Bios

Bios

Son dakika bios haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bios gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bios haber sayfamızda...

Bios

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 92 bios haberi bulunmuştur.
Yüksek performanslı bir laptopa terfi etme zamanı geldi
Yüksek performanslı bir laptopa terfi etme zamanı geldi MSI’ın yeni ve güçlü PC’leri, teknoloji seven kullanıcılar için kampüste, evde veya ofiste kullanacakları en güzel hediye.
10.03.2022 Teknoloji
Biyosfer Nedir, Nasıl Oluşmuştur? Biyosfer Neleri Kapsar?
Biyosfer Nedir, Nasıl Oluşmuştur? Biyosfer Neleri Kapsar? Yunancada yaşam anlamına gelen bios kelimesinden türeyen biyosfer, dünyada yaşamın olduğu katmandır. Bu katman deniz seviyesinden 8 km derinliğindeki okyanus derinliklerinden deniz seviyesinden 10 km yukarı uzanmaktadır. Yeryüzündeki bütün canlı yaşam alanlarını temsil eden biyosfer nedir, nasıl oluşmuştur? Biyosfer neleri kapsar tüm detaylarıyla derledik.
15.06.2021 Eğitim
Windows 7 Format Nasıl Atılır? Format Usb İle Nasıl Atılır?
Windows 7 Format Nasıl Atılır? Format Usb İle Nasıl Atılır? Özellikle bilgisayarlara virüs bulaşması ya da bilgisayarın yavaşlaması gibi sebeplerden dolayı format atmak gerekir. Tabii bunu bir uzmana yaptırmak masraflı olabilir. O yüzden bireysel olarak da Windows üzerinden format atmak mümkün. Peki Windows 7 format nasıl atılır? Format USB ile nasıl atılır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
26.05.2021 Teknoloji
Bıos Nasıl Açılır? Bios'a Nasıl Girilir, Hangi Tuşlar Kullanılır?
Bıos Nasıl Açılır? Bios'a Nasıl Girilir, Hangi Tuşlar Kullanılır? BIOS’a çıkan pek çok yol vardır. Sistemin önyüklenme sırasında doğru bir zamanlama ile basit bir tuş tıklaması ile sizi BIOS’a götürebilir. Henüz yeni bir Windows bilgisayara sahipseniz ya da UEFI BIOS bilgisayarınız ile birlikte geldiyse BIOS’a girmek çok daha kolay bir hal alacaktır. Windows yeni ve eski sürümlerinde BIOS’a nasıl girilir tüm detaylarıyla derledik.
11.04.2021 Teknoloji
Bıos Güncellemesi Nasıl Yapılır? Bios Güncellemesi Ne İşe Yarar?
Bıos Güncellemesi Nasıl Yapılır? Bios Güncellemesi Ne İşe Yarar? Anakartların kalbi olarak nitelendirilen BIOS’lar, kullanıcıların genellikle müdahale etmekten çekinmekte olduğu donanımlar arasında yerini almaktadır. Özellikle de BIOS güncelleme yazılımlarında yer alan ciddi uyarılarla bu durum tedirginlik yaratan bir hale geliyor. Sizin için BIOS güncellemesi nasıl yapılır? Bios güncellemesi ne işe yarar şeklindeki soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.
9.04.2021 Teknoloji
Oc Nedir? Bilgisayarlarda Overclock (Hız Aşırtma) Nasıl Yapılır, Zararları Nelerdir?
Oc Nedir? Bilgisayarlarda Overclock (Hız Aşırtma) Nasıl Yapılır, Zararları Nelerdir? Kişiler bilgisayar aldıkları zaman işlemcisinin belirli bir maksimumda ayarlanmış olması gerekmektedir. Bu durum bilgisayarların daha hızlı ve performanslı çalışmasını sağlamaktadır. Bilgisayarın işlemci hızını arttırmak için son yıllarda overclock sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Peki OC nedir? Bilgisayarlarda overclock (hız aşırtma) nasıl yapılır, zararları nelerdir? Sizlere overclock hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
9.03.2021 Teknoloji
Vram Nedir, Ne İşe Yarar? Vram Nasıl Yükseltilir?
Vram Nedir, Ne İşe Yarar? Vram Nasıl Yükseltilir? Bilgisayarlar herkes tarafından kullanılan cihazlardır. Gündelik işlemleri yapabilmek adına pek çok kişi bilgisayar kullanabiliyor. Bilgisayarlarda bazı bellek türleri bulunuyor. VRAM bu belleklerden sadece bir tanesidir. VRAM nedir, ne işe yarar? VRAM nasıl yükseltilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
3.03.2021 Eğitim
Bıos Nedir, Görevleri Nelerdir? Bilgisayarlarda Bıos Güncelleme Nasıl Yapılır?
Bıos Nedir, Görevleri Nelerdir? Bilgisayarlarda Bıos Güncelleme Nasıl Yapılır? BIOS bir çeşit bilgisayarlar için tasarlanmış yazılımdır. Genel olarak her bilgisayarda yer almaktadır. Bu nedenle bilgisayarlarda kesin bir görevi vardır. Kelime anlamı bakımından da BIOS aslında bir çeşit kısaltılmadır. Yani daha uzun bir anlamı vardır. Bu anlamın bilinmesinden fayda vardır. Bu nedenle de BIOS nedir ve görevleri nelerdir gibi soruları sizler için derledik.
26.02.2021 Eğitim
Kaspersky araştırmacıları casusluk kampanyasını ortaya çıkardı
Kaspersky araştırmacıları casusluk kampanyasını ortaya çıkardı Kaspersky araştırmacıları, aygıt yazılımı önyükleme kiti olarak bilinen ve çok nadir görülen bir kötü amaçlı yazılım türünü kullanan gelişmiş bir kalıcı tehdit (APT) casusluk kampanyasını ortaya çıkardı.
6.10.2020 Teknoloji
Rom Nedir, Ne İşe Yarar? Telefona Rom Atma Ne Anlama Gelir?
Rom Nedir, Ne İşe Yarar? Telefona Rom Atma Ne Anlama Gelir? İnternet genelinde hakkında en çok arama yapılan konulardan biri olan Rom ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Rom'un ne olduğu, ne işe yaradığı ve ne demek olduğuna ilişkin merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz...
14.09.2020 Gündem
Fps Nedir? Oyunlarda Fps Düşme Sebepleri Nelerdir? Fps Arttırma Yöntemleri
Fps Nedir? Oyunlarda Fps Düşme Sebepleri Nelerdir? Fps Arttırma Yöntemleri FPS ne demek sorusu oyun severler tarafından merak edilen ve araştırılan mevzular arasında yer almaktadır. Oyun dünyasında birçok kişi FPS problemleri yüzünden oynadıkları oyunu istedikleri performansla oynayamamaktadır. Peki, Fps nedir? Oyunlarda FPS düşme sebepleri nelerdir? FPS arttırma metotları nelerdir? İşte, bilinmesi gerekenler.
23.07.2020 Teknoloji
Uefi Nedir? Uefi Boot Ayarı Ve Uefi Kurulum Nasıl Yapılır?
Uefi Nedir? Uefi Boot Ayarı Ve Uefi Kurulum Nasıl Yapılır? Bilgisayar ilk açıldığında diğer donanımları işlemciye tanıtan BIOS'ta önemli bazı düzenlemeler yapılmıştır. Bununla birlikte pek çok kullanıcının hayatına UEFI kavramı girmiştir. Pek çok kişi UEFI boot ayarları ve kurulum hakkında bilgiye sahip değildir. Peki Uefi nedir? Uefi boot ayarı ve Uefi kurulum nasıl yapılır? Sizlere kurulumu ve genel bilgileri hakkında detayları inceledik.
23.07.2020 Teknoloji
Mavi Ekran Hatası Neden Olur, Çözümü Nedir? Windows Bilgisayarlarda Karşılaşılan Sorun İçin Öneriler
Mavi Ekran Hatası Neden Olur, Çözümü Nedir? Windows Bilgisayarlarda Karşılaşılan Sorun İçin Öneriler Windows işletim sisteminde kullanıcıların karşılaştığı pek çok hata bulunur. Kullanıcıların sık karşılaştığı mavi ekran hatası ile bunlardan birisidir. Mavi ekran hatası pek çok kullanıcının başına gelmiştir. Peki Mavi ekran hatası neden olur, çözümü nedir? Windows bilgisayarlarda karşılaşılan sorun için önerileri sizlere detaylıca derledik.
21.07.2020 Teknoloji
Mini Bilgisayar Casper Nirvana M200 Satışta!
Mini Bilgisayar Casper Nirvana M200 Satışta! Mini bilgisayar Casper Nirvana M200, ergonomik kullanımı, minimal tasarımı, yeni nesil işlemci desteği ve güvenilir soğutma sistemi iş hayatında üretken olmak isteyenler için geliştirildi. Hızlı ve verimli RAM’i, yapılandırılması kolay sistemi, kapsamlı bağlantı seçenekleri ve esnek depolama çözümleriyle çalışanlara çok yönlü kullanım imkânı vadediyor. Casper; kompakt tasarımı ve güçlü işlemcilere sahip yeni ürünü Nirvana M200 ile kurumlara verimli ve yeni teknolojik donanımlı çözümler sunmaya devam ediyor.
18.06.2020 Teknoloji
AMD yeni Ryzen 3000XT işlemcileri duyurdu
AMD yeni Ryzen 3000XT işlemcileri duyurdu AMD yaptığı duyuruyla 3. nesil AMD Ryzen masaüstü işlemci ailesine üç yeni model daha eklediğini duyurdu. Yeni modeller arasında AMD Ryzen 9 3900XT, AMD Ryzen 7 3800XT ve AMD Ryzen 5 3600XT yer alıyor. AMD yeni 3000XT işlemcilerinin özellikleri ve fiyatı ne kadar? Bu soruların cevabı burada...
17.06.2020 Teknoloji
‘Yerel Ötesi İş Birlikleri’nde sanatçılar bir arada
‘Yerel Ötesi İş Birlikleri’nde sanatçılar bir arada Connect for Creativity projesi kapsamında 12 Mart’ta Londra, Furtherfield’da açılan ‘YerelÖtesi İş Birlikleri’ başlıklı sergi; Birleşik Krallık, Sırbistan, Türkiye ve Yunanistan’dan sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor.
16.03.2020 Kültür Sanat
Yeşil Burun Adaları kıyılarına yüzlerce yunus vurdu!
Yeşil Burun Adaları kıyılarına yüzlerce yunus vurdu! Boa Vista plajında 163 yunus belirlenmeyen nedenle kıyıya vurdu. Kurtarma ekipleri ve turistlerin yoğun çabalarına rağmen yunuslardan ancak 27'si kurtarılabildi.
5.10.2019 Dünya
Lenovo yeni akıllı cihazlarını ve çözümlerini tanıttı
Lenovo yeni akıllı cihazlarını ve çözümlerini tanıttı Lenovo, Orlando'daki Transform 3.0 Accelerate etkinliğinde yeni cihaz ve çözümlerini tanıttı.
14.05.2019 Teknoloji Haberleri
Makrobiyotik beslenme nedir? Makrobiyotik diyet listesi
Makrobiyotik beslenme nedir? Makrobiyotik diyet listesi Makrobiyotik beslenme Madonna, Gwyneth Paltrow gibi sağlığına dikkat eden ünlülerin benimsediği bir beslenme çeşididir. Peki makrobiyotik beslenme nedir? Makrobiyotik diyet listesi ve makrobiyotik beslenme hakkında bilgiler...
27.11.2018 Hayat
Dünyanın sıvı soğutmalı ilk belleği XPG Spectrix D80 Türkiye'de
Dünyanın sıvı soğutmalı ilk belleği XPG Spectrix D80 Türkiye'de ADATA’nın Computex’teki standında sergilenen dünyanın sıvı ve hava karma soğutmaya sahip ilk belleği XPG Spectrix D80 ve RGB aydınlatmalı Spectrix D41 sonunda Türkiye'ye geldi.
20.06.2018 Teknoloji
Google ile Microsoft, Spectre ve Meltdown'un yeni bir türünü buldu
Google ile Microsoft, Spectre ve Meltdown'un yeni bir türünü buldu Google ve Microsoft'taki güvenlik araştırmacıları bu yıl Ocak ayında bildirilen Spectre ve Meltdown'un yeni bir türünü buldular. Variant 4 ya da Speculative Store Bypass (SBS) olarak adlandırılan açık, Meltdown ve Spectre'a göre daha farklı bir yöntem sunuyor.
22.05.2018 Teknoloji
Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde
Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde Intel NUC, kompakt ve özelleştirilebilir bir kasa içinde şaşırtıcı miktarda güç sağlayan mini bir bilgisayar. Bizim incelediğimiz model ise Intel NUC7i3BNH Mini PC. Bu ufaklık, 7. nesil 2.7 GHz Intel Core i3-7100U işlemci ve 32 GB'a kadar RAM desteğiyle kompakt bir sistem oluşturmanızı sağlıyor. O halde Intel NUC7i3BNH Mini PC'nin detaylı incelemesine yakından bakalım.
6.04.2018 Teknoloji
Minor Empire’ın yeni albümü Uprooted
Minor Empire’ın yeni albümü Uprooted Minor Empire’ın yeni albümü “Uprooted” tüm dijital platformlarda
16.03.2018 Kültür Sanat
XJAZZ Festival baharın gelişini kutluyor
XJAZZ Festival baharın gelişini kutluyor Berlin’in özgün müzik festivallerinden XJAZZ dördüncü kez Türkiye’de festival ruhunu harekete geçirmeye hazırlanıyor.
7.03.2018 Kültür Sanat
AMD, Ryzen 2, Threadripper 2 ve 7nm Navi'yi CES'te ortaya çıkardı
AMD, Ryzen 2, Threadripper 2 ve 7nm Navi'yi CES'te ortaya çıkardı AMD, CES 2018'de ikinci nesil Threadripper, Zen 2, Zen 3 ve 7nm mimarisiyle çıkacak ekran kartlarını ortaya çıkardı. Şirket, bunların dışında yeni nesil mobil Vega yongasını da duyurdu.
11.01.2018 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Bios ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.