Bebek Bakımı

Bebek Bakımı

Son dakika bebek bakımı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bebek bakımı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bebek bakımı haber sayfamızda...

Bebek Bakımı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 662 bebek bakımı haberi bulunmuştur.
Hamilelikte saçlar dökülebiliyor
Hamilelikte saçlar dökülebiliyor Kadınlarda saç güzellik, sağlık ve genel özgüvenle ilişkilendirilir. Saç şekli ve görünümü, kişinin kendine olan güvenini artırabilir veya azaltabilir. Dolayısıyla, saçın dökülmesi veya incelmesi bir kadın için önemli bir endişe kaynağı olabilir.
6.04.2024 Pazar
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Anne adayları bilinçleniyor
Anne adayları bilinçleniyor İkiçeşmelik Mahallesi’nde bulunan Cafer Kotan Parkı’ndaki Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi’nde Kuşadası Belediyesi tarafından açılan Anne-Baba Çocuk Merkezi, her hafta çarşamba günleri anne adaylarını misafir ediyor.
8.07.2023 Ege
En baba izin
En baba izin Başta erken çocukluk dönemi olmak üzere çocuk gelişiminde babaların rolü anneler kadar önemli.
19.06.2022 Pazar
38. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
38. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Bebeğinizin 38. hafta gelişimine ve hayatınızda yaşanan değişimlere göz atalım.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
YouTube'dan görüp yaptı! Uzmanlardan hamilelere normal doğum uyarısı
YouTube'dan görüp yaptı! Uzmanlardan hamilelere normal doğum uyarısı Video izleyerek karısının doğumuna yardımcı olmak isteyen adam, bebeğinin ölümüne sebep oldu. Op. Dr. Yusuf Olgaç, "Bir yemek programından yemek yapmayı öğrenebilirsiniz ancak doğumu asla" diyerek önemli uyarılarda bulundu.
29.12.2021 Gündem
Almanya'da babalara da ücretli izin hakkı geliyor
Almanya'da babalara da ücretli izin hakkı geliyor Almanya Aile Bakanı Spiegel, doğum sonrası çocuğa aslen bakan ebeveyn dışındaki ebeveyne de ücretli izin hakkı tanınacağını açıkladı.
20.12.2021 Dünya
Bebek masajı lüks değil, ihtiyaç! Büyümeyi sağlıyor, uykuyu düzene sokuyor...
Bebek masajı lüks değil, ihtiyaç! Büyümeyi sağlıyor, uykuyu düzene sokuyor... Bebek masajının iyileştirici rolü şimdilerde bilim insanları tarafından her yönüyle masaya yatırılıyor. Uzmanlara göre belli bir teknikle ve yağlarla uygulanan bu masaj, bebeğin gelecekteki yaşamı üzerinde bile etkili. İşte özellikle "prematüre bebekler için bir lüksten çok ihtiyaç " olarak nitelendirilen bebek masajının püf noktaları...
8.12.2021 Gündem
Prematüre bebek bakımında ihmale gelmez 10 kural
Prematüre bebek bakımında ihmale gelmez 10 kural Vaktinden çok önce dünyaya gelen prematüre bebekler; özellikle akciğer gelişimleri tamamlanmamış olduğundan dolayı solunumdan enfeksiyona, beyin kanamasından kalp yetmezliğine ve ciddi bağırsak hastalıklarına dek pek çok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Mehmet Malçok, özellikle de Covid-19 pandemisinin tehdidi altında dünyaya gelen prematüre bebeklerin bakımında ihmale gelmez 10 kural hakkında bilgi verdi.
16.11.2021 Genel Sağlık
Bebek bakımında doğru bilinen 10 yanlış
Bebek bakımında doğru bilinen 10 yanlış Yeni doğum yapmış anneler çevrelerinden kaynaklanan birçok baskıya maruz kalmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki, her söylenen şey doğru değildir. Bu sebeple her ne olursa olsun bebeğinizin bakımı ve beslenmesi ile ilgili bir adım atacağınızda mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Cömert, bebeklerin bakımı ve beslenmesi hakkında bilgi verdi.
19.08.2021 Çocuk Sağlığı
Son dakika... ABD'de Johnson & Johnson'a verilen milyar dolarlık ceza onaylandı
Son dakika... ABD'de Johnson & Johnson'a verilen milyar dolarlık ceza onaylandı ABD'li ilaç üreticisi Johnson & Johnson'ın bebek pudrasında kansere yol açan madde kullanmasından dolayı aldığı 2,1 milyar dolarlık ceza, temyiz mahkemesi tarafından onaylandı.
1.06.2021 Dünya
Bebek bakımı konusunda doğru bilinen yanlışlar
Bebek bakımı konusunda doğru bilinen yanlışlar Yeni bebek sahibi olmuş ebeveynlerin özellikle bazı hataları yapmamaları büyük önem taşıyor. Çünkü halk arasında doğru bilinen yanlışlar bebekte ciddi hastalıklara hatta hayati tehlikeye bile neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Ahmet Yıldırım, çocuk sağlığı konusunda doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
25.03.2021 Çocuk Sağlığı
Prematüre Bebek Nedir? Prematüre Bebek Bakımı Zor Mudur, Gelişimi Nasıl Olur?
Prematüre Bebek Nedir? Prematüre Bebek Bakımı Zor Mudur, Gelişimi Nasıl Olur? Prematüre bebek; doğması gerektiği vakitten önce gelen bebekler için belirtilen bir tanımdır. Genellikle kabul edilen tanım ise; gebelerin 37. hamilelik haftasından önce doğan bebeklere verilen isim şeklindedir. DSÖ'nün verilerine göre her sene dünya çapında 15 milyon prematüre bebek doğmakta ve bu sayı her sene artmaktadır. Peki prematüre bebek nedir? Prematüre bebek bakımı zor mudur, gelişimi nasıl olur? İşte, tüm detaylar...
10.03.2021 Sağlık
‘Bizler ücretli esiriz her işi yaptırıyorlar’
‘Bizler ücretli esiriz her işi yaptırıyorlar’ Yabancı bakıcılardan sonra Türk bakıcılar da çalışma ortamından dertli. ‘Ailelerin talepleri bitmiyor’ diyen bakıcılar, ‘Çocuk bakımı diye işe alıp her işi yaptırıyorlar’ diye yakınıyor...
2.03.2021 Gündem
Yenidoğan Bebeklerde Göbek Bağı Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Göbek Bağı Ne Zaman Düşer?
Yenidoğan Bebeklerde Göbek Bağı Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Göbek Bağı Ne Zaman Düşer? Yeni doğan bebek bakımı başlı başına üzerinde özenle durulması gereken bir konudur. Yeni doğan bebeğini sevinçle karşılayan anne ve babanın mutluluğu tarif edilemez. Ancak dünyaya gelen minik misafirin kendini anlatabileceği bir yol bulunmamaktadır. Bu sebeple hazırlıklı ve bilgili olmak gerekir. Yeni doğan bebek bakımı, göbek bağı ve göbek bağı bakımı konularında mutlaka neler yapılacağının bilinmesi şarttır. İşte, merak edilen tüm detaylar...
19.02.2021 Sağlık
Yenidoğan Bebek Bakımı Nasıl Yapılır? Yenidoğan Bebekler Kaç Saat Uyur?
Yenidoğan Bebek Bakımı Nasıl Yapılır? Yenidoğan Bebekler Kaç Saat Uyur? Bebeklerin bağışıklığı daha düşük ve vücutları daha hassas olduğu içi bebek bakımına çok dikkat edilmelidir. Bebekler büyüdükçe bakımları da farklılık gösterir. Yenidoğan bebekler ise daha dikkatli bir şekilde temizlenmelidir. Yenidoğan bebek bakımı nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
16.02.2021 Sağlık
Bebek bakımında ipuçları
Bebek bakımında ipuçları Bebek bakımında en başta gelen başlıklarından biri olan hijyen konusunda dikkat edilmesi gerekenleri Acıbadem Altunizade Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Ferhat Çekmez ve Dr. Öğretim Üyesi Baran Cengiz Arcagök’e sorduk.
14.02.2021 Pazar
Evde Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Yapılır? Yeni Doğan Bebek Bakımının Püf Noktaları...
Evde Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Yapılır? Yeni Doğan Bebek Bakımının Püf Noktaları... Doğumdan sonraki ilk 28 gün bebek, yeni doğan olarak kabul edilir. Bu dönemde alt temizliği, emzirme, göbek bakımı, cilt bakımı ve banyo gibi temel konularda bilgi sahibi olmanız gerekir. Pek çok anne ve baba ilk zamanlar bu konularda kendini acemi hisseder. Evde yeni doğan bebek bakımı nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
3.02.2021 Çocuk Sağlığı
Yenidoğan Bebek Bakımı Nasıl Olur? Baştan Sonra Ay Ay Bebek Bakımı
Yenidoğan Bebek Bakımı Nasıl Olur? Baştan Sonra Ay Ay Bebek Bakımı Anne ve babalar bebeklerini kucaklarına almalarının yaşadığı heyecan ile bebeğe nasıl bakacakları konusunda oldukça titiz davranırlar. Anne ve babaya düşen görevlerden en önemlisi de bebek bakımı konusudur. Bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gerekli konularda bilgi edinilmesi önemlidir. Yenidoğan bebek bakımı nasıl olur? Baştan sonra ay ay bebek bakımı sorularına ve konularına ilişkin cevapları içeren bilgileri detayları ile derledik.
24.12.2020 Ebeveyn
Bebek İhtiyaç Listesi (2020): Yenidoğan Bebekler İçin Genel İhtiyaçlar Nelerdir?
Bebek İhtiyaç Listesi (2020): Yenidoğan Bebekler İçin Genel İhtiyaçlar Nelerdir? Anne ve babaların en büyük heyecanı bebeklerini kucaklamak için beklediği günlerdir. Yaşadıkları mutluluk ile bebeklerine her şeyin en iyisini almak isterler. Yeni dogan bebeklerin eşyaları her zaman mutluluk ve huzur verir. Kullanılan eşyaların ve ürünlerin bebeğe zarar vermemesi gerekir. Bebek İhtiyaç Listesi (2020): Yenidoğan bebekler için genel ihtiyaçlar nelerdir? Sorularına ilişkin cevapları içeren bilgileri detayları ile derledik.
24.12.2020 Ebeveyn
Bebekler Neden Peynir Gibi Kusar? Emdikten Sonra Kusmanın Nedenleri
Bebekler Neden Peynir Gibi Kusar? Emdikten Sonra Kusmanın Nedenleri Yakın zamanda annelik duygusunu tadan kişileri bebeklerinin peynir gibi kusması biraz endişelendirebilir. Fakat bebeklerin peynir gibi kusması genellikle normal kabul edilir ve endişelenmeyi gerektiren bir neden içermez. İşte, bebekler neden peynir gibi kusar merak edilen tüm detaylar.
22.12.2020 Ebeveyn
Prematüre bebeklerde ilk 1 yaş çok önemli!
Prematüre bebeklerde ilk 1 yaş çok önemli! Çoklu gebelik, enfeksiyon, obezite, diyabet, yüksek tansiyon, genetik durumlar gibi birçok nedenden dolayı her yıl 15 milyon bebek erken doğuyor. Prematüre olarak nitelendirilen bu bebeklerin bakımı ise hassasiyet gerektiriyor. 5 yaşın altındaki çocuk ölümlerinin önde gelen nedeni olan bu durumun ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten Çocuk Fizyoterapisti Şehnaz Yüce, “İlk 1 yaş çok önemli, bebeğin kuvözdeki ortamına yakın bir yaşam alanının oluşturulması gerekiyor. Risk faktörlerinin yüksek olması nedeniyle oluşabilecek engellerin erken fark edilerek müdahale edilmesi, gözden kaçmaması, vücuda oturmadan etkilerinin en hafife indirgenmesi veya oluşmasının engellenmesini mümkün kılar. Bu yüzden erken rehabilitasyon gelecek için büyük rol oynuyor” ifadelerini kullandı.
17.11.2020 Çocuk Sağlığı
Pandemi sürecinde prematüre bebek bakımının 8 önemli kuralı
Pandemi sürecinde prematüre bebek bakımının 8 önemli kuralı Prematüre bebek bakımının zorluklarına bu yıl bir de Covid-19 pandemisinin riskleri eklendiğinde mücadelenin çok daha kritik bir hal aldığını, dolayısıyla prematüre bebeklerin bakımına Covid-19 günlerinde çok daha dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yenidoğan Yoğun Bakım ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferhat Çekmez, prematüre bakımında ihmal edilmemesi gereken 8 kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
16.11.2020 Çocuk Sağlığı
‘Yaşasın Anneler Yaşasın Çocuklar’
‘Yaşasın Anneler Yaşasın Çocuklar’ Her gün 800’den fazla kadın hamilelikte ve doğum sırasında hayatını kaybediyor. Yeryüzü Doktorları, anne ve çocuk ölümlerinin önlenmesi amacıyla kampanya başlattı
10.11.2020 Gündem
Corona virüs sürecinde hamile ve yeni doğum yapmış annelere tavsiyeler
Corona virüs sürecinde hamile ve yeni doğum yapmış annelere tavsiyeler Gizemli virüs covid-19 ile ilgili araştırmalar devam ederken Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay, hamileler ve yeni doğum yapmış anneler için güncel corona virüs rehberi hazırladı.
21.07.2020 Kadın Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Bebek Bakımı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.