Gündem Türk milletini yalnız bırakamazsın

Türk milletini yalnız bırakamazsın

18.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bu seçim benim son seçimim” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz” diye seslendi.

Türk milletini yalnız bırakamazsın

Coşkun Ergül - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 14. Olağan Büyük Kurultayı’nda konuştu. Bahçeli özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GENEL BAŞKAN BELLİ DEĞİL: CHP üçüncü dünya ülkelerindeki muhalefet partilerinden çok daha aşağıdadır. Terör örgütü PKK’nın siyasallaşmasını misyon edinen CHP, DEM’lenerek metruk bir tekneyi aratmayacak şekilde rotasını kaybetmiş, bu suretle bölücü korsanlar tarafından rehin alınmıştır. DEM, CHP’yi dönüştürmekle kalmamış tarih ve istikametinden koparmıştır. CHP tanınmaz halde olmakla birlikte mayına basmış melez bir siyasetle donanmış, merkez kaçla, tesirlerin tahakkümüyle siyasi seçenek olmaktan bütünüyle uzaklaşmıştır. Bu partide ayaklar baş, başlar ayaktır. Kimin fiilen genel başkan olduğu belli değildir.

VEDA VAKTİ GELDİ: İstanbul Çekmeköy’de seccade, Ataşehir’de zikirmatik dağıtan, insanımızın ekonomik durumunu sömürürken ofislerde utanmadan sıkılmadan balya balya para sayan CHP yönetimi ne yapsa beyhudedir. PKK ile kent ittifakı maskesi altında organik bağ kurmasının bedelini 14 gün sonra sandıkta ödeyecektir. CHP’yi Saraçhane’den yöneten malum zat için veda vakti gelip çatmıştır. Ankara’da PKK ile ittifak yapan vitrin milliyetçisinin hesabını Türk milleti 14 gün sonra soracaktır. 

Haberin Devamı

YIKIM CEPHESİ ÇÖKERTİLECEK: Bölücü terör sorunu yeni yüzyılda kesinlikle bitecektir. Hazırlanmasını temenni ettiğimiz bölücülükle mücadele ve stratejik eylem planıyla ülke içindeki yıkım cephesi çökertilecektir. Türkiye milli birlik ve kardeşlik gücünün ivmesiyle çağların üzerine sıçrayacaktır.

MHP’nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda kongre öncesinde Bahçeli’nin kolunda “ters bir harekete bağlı olarak omuz burkulması sonucu bir incinme” meydana geldiği belirtildi. Bahçeli, bu nedenle kurultaya sol kolu sargılı katıldı.

11. kez seçildi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, tek aday olarak katıldığı kurultayda 1295 delegenin tamamının oyunu alarak 11. kez genel başkan seçildi. Bahçeli, partinin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in vefatının ardından 6 Temmuz 1997’de yapılan olağanüstü kurultayda, rakibi Tuğrul Türkeş’i geride bırakarak ilk kez Genel Başkanlık koltuğuna oturmuştu. Kurultaya AK Parti’den Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Sözcü Ömer Çelik, genel başkan yardımcıları Belgin Uygur ve Hacı Turan katıldı. Yeniden Refah Partisi ve BBP de kurultaya katılırken, İYİ Parti’den de ilk kez katılım sağlandı. İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz ve Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun salonda yerlerini aldı. Parti tüzüğünün 30 maddesinde, 2017’deki Anayasa değişikliği referandumuyla getirilen düzenlemeler dikkate alınarak yapılan değişiklikler ile “Milli Yükseliş İradesi” isimli yeni parti programı kabul edildi.

Haberin Devamı

Devlet Bahçeli A takımını korudu

MHP’nin 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi. Bahçeli, A takımını koruyarak yeni MYK’da da kendilerine yer verdi. 15 kişilik Başkanlık Divanı üyelerinin tamamı MYK’da yer aldı. Bu isimler şöyle: Genel Başkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın, Feti Yıldız, Mustafa Kalaycı, İsmail Faruk Aksu, Sadir Durmaz, İzzet Ulvi Yönter, İsmail Özdemir, Mevlüt Karakaya, Kamil Aydın, Filiz Kılıç, Yaşar Yıldırım, Pelin Yılık, Genel Sekreter İsmet Büyükataman ile Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Osmanağaoğlu ve Bahadır Bumin Özarslan. 75 kişilik MYK’nın 31’i yerlerini korurken, 44 üyesi ise yeni isimlerden oluştu.

‘Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz’

Haberin Devamı

MHP lideri Bahçeli, konuşmasını tamamlamadan önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim” sözlerine atıfta bulunarak, şunları söyledi: “Buradan son söz olarak bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın bir konuşması özellikle sol cenahlarda büyük bir iştah ve tahrik olarak kabul edilmiştir. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a diyorum; ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz.”

‘Irkçılık ayaklarımızın altında’

Bahçeli, partisinin temel görüşlerini anlatırken “Soy ve ırk temelinde bir üstünlük bizim nazarımızda yok hükmündedir. Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğü dil, soy ve din unsurlarının üstünde sosyolojik kültürel ve tarihi bir gerçektir. Kültürlerin üst kimlikle buluşması bizim için esastır. Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı her insanımız özbeöz kardeşimizdir, milletimizin de asli unsurudur. Her türlü ayrımcılık, bölücülük, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ayaklarımızın yedi kat altındadır” dedi. 

Haberin Devamı

‘Meclis kararıyla aday olabilir’

ANKARA Milliyet - MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Kurultay salonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerini değerlendirdi. Yıldız, “Yeni sistemde seçimlerin yenilenmesi var. Sayın Genel Başkanımızın işaret ettiği budur. 2028 yılında yapılacak seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Meclis kararıyla aday olabilir” dedi. 360 milletvekilinin oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebiliyor. AK Parti’nin 264, MHP’nin 49 milletvekili bulunuyor. Karar alınabilmesi için 47 milletvekilinin daha desteği gerekiyor.