Gündem Erdoğan'dan Müslümanlara Gazze çağrısı: Bugün değilse ne zaman!

Erdoğan'dan Müslümanlara Gazze çağrısı: Bugün değilse ne zaman!

09.11.2023 - 11:34 | Son Güncellenme:

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına çok sert tepki gösterdi, Müslüman dünyasına çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:  Saygıdeğer başkanlar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dönem başkanlığını devralan Özbekistan Cumhurbaşkanı'na misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum.

ÖLDÜRÜLENLERİN YÜZDE 73'Ü KADIN

Enerji ve gıda fiyatlarındaki aşırı yükselişin tetiklediği enflasyon son 60-70 yılın zirvesine çıkarak sıkıntıları daha da artırdı. Bu zorluklar karşısında etkin mücadelenin yollarını ararken işgal edilmiş Filistin topraklarında başlayan çatışmalar hepimizin yüreğini dağladı. Bugün itibarıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 34'üncü günü geride bıraktık. İsrail tarafından acımasızca öldürülen 11 bine yakın Gazzeli'nin yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Haberin Devamı

Erdoğandan Müslümanlara Gazze çağrısı: Bugün değilse ne zaman


KATLETMEYİ MEŞRULAŞTIRAN BİR FANATİZM

Batılı ülkelerin tam desteğini alan İsrail yönetimi, insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğneyerek okulları, camileri, kiliseleri, hastaneleri, üniversiteleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor. Çocukları dahi katletmeyi meşrulaştıran bir fanatizmle karşı karşıyayız. Sürekli insan hak ve hürriyetlerinden, demokrasiden bahseden batılı ülkeler ise İsrail'in tüm bu katliamlarını uzaktan seyrediyor.

ACZİYET İÇİNDELER

Bu ülkeler ve kuruluşlar, bırakın çocuk katillerini eleştirmeyi, ateşkes çağrısı dahi yapamayacak kadar acziyet içindeler. Mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yakanlara fikir özgürlüğü bahanesiyle göz yumanlar, Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar.

İKİYÜZLÜLÜK ÖRNEĞİ

7 Ekim'den beri şahit olduğumuz ikiyüzlülük örneklerini artırmak mümkündür. Gelişmeler Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmemiz gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir. İnsani ateşkesin sağlanması ve çatışmaların yayılmasının engellenmesi için diplomatik girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bölgeye insani yardım ulaştırmak için de yoğun şekilde çalışıyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini mısırlı kardeşlerimizin de desteğiyle El Ariş Havalimanı'na sevk ettik. 2 sivil insani yardım gemisinin bölgeye gönderilmesiyle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor.

GÜÇLÜ BİR DAYANIŞMA SERGİLENECEK

Haberin Devamı

Eşimin himayesinde inşallah 15 Kasım tarihinde İstanbul'da devlet ve hükümet başkanlarının eşlerinin katılımıyla uluslararası bir toplantı gerçekleştirilecek. Böylece Gazzeli kardeşlerimizin yaşadığı acıların dindirilmesi için güçlü bir dayanışma sergilenecek.

SESİMİZİ NE ZAMAN YÜKSELTECEĞİZ?

Akan kanın durması noktasında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı olarak sergileyeceğimiz duruş çok çok önemli. Filistin davamızın savunulmasında birlikte sesimizin yükseltilmesi çok ama çok mühim. Hatırlayın Charlie Hebdo olayında 25 kişi öldürülmüştü. Dünya liderleri Paris'te hep birlikte yürüyüş yaptılar. Şu an 11 bin çocuk, kadın öldürüldü, dünya sessiz. Başta Amerika, Batı hep birlikte sessizler. Çocuk ve kadın… Bunları her gün televizyonlarda izliyoruz. Burada özellikle Ekonomik İşbirliği Teşkilatı olarak hep birlikte Müslümanlar olarak sesimizi bugün çıkarmayacaksak, yükseltmeyeceksek sesimizi ne zaman yükselteceğiz? 

Haberin Devamı

 Daha şeffaf daha adil ekonomi sistemine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduk. İnsan odaklı girişimlerimizi sürdürüyoruz. 500 milyon nüfusu ile teşkılat bu açıdan şüphesiz önemli konuma sahip. Üyelerin birbiri ile ticaretinin 85 milyar dolara tekabül etmesi düşündürücü. Bu rakam bize yakışmıyor. 100 milyara çıkarılması için gayretimizi artırmalıyız. 20 yıldır hayata geçirilemeyen teşkilatı ticaret anlaşmasını yürürlüğe koymalıyız. Ekobank'ın tüm üyelerin katılımı ile faal hale getirilmesi bu maksada hizmet edecek.  TANAP başta olmak üzere enerji yatırımları ile bölgemizin enerji güvenliğine katkılarda bulunuyoruz. Teşkilatın üyeleri olarak adımlarımızla bu alanda daha fazla rol alabiliriz. Birlikten kuvvet doğar. Yenilenebilir enerji gibi temiz enerji ilçin yatırımlarımızı artırmamız faydalı olacak. Bakü'de kurulacak teşkilat temiz enerji şartını imzalamaya davet ediyorum. Hepimizin üzerine düşeni yapması lazım. Eşimin öncülüğünde 2017'de Sıfır Atık Hareketini başlattık.

Haberin Devamı

BARIŞA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK

Karabağ'da 30 yılı aşkın işgalin sona ermesi ile bölgede barışa bir adım daha yaklaştık. Ermenistan'ın yükümlülüklerini yerine getirmesi süreci kolaylaştıracak. Ulaştırma hatlarının tesis edilmesi de stratejik öneme sahip.

Erdoğandan Müslümanlara Gazze çağrısı: Bugün değilse ne zaman

ZOR ZAMANLARINDA YANLARINDA OLACAĞIZ

Depremle sarsılan Afgan halkına yardımlarımızı sürdürüyoruz. 510 tonluk gıda yardımı taşıyan trenimiz yola çıktı. Bundan sonra da zor zamanlarında yanlarında olacağız.

KKTC'NİN SESİNİ DUYURMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR

Teşkilatın gözlemci üyesi olan KKTC'nin Ersin Tatar tarafından temsil edilmesi önemli bir mesajdır. Teşkilat üyeleri olarak haksız şekilde baskı altında tutulan KKTC'nin sesini duyurmak hepimizin sorumluluğudur. KKTC ile ilişkilerin geliştirilmesi çağrımı tekrarlıyorum.

TAŞKENT'TE TÜRKİYE-İRAN ZİRVESİ! ERDOĞAN, GAZZE'DE GARANTÖRLÜK TEKLİFİNİ HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'da İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü. Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu yaşanan insani kriz ve çözüm için atılması gereken adımlar ile Türkiye-İran ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirvesi için bulunduğu Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Zirvesi için gittiği Taşkent’te İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüştü. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu yaşanan insani kriz ve çözüm için atılması gereken adımlar ile Türkiye-İran ikili ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğandan Müslümanlara Gazze çağrısı: Bugün değilse ne zaman

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in saldırılarını sonlandırmasının bölge ve dünya barışına hizmet edeceğini belirterek İslam İşbirliği Teşkilatının, düzenlenecek olağanüstü zirvede adil bir çözüme ulaşmak için gayret sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin garantör sorumluluğunu alarak meseleyi çözüme kavuşturmaya hazır olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının ortak tutum alarak İsrail üzerinde baskıyı artırması gerektiğini dile getirdi.