Gündem Yeni askerlik sistemi nasıl olacak? Bedelli askerlik ne kadar oldu?

Yeni askerlik sistemi nasıl olacak? Bedelli askerlik ne kadar oldu?

10.03.2019 - 15:29 | Son Güncellenme:

Yeni askerlik sistemi ile ilgili beklenen açıklama geldi ve Milli Savunma Bakanı binlerce genci yakından ilgilendiren yeni askerlik sistemine ilişkin tüm merak edilenleri açıkladı. Peki yeni askerlik sistemi nasıl olacak? İşte merak edilen sorunun ayrıntıları ve yeni bedelli askerlik ücreti...

Yeni askerlik sistemi nasıl olacak Bedelli askerlik ne kadar oldu

Yeni askerlik sisteminin detayları belli oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar AA editör masasına konuk oldu. Yeni askerlik sisteminin beş aşamadan oluştuğunu belirten Hulusi Akar bunları şu şekilde sıraladı; Bedelli askerlik, Yükümlü erbaş ve er'ler yedek astsubay, yedek subay, ve dövizle askerlik.

Haberin Devamı

Bedelli askerlik'e belirlenen rakamın üzerinden bir başvuru gelmesi halinde kura çekimi yapılacağını duyurdu. Yükümlü er ve erbaşlar 1 ay süren temel eğitimlerinin ardından askeriyenin ihtiyaçları kapsamında görev alacak olan er ve erbaşlar beş ay süren eğitimleri boyunca devletten harçlık alacak Kalan son altı ay içerisinde ise sözleşme imzalanıp er ve erbaşlara maaş ödenecek.

Yedek Astsubay olarak görev almak isteyen adaylar iki ay süren temel askerlik eğitiminin ardından 10 ay sürecek kıt'a görevi boyunca devletten maaş almaya devam edecek ve 10 ay'ın sonunda devam etmek isterse gerekli koşulların oluşması halinde TSK'da görevine devam edecek veya terhis olacak.

Yedek Subay olarak görev almak isteyen adaylar ik ay süren askerlik eğitimlerinin ardından görev alacakları kıt'alarda 10 aylık süre zarfında devletten maaş almaya devam edecek. 10 ayın sonunda bireyler TSK bünyesinde kalmak isterse ihtiyaçlar doğrultusunda yedek subaylık görevini devam ettirebilecek.

Haberin Devamı

Dövizle askerlik kapsamında yurt dışında yaşayan vatandaşlar askerlik görevini belirlenen tutar oranında ödeme yaptıktan sonra tamamlayabilecek.

Bedelli askerlikte sürçe ise talebe göre belirlenecek. Buna göre, bugün itibariyle bedelli askerliğin ücreti 31 bin 343 lira ve her 6 ayda bir bu ücret artacak. Memur maaşlarının değişmesinden dolayı 6 ayda bir bedelli askerlik ücreti güncellenecek.


Yeni askerlik sistemi nasıl olacak Bedelli askerlik ne kadar oldu