Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl ajandası
Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl ajandası Cumhuriyet Bayramımızın 100. yıldönümü yurdun her bir yerinde farklı etkinliklerle kutlanıyor. Her yerin kırmızı beyaza büründüğü bu büyük coşkuya katılabileceğiniz durakları sizin için derledik.
28.10.2023 Pazar
Özgür Türkiye’ye atılan imza
Özgür Türkiye’ye atılan imza 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yıl dönümü, Beyoğlu Tünel’deki 123 yıllık tarihî Casa Botter Apartmanı Kültür ve Tasarım Merkezi’nde özel bir sergiyle anılıyor. “Lozan 1923-Yüzyıl Önceki Başlangıç”, tarihsel yazışmalar, fotoğraflar ve basından çarpıcı alıntılarıyla farklı başlıkları bir araya getiriyor.
30.07.2023 Kültür Sanat
Galatasaray’daki ‘istikrar caddesi’
Galatasaray’daki ‘istikrar caddesi’ Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi’nde  3 Eylül’e kadar izlenecek “Cumhuriyet’in İlk Yılı” sergisi, çok sayıda fotoğraf, ilan, haber ve orijinal yayın örnekleriyle, yeni doğan Türkiye’ye arşivlerin süzgecinden bakıyor
18.06.2023 Kültür Sanat
Tarih öğretmenlerine 100. yıl armağanı
Tarih öğretmenlerine 100. yıl armağanı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Tarih Kurumu’nun eğitimde iş birliği protokolü kapsamında tarih öğretmenlerine verilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan eserlerin tanıtımı, Milli Kütüphane’de yapıldı.
29.12.2022 Gündem
Bakan Özer: Gelinen noktada 110 milyon kitabı olan kütüphaneye sahip olduk
Bakan Özer: Gelinen noktada 110 milyon kitabı olan kütüphaneye sahip olduk Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı ‘Tarih Öğretmenlerine 100. Yıl Armağanı’ töreninde yaptığı konuşmada, “Hedefimiz 2022 yılının sonuna kadar 100 milyon kitaba sahip olan bir eğitim sistemi oluşturmaktı. Gelinen noktada 110 milyon kitabı olan kütüphaneye sahip olduk” derken, Ersoy ise “Unutulmamalıdır ki milletlerin karakteri, tarihlerinde kendini gösterir. Daha net bir ifadeyle, tarihini bilmeyen öz farkındalığından kopar” ifadelerini kullandı.
28.12.2022 Gündem
Cüneyt Cebenoyan anısına
Cüneyt Cebenoyan anısına Atatürk Kitaplığı’nda toplumsal hafızanın izini filmler üzerinden sürecek yeni bir seminer dizisi başlıyor.
18.10.2022 Kültür Sanat
Buram buram kitap kokusu
Buram buram kitap kokusu Şehrin dört bir yanında açılan yeni nesil kütüphaneler İstanbul’un bir edebiyat kenti olduğunu hatırlatır nitelikte. Bu kütüphanelerin yerel yönetimler tarafından kamuya sunulması ise kültür sanat politikaları adına önemli bir gösterge …
28.08.2022 Kültür Sanat
Molière 400 yaşında
Molière 400 yaşında Gerçek adı Jean-Baptiste Poquelin olan Molière, sadece Fransız dilini değil, dünya sanatını da dönüştürmeyi başaran ender sanatçılardan…
29.05.2022 Kültür Sanat
Sayra ve Çınar’ın anısı yaşatılıyor
Sayra ve Çınar’ın anısı yaşatılıyor İzmir depreminde yaşamını yitiren, isimleri Bornova Belediyesi tarafından Atatürk Kitaplığı içinde Çocuk Oyun Odası’na verilen Sayra-Çınar kardeşler unutulmadı.
4.04.2022 Ege
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim ve öğretmen ataması açıklaması
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim ve öğretmen ataması açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü maske duyurusunun ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yüz yüze eğitime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer öğretmen atamalarıyla ilgili de çarpıcı bilgiler verdi.
3.03.2022 Siyaset
Sosyal bilimler liselerine Atatürk kitaplığı kurulacak
Sosyal bilimler liselerine Atatürk kitaplığı kurulacak Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal bilimler liselerinde "Atatürk Kitaplığı" kurulmasıyla ilgili iş birliği protokolü imzaladı.
3.03.2022 Eğitim
Stamboul’un sandığı açıldı
Stamboul’un sandığı açıldı Osmanlı’da Fransızca yayın yapan gazetelerin en uzun soluklularından olan Stamboul’un 1875-1964 arasındaki bütün sayıları BNF Gallica tarafından dijital erişime açıldı. Gazete özellikle o yıllara ait kültür sanat haberleriyle dikkat çekiyor.
17.02.2022 Kültür Sanat
Alpgündüz kardeşler Bornova’da yaşıyor!
Alpgündüz kardeşler Bornova’da yaşıyor! Bornova Belediyesi, 30 Ekim 2020 depreminde Rıza Bey Apartmanı’nda yaşamını yitiren ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz’ün anısına sahip çıktı, adlarını Atatürk Kitaplığı’ndaki çocuk odasına verdi
27.10.2021 Ege
Bornova’ya hareket geldi
Bornova’ya hareket geldi Bornovalılar, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında spor dolu bir hafta sonu geçirdi.
24.09.2021 Ege
Burası İstanbul: Kent ve doğa arası
Burası İstanbul: Kent ve doğa arası Yapı Kredi Kültür Sanat’ın İBB arşivinden hazırlanan yeni sergisi “Burası”, kent ve doğa arasındaki ilişkiyi İstanbul temalı sanat eserleriyle anlatıyor
21.09.2021 Kültür Sanat
Bornova’nın ölümsüz isimleri
Bornova’nın ölümsüz isimleri Bornova Belediyesi 30 Ekim Depremi’nin Mucize Bebeği Ayda’nın annesi Fidan Gezgin’in, aynı depremde yaşamını yitiren ikizler Sayra ve Çınar ile belde olduğu yıllarda iki dönem Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Hilmi Ok’un isimlerini ölümsüzleştiriyor.
18.05.2021 Ege
Bornova kütüphaneleri  çocukları ağırlayacak
Bornova kütüphaneleri çocukları ağırlayacak Bornova Belediyesi, 57. Kütüphaneler Haftası kapsamında, 4-14 yaş arası çocuklara da aktivitelerle renkli bir hafta yaşatacak.
26.03.2021 Ege
Taksim Kolektifi: Taksim İstanbullular için yeniden buluşma noktası haline gelecek
Taksim Kolektifi: Taksim İstanbullular için yeniden buluşma noktası haline gelecek Taksim Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması’nı jürinin, halkın ve idarenin oylarını alarak kazanan Taksim Kolektifi’nden proje müellifleri Şerif Süveydan, Burcu Sevinç Yılmaz, Rıfat Yılmaz, Süleyman Yıldız ve Sezer Bahtiyar ile kentin gerçek sahibi olarak İstanbulluların meydanın biçimlenmesinde katılımcı bir kimliğe sahip olmasının önemini ve meydanın hafızasının geleceğe nasıl taşınacağını konuştuk.
30.04.2021 Mimarlık
Araştırma yapmak isteyenlere İstanbul’un en iyi kütüphaneleri
Araştırma yapmak isteyenlere İstanbul’un en iyi kütüphaneleri Kitap okumak, kütüphane oluşturmak çok güzel birer alışkanlık biliyoruz. Evinde kaç kitabın var diye sorsak belki cevabını bile bilmezsin. Umarız kitapların her geçen gün artar ve koyacak yer bulamazsın. Senin gibi bir kitap kurduna çok güzel bir konu hazırladık.
24.04.2020 Kültür Sanat
54 yıllık fotoğraf arşivini bağışladı
54 yıllık fotoğraf arşivini bağışladı İstanbul’un tarihsel kent olgusu ve mimarisini en iyi bilen isimlerden mimar Sinan Genim, 25 bin parçadan oluşan şahsi fotoğraf arşivini Atatürk Kitaplığı’na bağışladı.
30.03.2019 Gündem
Binali Yıldırım’dan tiyatro müjdesi
Binali Yıldırım’dan tiyatro müjdesi AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Binali Yıldırım, Şehir Tiyatroları'na ait sahnelerin özel tiyatroların  kullanımına açılacağını açıkladı.
28.03.2019 Siyaset
Haydi kütüphaneye!
Haydi kütüphaneye! Bornova Belediyesi, her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan ve bu sene 55. yıldönümü olan Kütüphaneler Haftası’nda okulların düzenlediği etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
28.03.2019 Ege
Hayalleri için sabaha kadar çalışıyorlar
Hayalleri için sabaha kadar çalışıyorlar ›› İstanbul’daki kütüphaneler gençlerin yeni gözde mekânlarından.Milliyet ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 7/24 kesintisiz hizmete açtığı 5 kütüphaneyi gece saatlerinde ziyaret etti ›› Kimi üniversite sınavına kimi vize ve finallere hazırlanıyor, kimi de akademik kariyer yapmak için kütüphanelerde sabaha kadar ders çalışıyor. 24 saat açık olan kütüphanelerin müdavimleri de üniversite sınavına hazırlanan gençler
11.03.2019 Gündem
Binali Yıldırım'dan İstanbullulara kütüphane müjdesi
Binali Yıldırım'dan İstanbullulara kütüphane müjdesi AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da 22 olan kütüphane sayısını her ilçede yapılacak ve 7 gün 24 saat açık olacak yeni kütüphanelerle 39'a çıkartmayı hedeflediğini söyledi.
10.03.2019 Siyaset
Yıldırım, 6. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nı açtı
Yıldırım, 6. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nı açtı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım: "İstanbul'un büyüklüğüne, şehrin kültürel mirasına yakışacak bir kütüphaneyi şehrimize kazandıracağız. Rami Şehir Kütüphanesi milyonlarca esere, dijital yayına ev sahipliği yapacak" dedi.
9.03.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri