Barometre

Barometre

Son dakika barometre haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan barometre gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan barometre haber sayfamızda...

Barometre

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 185 barometre haberi bulunmuştur.
Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike
Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike Birçok yayın organı 'İstanbul için muharebe' başlıklarını atarken, 2023'te büyük bir hayal kırıklığı yaşayan muhalefetin Pazar günü ortaya çıkacak sonuçla darmadağın olabileceği belirtildi.
29.03.2024 Dünya
Yüzyılın bayramı
Yüzyılın bayramı Yüzyıllık bayramımızı coşkuyla kutlamak, Cumhuriyet ideallerini ikinci yüzyıla taşımak üzere bilim, sanat ve spor dünyasından önde gelen isimlerle konuştuk.
28.10.2023 Pazar
Yüksek belirsizlikte birikimleri korumak
Yüksek belirsizlikte birikimleri korumak Piyasalar seçim öncesi beklemeye geçerken, yurt dışı gelişmeleri de takip ediyor. Peki, yatırımcılar karar alma noktasında nelere dikkat edecek? Hangi enstrümanlar öne çıkacak?
10.05.2023 Milliyet Executive
Edirne’de 189 tarihi eser ele geçirildi
Edirne’de 189 tarihi eser ele geçirildi Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 189 tarihi eser ele geçirildi.
18.04.2023 Gündem
Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları tehlikeli, böyle muhalefet olmaz
Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları tehlikeli, böyle muhalefet olmaz Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretindeki Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. İnce, "Amerika’ya gidip, 'Ukrayna’dan yana olmalıyız’ demek; ‘Biz Amerika’dan yana olmalıyız’ demektir, Yunanistan'daki üslerden yana olmak demektir, güneyimizdeki YPG/PKK'dan yana olmak demektir. Bunu çok tehlikeli buluyoruz. Böyle muhalefet olmaz" dedi.
14.10.2022 Siyaset
Galatasaray'da Dries Mertens gerçekleri! Maradona'ya göre santrfor
Galatasaray'da Dries Mertens gerçekleri! Maradona'ya göre santrfor Beşiktaş transferde nokta atışı yaparken, Fenerbahçe seri hamleler gerçekleştirdi, Galatasaray ise Dries Mertens ile bombayı patlattı. Belçikalı futbolcu yarattığı ‘Sneijder’ etkisiyle sarı-kırmızılıların dünya yıldızı özlemini giderdi. Hiçbir transfer şampiyonluğun garantisi değildir ama Mertens’in lige kalite ve keyif katacağı kesin.
14.08.2022 Galatasaray
Atmosfer Basıncı Nedir? Atmosfer Basıncını Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Atmosfer Basıncı Nedir? Atmosfer Basıncını Etkileyen Faktörler Nelerdir? Atmosfer yeryüzünü saran hava tabakasıdır. Belirli bir yüzeye atmosfer kolon tarafından birim kuvvet uygulanmaktadır. Burada karşımıza atmosfer basıncı çıkmaktadır. Peki atmosfer basıncı nedir? Atmosfer basıncını etkileyen faktörler nelerdir? Sizlere atmosfer basıncı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
12.12.2021 Eğitim
Basınç Ölçen Aletler Nelerdir? Kısaca Basınç Ölçer Çeşitleri
Basınç Ölçen Aletler Nelerdir? Kısaca Basınç Ölçer Çeşitleri Farklı alanlarda ve değişik amaçlarda kullanılan basınç ölçen aletler önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda bu konuda değişik aletlerin olduğunu da ifade etmek mümkündür. Peki basınç ölçen aletler nelerdir? Kısaca basınç ölçer çeşitleri konusunda merak edilen genel bilgiler.
9.12.2021 Eğitim
Basınç Ve Basınç Merkezlerinin Özellikleri Nelerdir?
Basınç Ve Basınç Merkezlerinin Özellikleri Nelerdir? Basınç, bir yüzey üstüne etkide bulunabilen dik bir kuvvetin, birim alana düşmekte olan miktarını ifade eder. Katı, gaz ve sıvılar kütleleri sebebiyle bulunmuş oldukları yüzeye belli bir kuvvet uygularlar. Bu kuvvetin kaynağının ne olduğu fark etmeksizin birim yüzeye dik bir biçimde etki edebilen kuvvete basınç, tüm yüzeye dik bir biçimde etki eden kuvvete ise basınç kuvveti denir. Basıncı ve basınç merkezlerinin özelliklerini sizler için derledik.
27.10.2021 Eğitim
Denizlerde Rüzgar Yönü Ve Hızı Nasıl Tespit Edilir?
Denizlerde Rüzgar Yönü Ve Hızı Nasıl Tespit Edilir? Denizlerde rüzgar yönünü ve hızını hesaplamak oldukça önemlidir. Herkesin bilmesi gereken bu konular oldukça kolay şekilde tespit edilmektedir. Rüzgar, meteolojik hava olaylarından birisi olarak bilinmektedir. Değiştiren havanın yeri ile farklı alanlarda gerçekleşen çarpma sonucunda rüzgar oluşmaktadır. Denizlerde ise bu rüzgar daha çok hissedilmektedir. Denizlerde rüzgar yönünü ve hızının hesaplanması konularını sizler için derledik.
19.10.2021 Eğitim
E İle Biten Kelimeler Nelerdir? Sonu E Harfi İle Biten Kelimeler Listesi
E İle Biten Kelimeler Nelerdir? Sonu E Harfi İle Biten Kelimeler Listesi Bulmaca ve bilgi yarışmalarında karşımıza çıkan sorulardan biri herhangi bir harf ile başlayan ya da biten kelimelerdir. Özellikle kelime avı, sözcük avı ve kelime bilgisi gibi bulmaca sorularında bu tarz soruları daha sık görürüz. Eğer karşınıza e ile biten kelimeler nelerdir? Sonu e harfi ile biten kelimeleri sizler için derledik.
8.10.2021 Eğitim
'Almanya'da GSYH 3. çeyrekte yüzde 1 genişleyecek'
'Almanya'da GSYH 3. çeyrekte yüzde 1 genişleyecek' Merkezi Berlin'de bulunan Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW), Alman ekonomisinin Kovid-19 krizinde toparlanmaya devam ettiğini belirterek, yılın üçüncü çeyreğinde GSYH'nin yüzde 1 genişleyeceği öngörüsünde bulundu.
31.08.2021 Uzmanpara
Barometre Nedir, Ne İşe Yarar? Barometre Neyi Gösterir, Nasıl Kullanılır?
Barometre Nedir, Ne İşe Yarar? Barometre Neyi Gösterir, Nasıl Kullanılır? Boşlukta yer kaplayan her maddenin belirli bir ağırlığı vardır. Bu maddeler ağırlıklarından dolayı bulundukları bölgelere, yüzeylere bir kuvvet uygularlar. Cisimlerin uygulamış oldukları bu kuvvet sonucunda ise basınç meydana gelir. Günümüzde pek çok araç gereç yapımında maddelerin basıncından faydalanırız. Peki, Barometre nedir, ne işe yarar? Barometre neyi gösterir, nasıl kullanılır? Sizin için tüm detayları ile derledik.
15.06.2021 Eğitim
‘Teknoloji’ çiftçinin zihninde!
‘Teknoloji’ çiftçinin zihninde! Gıda şirketi Cargill, Türkiye’de sürdürdüğü 1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı kapsamında KONDA ile ortak bir çalışma yürüttü.
26.05.2021 Ekonomi
Açık Hava Basıncı Nelere Bağlıdır Ve Ne İle Ölçülür?
Açık Hava Basıncı Nelere Bağlıdır Ve Ne İle Ölçülür? Açık hava basıncı fen bilimlerinin konuları arasında yer alır. Sınavlarda çıkması nedeni ile bu konunun iyi bir şekilde öğrenilmesi gerekmektedir. Katı, sıvı, gaz basınçlarının iyi bir şekilde öğrenilmesi gerekir. Açık hava basıncı nelere bağlıdır ve ne ile ölçülür? İşte, merak edilen tüm detaylar.
27.04.2021 Eğitim
Almanya'nın GYSH'si ilk çeyrekte küçülecek
Almanya'nın GYSH'si ilk çeyrekte küçülecek Merkezi Berlin'de bulunan Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkisinin devam ettiğini belirterek, bu yılın ilk çeyreğinde GSYH'nin yüzde 1,5 daralacağı öngörüsünde bulundu.
31.03.2021 Uzmanpara
Basınç Nedir, Nasıl Ölçülür? Örnekler İle Basınç Nasıl Hesaplanır?
Basınç Nedir, Nasıl Ölçülür? Örnekler İle Basınç Nasıl Hesaplanır? Fizik üzerinden önemli konular içerisinde şüphesiz basınç gelir. Sadece eğitim değil aynı zamanda pek çok iş alanında da önemli bir potansiyel teşkil eder. Peki basınç nedir, nasıl ölçülür? Örnekler ile basınç nasıl hesaplanır? İşte bu konuda merak edilenler.
10.02.2021 Eğitim
Kayak keyfini HONOR Watch GS Pro’yla çıkarın
Kayak keyfini HONOR Watch GS Pro’yla çıkarın HONOR Watch GS Pro, kayak ya da snowboardla ilgilenenlerin ilgisi çekecek özelleştirilmiş egzersiz takibi özelliğiyle kış sporları keyfini artırıyor ve çift uydu konumlandırma sistemiyle de yolunuzu güvenle bulmanızı sağlıyor.
20.01.2021 Vitrin
B İle Eşya İsimleri: B Harfi İle Başlayan Eşyalar Nelerdir?
B İle Eşya İsimleri: B Harfi İle Başlayan Eşyalar Nelerdir? Çevremizde bulunan nesneleri tanımak, etkili ve amacına uygun bir kullanım için oldukça önemlidir. Eşyalara yüklenilmiş olan anlamların sayesinde onların ne olduklarını ve ne işe yaradıklarını kolay bir şekilde öğrenebiliriz. Kullandığımız pek çok eşya vardır ve genellikle bunlar belli başlı eşyalardır. Peki, B ile eşya isimleri: B harfi ile başlayan eşyalar nelerdir? İşte detaylar.
31.12.2020 Eğitim
'Alman ekonomisi zor bir kış geçirecek'
'Alman ekonomisi zor bir kış geçirecek' Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW), koronavirüs (Kovid-19) salgınının ikinci dalgası ve buna bağlı sert kısıtlamaların, Alman ekonomisinin kışın gerilemesine neden olacağını belirterek, bu yılın son çeyreğinde GSYH'nin yaklaşık yüzde 1 daralacağını ve 2021’nin ilk çeyreğinde ekonomideki daralmanın son çeyrekten daha da fazla olacağı öngörüsünde bulundu.
21.12.2020 Uzmanpara
Çift uydu konumlandırma sistemiyle kaybolmak imkansız!
Çift uydu konumlandırma sistemiyle kaybolmak imkansız! Çift uydu konumlandırma sistemi kullanan ve akıllı telefon olmadan da hareketlerinizi takip eden HONOR Watch GS Pro akıllı saat, Rotadan Dönüş gibi benzersiz özellikleriyle maceralarınızı güvenli kılıyor.
28.11.2020 Teknoloji
Dünya Ticaret Barometresi üçüncü çeyrekte yükseldi
Dünya Ticaret Barometresi üçüncü çeyrekte yükseldi Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), Mal Ticareti Barometresi'nin bu yılın üçüncü çeyreğinde yükseliş gösterdiğini bildirdi.
20.11.2020 Uzmanpara
65 milyon yıllık türü koruma savaşı
65 milyon yıllık türü koruma savaşı Romanya’nın Valsan nehrinde yaşayan ve 65 milyon yıldır değişmediği için “yaşayan fosil” olarak adlandırılan Asprete balığının neslinin tükendiğini düşünen bilim insanları, balığın 12 adet örneğine rastladıktan sonra onu korumak için harekete geçti.
9.11.2020 Dünya
1 Bar Kaç Psi Eder? En Basit Bar Psi Hesaplama Yöntemi Nasıl Yapılır?
1 Bar Kaç Psi Eder? En Basit Bar Psi Hesaplama Yöntemi Nasıl Yapılır? Basınç ölçü birimi ne kadar bar 1 kpa'ya çevrilir sorusunun cevabını arıyoruz. Bu birim dönüştürme işlemine ek olarak en basit ve en hızlı şekilde psi 1 kpa ne kadar sorusunu sizlerle paylaşacağız.
6.10.2020 Püf Noktası
Samsung Galaxy Watch 3 fiyatı ne kadar? İşte Galaxy Watch 3 donanımı ve özellikleri
Samsung Galaxy Watch 3 fiyatı ne kadar? İşte Galaxy Watch 3 donanımı ve özellikleri Teknoloji dünyasının önde gelen şirkletinden Samsung tarafından piyasaya sürülen, Galaxy Watch 3'yi sizler için inceledik. Galaxy Watch 3'nin olumlu ve olumsuz yönlerine ilişkin tüm detaylarını haberimizin içeriğindeki incelememizde bulabilirsiniz.
5.08.2020 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Barometre ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.