söylemi etrafında toplanan tutum ortaya koyuyorlar. Batıda birçok yönetici evrensel vicdanın sesine kulak vermiyor. 

RAKAMLARDAN BAHSETMEK ÜZÜCÜ

Ateşkes bile denmiyor insani ara deniyor. Bu insani arada serbest bırakılan sayının artmasını diliyoruz. 200 TIR'lık insani yardım geçişi oldu. Bu tip olayda rakamlardan bahsetmek gerçekten incitici ve üzücü bir şey ama mesele daha iyi anlaşılması için bunu belirtmek zorundayız.

NETENYAHU ATEŞKESİ UZATMAKTAN YANA DEĞİL

Bu insani aranın bile 144 çocuğun hayatını şimdilik kurtardığını düşündüğümüzde bu bile nihayetinde nefes alma fırsatı verecektir. Bugün itibariyle ateşkes devam etsin diye pek çok çağrı yapılıyor. ABD Başkanı Biden'a atfen böyle bir haber geçti. Ama maalesef Netanyahu hükümeti bunu pek uzatmaktan yana gözükmüyor.

Haberin Devamı

'İNSANİ ARA'NIN UYGULANMASINDA BİRTAKIM SORUNLAR ÇIKTI

Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya'da yaptığı tarihi konuşma insani vicdanın nasıl bir tavır sergilemesi gerektiğini bütün dünyaya gösterdi. Arkasından zaten bu insani talebin kimde karşılık bulacağını bildiği için İsrailli aileler, sayın Cumhurbaşkanımıza kendi ailelerden bulunan esirleri kurtarmak için sayın Cumhurbaşkanımıza mektup yazdılar. Cumhurbaşkanımız cümlenin tamamını söyleyerek bu meselede nasıl bir tavır sergilenmesiyle ilgili ortaya koydu. Batı halklarında ortaya çıkan asil soylu sahip çıkmanın yönetimler için de uyarı niteliği taşıdığı görülmüştür. İnsani aranın uygulanmasında birtakım sorunlar çıktı. Netice itibariyle o sorun da aşılmış gözüküyor. İnsani ara, taktik olarak İsrail tarafından görülen durum kalıcı bir ateşkese dönüşmesini umarım. 66 gazeteci arkadaşınız hayatlarını kaybetti. Bütün bunların bile İsrail'in karartması ve kısıtlaması ardında gerçeğin çok küçük bir bölümü ortaya çıktı. 2. Dünya Savaşı döneminde Nazilerin yaptığı katliam ve soykırımın benzeri Netanyahu hükümetleri tarafından Filistinlilere ve Gazzelilere karşı gerçekleştirilmektir.

Haberin Devamı

BATI NETANYAHU'NUN KARŞISINDA KÖLE GİBİ

Türkiye dünyanın vicdanı olduğunu göstermiştir. Türkiye'de tedavi altına alınan hastalar bunun örneğidir. Batını temsil ettiğini söylediği değerler tamamen yok oldu. Utanmadan bu iki yüzlülüğü sürdürüyor. İsrail karşısında neredeyse köle gibi davranıyorlar.

Batının temsil ettiğini söylediği değerler batı hükümetleri nezdinden tamamen yok oldu. Hükümetler ikiyüzlülük içerisinde katliamın seyircisi durumunda ikiyüzlülüğü utanmadan sürdürüyorlar. Az sayıda olsa birtakım akademisyenler insanlık adına sesini yükselttiler. İki tane ses batılı hükümetlerden bunun istinası olarak kayda geçmiştir. Bir tanesi İspanya Başbakanının söyledikleridir. 'AB Filistin tanımazsa İspanya'nın kendi kararını vereceğini' söylemiştir. Bu son derece doğru bir karardır.

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN BÜYÜK YALANI

Belçika Başbakanı da 'Bu İsrail'in kendini savunma hakkının masum insanları öldürmek anlamına gelmediğini' belirtmiştir. Dünyanın en büyük yalanına dönüşmüştür, İsrail'in kendini savunma hakkı altında yapılmaya çalışanlar. İkide bir birilerin çıkıp da en son Almanya'da bu söylendi. 'İsrail'in var olma hakkı bizim için mutlaktır' dedi Alman şansölyesi. Var olma hakkını kimse tartışmıyor. Devlet devlet gibi hareket etmezse, örgüt gibi hareket ederse bu eylemlerin hiçbir meşruiyeti kalmaz. İspanya ve Belçika Başbakanının tutumları kendi halklarına, sokaklarındaki sese kulak veren demokratik yaklaşım olmuştur. Bu bakımdan takdire şayandır.

NETANYAHU HÜKÜMETLERİ KATLİAMLARA İMZA ATIYOR

Avrupa'nın genelinde müthiş bir değerlendirme hatası yapılmaktadır. Avrupa bir kere daha meselenin sebeplerini tartışmaktan kaçarak meselenin sonuçlarını nasıl yöneteceğine odaklanıyor. Stratejik akıl sonuçlarını yönetmek için meselenin sebeplerine odaklanır. Bunun sonucunda nasıl bir radikalleşme ortaya çıkar? Herhangi bir güvenlik riskiyle kalır mıyız? diye düşünüyorlar. Avrupa'nın göbeğinde Naziler bu katliamlara imza attılar şimdi de bütün dünyanın gözü önünde Avrupa hükümetlerinin suskunluğu ile Netanyahu hükümetleri bu katliamlara imza atıyor. Müslümanlara yıkılmaya çalışan birtakım terör eylemleri Avrupalı vatandaşlar İslamofobik bir çizgiye ötelenmek istiyor. Böyle bir tepki verirlerse bu tepkiler aşırı sağcılık, ırkçılıkla beslenerek Avrupa demokrasisini zehirleyecektir.

SİYASİ CEHALETTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

CHP yöneticileri ve sözcüsünün çıkıp da Cumhurbaşkanımızın İsrail-Filistin meselesini, haçlı hilal savaşını dönüştürmeye çalıştığı gibisinden iddia siyasi cehaletten başka bir şey değildir. Cumhurbaşkanımız bütün dünyaya uyarı yaparak 'Bu meseleyi haçlı-hilal kavgasına dönüştürmeyin' diye uyardı. ABD Dışişleri Bakanı İsrail'e gitmiş, 'Aynı zamanda burada Yahudi olarak bulunuyorum' diyor.

İsrail'in katliamlarının batılılar tarafından koşulsuz desteklenmesi ve bunun birtakım dini argümanlarla yapılması söz konusu oldu. Netanyahu kendisinin Tevrat'a dayandığını söyledi. Bütün bunlar ortaya çıkınca Cumhurbaşkanımız insani, vicdani, siyasi uyarısını yaparak 'Bunu haçlı-hilal kavgasına çevirmeyin' dedi."

İNANANLARA KARŞI BİR SAYGISZLIK

Çıkıp İsrail ordusunun başındaki kişi 'Biz insanlara karşı değil hayvanlara karşı savaşıyoruz' diye aşağılık laf ettiğinde arkasından bunu Tevrat'la gerekçelendirmeye çalıştığında Cumhurbaşkanının uyarısının ne kadar kıymetli olduğu görülür. Burada Netanyahu'nun yaptığı Tevrat'a inanan insanlara karşı bir saygısızlıktır. Bu meselenin doğrusu ateşkesi sağlayacak, iki devletli çözüme götürecek şekilde siyasi zeminde çözülmesidir. Cumhurbaşkanımız uzun zamandan beri antisemitizme karşı olduğunu ifade etmektedir. Batı düşüncesinde bekliyorsunuz ki, büyük düşünürlerden katliam karşısından bir ses gelsin. Habermas örneğinde olduğu gibi İsrail'in müdafaa hakkı adına Gazze'deki öldürülenlerin karşısında sesini çıkarmadıkları gibi. Nazilerin katliamları Almanya'da oldu. Aynı soykırımın benzeri Gazze'de gerçekleşiyor. O insanların hayatlarını, hatıralarını korumanın, yaşadığı acıya saygı duymanın demokratik bir ethos olması kadar benzer uygulamalara maruz kalan insanların hayatların korunması demokratik ethos değil midir?

NASIL BİR TUTSAKLIK BU

Nasıl bir tutsaklık bu? Nasıl kölelik ki? En parlak düşünceleri söyleyenler bu gün gelmişler soykırım, katliam siyasetini savunur hale geldiler. Bu nasıl bir insanlıktan uzaklaşmaktadır? İnsan hayatını korumayan, Gazzeli masum çocukların, kadınların hayatına sahip çıkmayan ne kadar parlak düşünce olursa olsun insanlık için bir hiçtir. Maalesef bu dram yaşanmaktadır. Bunlar o kadar trajik bir şeye imza atıyorlar ki, İsrail'in var olma hakkı dedikleri şeyle İsrail'in kadın ve çocuk öldürmemesi gereken ayrımı gözetmiyorlar.

SORU CEVAP

YUNANİSTAN'DAN YAPILAN AÇIKLAMALAR

Karşımızdakilerin süreçle ilgili kullandığı argümanlar, hava savunma sistemi açısından Patriot istediğimizde verdikleri cevaplar, argümanların aynısı. Türkiye kendi güvenliği için gereklerini yerine getirirken aynı zamanda NATO'nun güvenliğini de sağlamaktadır. Bulunduğu jeostratejik konumda Avrupa'nın da güvenliğinin sağlandığı açıktır. Türkiye güvende değilse NATO büyük eksiklik ve zaaf içerisinde olur. Biz hava savunma sistemi istediğimizde red cevap verdiler. Bunu bize vermeniz gerekiyor. Bizim güvenliğimiz NATO'nun güvenliği. Bunu sağlamak için S-400 alıyoruz. Karşı karşıya olduğumuz durum ikiyüzlü bir durumdur. S-400 meselesinden önce de sonra 'gelin sizden Patriot alalım' dedik. Buna da itiraz ettiler. Türkiye'nin güvenliğinde kim olursa olsun şantaj yaparsa bizde hiçbir etkisi olmaz. Türkiye güçlü bir diplomasi devletidir, şantaja boyun eğmez.

TÜRKİYE'NİN EUROFİGHTER TALEBİ

Azerbaycan topraklarını almak, Karabağ'ı almak için verilen mücadeleye destek veren Türkiye'ye bu destek vazgeçmesini istiyorlar. Suriye'de terör devletçikleri kurulmaya çalışıyor, Türkiye kendi güvenliği için operasyon yapıyor, 'Bu F-35 ve F-16 alışını engeller' deniyor. Biz bu şantajı kabul etmeyeceğiz. Biz tarihin insanlık tarafında durduğumuz için gurur duyuyoruz. Türkiye'nin güvenlik meselesi şantaj konusu değildir.

CHP LİDERİ ÖZEL'İN AÇIKLAMALARI

CHP'nin Kürt seçmeni istismar sezonu seçimler yakınlaşırken başlamış. Yeni CHP genel başkanının Kürt seçmenini istismar ettiği anlaşılıyor. Cumhurbaşkanımız demokratik reformlarda güçlü mücadele verdi. En son gördük ki son seçimlerde imzaladıkları protokollerle aslında Kürt seçmene nasıl yalan söylemişler? CHP sözcüsü ve başkaları da oradaymış. Bu konularda Türkiye'deki bütün kesimler üzerindeki eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için mücadele etmişiz. Bir gün gelir anlatırız, Cumhurbaşkanımızın ve bu mücadeleyi veren arkadaşlarımızın hangi tehditlerle karşı karşıya kaldığını kendimiz çok iyi biliyoruz. Herkes çok iyi biliyor. Yerel seçimler yaklaşırken CHP'nin yeni genel başkanının sözüyle Kürt seçmenini istismar sezonunu açmıştır.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN YOL HARİTASI

Cumhur İttifakı ile ilgili bir sorun var yorumları ittifakın dışında ortaya çıkıyor. Cumhur İttifakı'nda hiçbir sorun yok. AK Parti ile MHP heyetleri arasında görüşmeler gayet tempolu şekilde devam etti. İttifakta bütün partiler kendi kimliklerini, kişiliklerini koruyarak ilkeler temelinde bir araya geliyorlar. Tek bir partiye dönüşmüyorlar.

Herhangi bir sorun yok, en güçlü bir şekilde seçime hazırlanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile sayın Bahçeli ihtiyaç duydukları her zaman bir araya geliyorlar. Taktik meseleler tartışılır, siyasi konularda farklı yaklaşımlar olabilir ama bu Cumhur İttifakı'nın ana omurgasını zedelemez. İYİ Parti meselesinde onlar kendileri her ilde ayrı aday çıkaracaklarını ifade ettiler. Kendileri bu yolda ilerliyorlar.