Gündem Yer: Antalya! Köpek balığı sanılarak taşlandı, gerçek sonradan anlaşıldı

Yer: Antalya! Köpek balığı sanılarak taşlandı, gerçek sonradan anlaşıldı

13.07.2023 - 13:33 | Son Güncellenme:

Kemer'de denizde görülen bir balık vatandaşları tedirgin etti. Bölgedekiler balığı taş atarak balığı kıyıdan uzaklaştırmak istedi. İlk başta köpek balığı olduğu düşünülen balığın türü ortaya çıkınca herkes rahatladı.

En önemli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya Kemer'de, kıyıya yaklaşan bir tür denizde yüzenleri telaşlandırdı.

Haberin Devamı

Yüzgeçleri su yüzeyinde görülen türü köpek balığı sanan sahildekiler, taşla uzaklaştırmaya çalıştı. Bu görüntüler de sosyal medyada hızla yayıldı.

KÖPEK BALIĞI DEĞİL, MAVİ YELKEN BALIĞI

Kıyıya yanaşan türün ise nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 'mavi yelken balığı' olduğu anlaşıldı. Dron kamerası ile kaydedilen başka bir görüntüde de mavi yelken balığının sığ sularda yüzdüğü görüldü.

Yer: Antalya Köpek balığı sanılarak taşlandı, gerçek sonradan anlaşıldı

'VATANDAŞLARIMIZ SAHİLLERİMİZİ GÜVENLE KULLANABİLİR'

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, 'dünyanın en hızlı deniz canlısı' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren mavi yelken balığının zararsız olduğunu, sahil bölgeleri ile sığ sularda nadir görülebildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Vatandaşları balığa zarar vermemeleri konusunda uyaran Prof. Dr. Gökoğlu, "2,5 metre boya ulaşabilen, kılıç balığına benzeyen, genellikle sırt yüzgeci suyun dışında, kuyruk yüzgecinin üst lopu da suyun dışında yüzen bir balık türü. Bu balık, kıyılarımızdaki sardalya ve istavrit gibi balıklarla besleniyor. Akdeniz'de çok nadir görülen bir balık. Kimseye zararı olmayan bir balık türü.

Yer: Antalya Köpek balığı sanılarak taşlandı, gerçek sonradan anlaşıldı

Vatandaşlarımız bunu gördüğü zaman köpek balığına benzetiyor. Zaman zaman bu tür görüntüleri görüyoruz. Özellikle son zamanda, Mısır'daki köpek balığı vakasından sonra bir panik var. Dolayısıyla bu tür görüntüler vatandaşı paniğe sokuyor. Aslında korkmaya gerek yok, zararsız ve kendi halinde bir balık türü. Vatandaşlarımız Antalya Körfezi'nde rahatlıkla denize girsin, korkmasınlar, bir sıkıntı yok" dedi.