Gündem Taraflar arasında ‘imza’ kapışması!

Taraflar arasında ‘imza’ kapışması!

21.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de genel başkan adaylığı için imza toplama sürecinde ipler iyice gerildi. Özel “Kılıçdaroğlu için imza vermeyenler de listeye dahil edildi” iddiasında bulundu. Parti kurmayları ise Özel’i yalanlayarak “Kaybedeceğini gördükçe hırçınlaşıyor” dedi...

Taraflar arasında ‘imza’ kapışması

Mehtap Gökdemir - CHP’deki “değişim” tartışması partiyi adeta ikiye böldü. TBMM’de milletvekilleri arasındaki “değişimciler” ve “Kılıçdaroğlucular” gruplaşması hem Genel Kurul’daki, hem kulislerdeki oturma düzenine de yansıdı. Genel başkan adayları için milletvekillerinden imza toplanması süreci ise ilçe, il kongreleri sürecinde örgütler bazında uç veren kutuplaşmanın Meclis grubuna yansımalarını gözler önüne serdi. Taraflar arasındaki tansiyon yükselirken kutuplaşmadan rahatsız olan bir milletvekili, Milliyet’e, “Sanki değişimci olunca hain oluyoruz. ‘Vay değişimci’ diye yaftalayarak ‘sen de mi değişimci oldun’ deniyor. Yanıma birisi otursa ‘vay değişimcinin yanında mı oturuyorsun’ diye laf atılıyor. Bu çok tehlikeli” yakınmasında bulundu. Değişimci kanattan bir başka isim ise, Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması gerektiğini savunarak, “Milletvekillerinden baskıyla imza toplayarak Genel Başkan’a yanlış bilgi veriyorlar. ‘İmzayı topladık’ diyenler Genel Başkan’a seçimi kaybettirecek. Kemal Bey ‘Kardeşimiz Özgür Özel geçiş döneminde yürüsün. Daha sonra geniş büyük kurultay yaparız’ deyip baba gibi kenarda durmalı. Bu kurultaya tek adayla gidilirse parti rahatlar” dedii.  Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bir vekil ise, “Değişmesi gerekenler değişim talep ediyor. 5 dönem vekillik yapanlar, ‘Kılıçdaroğlu gitsin de biz kalalım’ diyorlar” ifadelerini kullandı. Parti kurmayı ise, “Kemal Bey kurultayı alır. Belediye başkanları seçilir sonra genel başkanlığı bırakır, abilik yapar. Onurlu bir gidiş olur” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘İmza verdi-vermedi’ kavgası

CHP’de Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için milletvekillerinden imza toplanmaya başlanmasıyla birlikte yaşanan “baskıyla imza alınıyor” tartışması ise “imza verdi-vermedi” kapışmasına dönüştü. Genel Başkan adayı Özgür Özel, önceki gün, Sezgin Tanrıkulu, Cumhur Uzun, Sürreya Öneş’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza vermediğini ama vermişler gibi lanse edildiklerini hatta kendisinin dahi listede gözüktüğünü iddia etmişti. Özel’in iddiasına, CHP kurmaylarından şu yanıt geldi: “Liste Özgür Bey’in saydığı isimlerin imzası yok. Yalan söylüyor. Biz bir liste yayınlamadık ki. Maalesef kaybedeceğini gördükçe hırçınlaşıyor. Elimizde 91 milletvekilinin Genel Başkanımız için gönül rahatlığıyla verdiği imzalar var. Daha gelecek imzalar da var. Biz bu listeyi yayınlamayacağız.”

Haberin Devamı

İki il örgütünden destek

Kılıçdaroğlu dün partisinin Diyarbakır ve Şanlıurfa il örgütlerinin yöneticileriyle biraraya geldi. Görüşmede iki il heyetin de Kılıçdaroğlu’na desteklerini ilettiği öğrenildi.

Kışlalı’nın eşine ziyaret

ANKARA Milliyet - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitirmesinin 24. yıldönümünde, eski Kültür Bakanı ve siyaset bilimci Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı’yı ziyaret etti. Nilüfer Kışlalı’yı evinde ziyaret eden CHP liderine, Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol eşlik etti.

 

 

Yazarlar