Katedral

Katedral

Son dakika katedral haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan katedral gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan katedral haber sayfamızda...

Katedral

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 269 katedral haberi bulunmuştur.
Kutsal Kase'yi gazeteye sardı! Temizlikçinin yaptığı plan tıkır tıkır işlemiş
Kutsal Kase'yi gazeteye sardı! Temizlikçinin yaptığı plan tıkır tıkır işlemiş Hz. İsa'nın son akşam yemeğinde elinde tuttuğuna inanılan 'Kutsal Kase' en kıymet verilen emanetlerden biri. Öyle ki bu kutsal emanet yeri geldi gazeteye sarıldı, yeri geldi pencere pervazına saklandı. Naziler ve İngiliz ajanlarına bile meydan okudu. Peki uğruna verilmedik savaş kalmayan kasenin kurtarıcısı nasıl bir temizlikçi olmuştu?
29.02.2024 Yaşam
Estonya Hakkında Bilgiler; Estonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Estonya Hakkında Bilgiler; Estonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Dünya üzerinde bulunan ülkelerden birisi de Estonya'dır. Rusya ve Letonya ülkelerine komşu olan Estonya pek çok kişi tarafından bilinmeyen ülkelerden birisidir. Bu sebeple birçok kişi tarafından da merak edilmektedir. Peki Estonya bayrağı anlamı, başkenti, para birimi ve saat farkı nedir? Sizlere Estonya ülkesi hakkında merak edilenleri detaylıca açıkladık.
3.01.2024 Tatil
Macron'dan yeni yıl mesajı: 2024 umut ve gurur yılı olacak
Macron'dan yeni yıl mesajı: 2024 umut ve gurur yılı olacak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gerçekleştirdiği yeni yıl konuşmasında, “2024 Fransız gururu ve umudunun yılı olacak” dedi
31.12.2023 Dünya
FİL SURESİ OKU - Fil Suresi Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti, Önemi ve Diyanet Meali
FİL SURESİ OKU - Fil Suresi Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti, Önemi ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 105. suresi olan Fil Suresi toplam 5 ayetten oluşur. Namaz sureleri arasında yer alır. Okuması oldukça faziletli olan Fil Suresi Kabe'yi yıkmak isteyen Ebrehe'nin fillerle hücumunu konu edindiği için bu adı almıştır. Halk arasında elemtera suresi olarak da bilinir. Sıkıntıdan kurtulmak isteyen kişilerin genellikle okuduğu ve ezberlediği dualardandır. Fil Suresi Okunuşu ve Türkçe Anlamı içeriğimizden elemtera suresi Arapça yazılışı, tefsiri, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Kronstadt'ın şifreleri çözüldü! Putin konuğunu adaya götürdü
Kronstadt'ın şifreleri çözüldü! Putin konuğunu adaya götürdü Rusya lideri ve Avrupalı müttefikinin St. Petersburg açıklarındaki ada ziyareti, birçok gizli sinyali ortaya koyuyor. Kremlin'in internet sitesinde yayımlanan fotoğraflarda yer alan insanlar kadar, özellikle 1921 tarihi dikkat çekici.
25.07.2023 Dünya
Rusya'dan Odessa'ya füze saldırısı! Ölü ve yaralılar var
Rusya'dan Odessa'ya füze saldırısı! Ölü ve yaralılar var Rusya’nın, Ukrayna’nın liman kenti Odessa’ya füzelerle saldırısı sonucu 1 kişi öldü. Saldırıda ayrıca şehirdeki tarihi katedral ağır hasar aldı.
23.07.2023 Dünya
Putin askerlerin karşısına çıktı! 'İç savaşı durdurduk'
Putin askerlerin karşısına çıktı! 'İç savaşı durdurduk' Kremlin'de düzenlenen törende konuşan Rusya lideri, Wagner isyancılarının Rus ordusundaki askerler ya da halk tarafından asla desteklenmediğini savundu.
27.06.2023 Dünya
İsviçre'de yüz binlerce kadın sokaklara çıktı
İsviçre'de yüz binlerce kadın sokaklara çıktı 'Kadınlar grevi'nde 300 bin kişi 'eşit işe eşit ücret' istedi, gösterilerde ayrımcılık, cinsel taciz ve çocuk yuvalarına yeterli kaynağın ayrılmaması protesto edildi.
15.06.2023 Dünya
Kapadokya’nın gözdesi Selime Katedrali'nde bahar yoğunluğu
Kapadokya’nın gözdesi Selime Katedrali'nde bahar yoğunluğu Aksaray'da bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Selime Katedrali'nde ve Ihlara Vadisi'nde turist yoğunluğu yaşanıyor. Çoğunluğu Endonezyalı ve Hindistanlı olmak üzere Rusya'dan, Çin'den ve Avrupa’dan birçok turist geliyor.
19.04.2023 Gündem
Notre Dame’da ses restorasyonu
Notre Dame’da ses restorasyonu Paris’in en çok ziyaret edilen mekânlarından Notre Dame Katedrali’nde 2019'da çıkan yangın sonrası restorasyon çalışmaları devam ediyor.
12.03.2023 Pazar
Fenerbahçeli taraftarlar maç saatini bekliyor
Fenerbahçeli taraftarlar maç saatini bekliyor Fenerbahçeli taraftarlar, Sevilla maçı öncesinde bir araya gelerek maç saatini beklemeye başladı.
9.03.2023 UEFA Avrupa Ligi
ABD'den Rusya'ya 'Geliyoruz' telefonu! Sürpriz ziyaretin perde arkası ortaya çıktı
ABD'den Rusya'ya 'Geliyoruz' telefonu! Sürpriz ziyaretin perde arkası ortaya çıktı ABD Başkanı Joe Biden 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rus işgali sonrası ilk kez Kiev'e gitti. Burada Ukrayna Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşen Biden'ın ziyaretini dış basın 'sürpriz' olarak geçti. ABD'li yetkilinin son yaptığı açıklama ise olayın perde arkasını araladı.
20.02.2023 Dünya
Dünyadan destek devam ediyor
Dünyadan destek devam ediyor Blinken’dan taziye ziyareti ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulundu...
11.02.2023 Gündem
Şimdiki Zamanın Hikayesi
Şimdiki Zamanın Hikayesi BÜNYAMİN AYGÜN - Yol arkadaşı İnsanın bir dostu olmalı; uzun yollar yürüyeceği, elini hep omzunda hissedeceği yol arkadaşı… Ender Yükseker’in Bingöl’de çektiği fotoğrafta tam da bu tanıma uygun bir dostluk görüyoruz...
6.11.2022 Kültür Sanat
Kraliçe II. Elizabeth için görkemli anma töreni! Bir ilk gerçekleşti
Kraliçe II. Elizabeth için görkemli anma töreni! Bir ilk gerçekleşti İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi dolayısıyla başkent Londra'ki Aziz Paul Katedrali'nde düzenlenen anma törenine aralarından İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın da bulunduğu çok sayıda üst düzey siyasetçi katıldı. Törende ilk kez "God Save The King" milli marşı çalındı.
10.09.2022 Dünya
Bacaklarda ağrı, şişlik ve huzursuzluk varsa dikkat
Bacaklarda ağrı, şişlik ve huzursuzluk varsa dikkat Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Burak Erdolu, varis hastalığına ilişkin önemli bilgiler verdi.
11.06.2022 Sağlık
Antarktika'da 'saklı yaşam alanı' ortaya çıktı
Antarktika'da 'saklı yaşam alanı' ortaya çıktı Buzu delerek kameralarını su altına indiren bilim insanları, hiç beklemedikleri bir manzarayla karşılaştı. Yarım kilometre aşağıdaki mağarada, karides benzeri bir sürü küçük amfipot (tırnaksı) canlıları vardı.
7.06.2022 Dünya
Kourtney Kardashian ile Travis Barker üçüncü kez evlendi!
Kourtney Kardashian ile Travis Barker üçüncü kez evlendi! Arkadaşlıklarını aşka dönüştüren reality show yıldızı Kourtney Kardashian ile müzisyen Travis Barker, geçtiğimiz haftalarda nikah masasına oturmuş ancak çiftin bunu henüz resmiyete dökmedikleri ortaya çıkmıştı. Aşıklar, önceki hafta sonu ise Santa Barbara'da sade bir törenle dünyaevine girmişti. İkili, son olarak geçtiğimiz gün Portofino'da romantik bir törenle üçüncü kez evlendi. Mini gelinliği ile dikkat çeken Kardashian'ın düğünü, kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.
23.05.2022 Cadde
Noel Baba, İzmir ile İtalya’yı buluşturdu
Noel Baba, İzmir ile İtalya’yı buluşturdu Antalya’nın Demre ilçesinde yaşayan ve Noel Baba olarak anılan Aziz Nicholas, İtalyan yönetmen Antonio Palumbo’nun film konusu oldu.
13.05.2022 Ege
Rusya’daki Zafer Günü kutlamaları havai fişek gösterileriyle tamamlandı
Rusya’daki Zafer Günü kutlamaları havai fişek gösterileriyle tamamlandı Rusya’nın gövde gösterisi haline getirdiği 9 Mayıs Zafer Günü kutlamaları başta başkent Moskova olmak üzere birçok kentte yapılan havai fişek gösterileriyle tamamlandı.
9.05.2022 Dünya
Rusya’daki Zafer Günü için havai fişekli kutlama
Rusya’daki Zafer Günü için havai fişekli kutlama Rusya’nın gövde gösterisi haline getirdiği 9 Mayıs Zafer Günü kutlamaları başta başkent Moskova olmak üzere birçok kentte yapılan havai fişek gösterileriyle tamamlandı.
9.05.2022 Haberler
Dünyanın canlı yayında izlediği yangın büyük gizemi ortaya çıkardı!
Dünyanın canlı yayında izlediği yangın büyük gizemi ortaya çıkardı! Fransa'nın meşhur katedrali Notre Dame'in büyük bir kısmı 2019 yılında sebebi tam olarak tespit edilemeyen bir yangın sonucu ağır hasar gördü. Bu sebeple görkemli yapıtın restorasyonuna başlayan yetkililer katedralin altında daha önce görmeleri mümkün olmayan bir gizemi de keşfetti.
14.04.2022 Dünya
Son dakika... Putin cenazeye nükleer çanta ile geldi!
Son dakika... Putin cenazeye nükleer çanta ile geldi! Ukrayna birlikleri güneydeki Herson'u Rus işgalcilerden kurtarmak için ilerliyor, Mariupol'de ise Ruslar şehrin merkezini halen ele geçirebilmiş değil. Donbas'taki Rus askerlerinin Rubizhne, Popasna ve Marinka'yı almayı denediğini aktaran ISW'ye göre, cephe hattından dönen Rus taarruz güçleri yeniden savaşa katılmayı reddediyor. Putin'in katıldığı cenaze töreninde katedral tamamen boşaltıldı, korumalarının elinde ise nükleer çanta vardı. Görüntü, Rus ordusunun resmi televizyonu tarafından yayınlandı.
9.04.2022 Dünya
2 yıl sonra Surp Hripsimyans Kilisesi'nin çanları yeniden çaldı
2 yıl sonra Surp Hripsimyans Kilisesi'nin çanları yeniden çaldı   Sarıyer'de bulunan ve yaklaşık 2 yıldır onarımı yapılan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi'nde çanlar bugün yeniden çaldı.
25.02.2022 Gündem
Gotik Sanat Nedir? Gotik Sanat Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Gotik Sanat Nedir? Gotik Sanat Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir? Roma dönemi barbarlarını tanımlamak için kullanılan gotik kavramı son yıllarda sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Özellikle gotik sanatı ile ortaya konmuş mimari eserler dünyada oldukça ilgi görmektedir. Bu anlamda pek çok sanat eseri ortaya konmuştur. Peki, gotik sanat nedir? Gotik sanat eserleri ve özellikleri nelerdir? Gotik sanatı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
11.02.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Katedral ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.