Kronik Yorgunluk Sendromu

Kronik Yorgunluk Sendromu

Son dakika kronik yorgunluk sendromu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kronik yorgunluk sendromu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kronik yorgunluk sendromu haber sayfamızda...

Kronik Yorgunluk Sendromu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 184 kronik yorgunluk sendromu haberi bulunmuştur.
Hep yorgun musunuz? Hızla yaygınlaşan bu sorundan kurtulmak mümkün
Hep yorgun musunuz? Hızla yaygınlaşan bu sorundan kurtulmak mümkün Günde yedi-sekiz saat uyumanıza rağmen yataktan dinlenememiş olarak kalkıyor, gün içinde kendinizi çok halsiz ve mutsuz hissediyor, en basit fiziksel uğraşta takatsiz kalıyor, dün ne yediğinizi bile hatırlamıyor, odaklanmakta zorluk mu yaşıyorsunuz? Üstelik bu ve benzeri sorunlar en az altı aydır peşinizi bırakmıyor mu? Kronik Yorgunluk Sendromu sizin de kapınızı çalmış olabilir. Fonksiyonel Tıp çalışmaları yürüten Dr. Aynur Ketene, Kronik Yorgunluk Sendromunun son yıllarda görülme sıklığının hızla yaygınlaştığını belirterek, kronik yorgunluğa yol açan etkenleri sıraladı, kronik yorgunluk sendromundan kurtulmaya yönelik 8 etkili öneriyi açıkladı.
18.02.2024 Genel Sağlık
Hep yorgunsanız bu haberi dikkatli okuyun!
Hep yorgunsanız bu haberi dikkatli okuyun! Günde 7-8 saat uyumanıza rağmen yataktan yorgun kalkıyor, gün içinde kendinizi çok halsiz hissediyor, en basit fiziksel uğraşta takatsiz mi kalıyorsunuz? Eğer yanıtınız “Evet” ise “Kronik Yorgunluk Sendromu” sizin de kapınızı çalmış olabilir.
13.02.2024 Gündem
Daha çekici bir gülüş isterken hayatı karardı! Kolunu kaldıramıyor, duş alamıyor
Daha çekici bir gülüş isterken hayatı karardı! Kolunu kaldıramıyor, duş alamıyor Daha çekici bir gülümsemeye sahip olmak için TikTok fenomenlerinden gördüğü işlemi dişlerine yaptırmaya karar verdi. Ancak başına gelenler yüzünden hayatı bir anda kâbusa döndü. Sadece 2 hafta sonra vücudundaki değişimlerle acı içinde kıvranan genç kadın, tanınmaz hale geldi. "Sebebi anlaşılamayan aşırı yorgunluğa dikkat" diyen Prof. Dr. Ahmet Akçay çarpıcı gerçeği açıkladı.
16.09.2023 Genel Sağlık
Sabah yataktan yorgun kalkmaya son veriyor! Enerjiyi hızla artıran çok basit 4 ipucu
Sabah yataktan yorgun kalkmaya son veriyor! Enerjiyi hızla artıran çok basit 4 ipucu Hayatınızın her anında hatta uyuyup uyanırken de yorgun hissediyorsanız kurtulmanız gereken bir ‘kronik yorgunluk sendromu’ olabilir. Yine herkesin evde uygulayabileceği kolay önerilerle 4 adımda bu sorundan kurtulmanın ipuçlarını açıklıyoruz.
14.08.2023 Genel Sağlık
Kovid-19 geçirenlerde görülüyor! Beyin sisi hakkında bilinmesi gereken 4 nokta
Kovid-19 geçirenlerde görülüyor! Beyin sisi hakkında bilinmesi gereken 4 nokta Zihniniz eskisi kadar berrak değil mi? Unutkanlık sorunları yaşıyor, bir şeye odaklanamıyor musunuz? Üzerinizde hep bir keyifsizlik ve isteksizlik hissi mi var? Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Neşe Tuncer, beyin sisi hakkında bilinmesi gereken 4 önemli noktayı açıkladı.
29.11.2022 Genel Sağlık
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Derya yeşillendi Derya Uluğ, Çankırı’da sahne aldı...
30.08.2022 Cadde
Selenyum, çinko ve beta glukanlar bağışıklık sistemi için ne kadar önemli?
Selenyum, çinko ve beta glukanlar bağışıklık sistemi için ne kadar önemli? Sıkça duyduğumuz selenyum, çinko ve beta glukanların faydaları nelerdir? Selenyum, çinko ve beta glukanlar hangi besinlerde bulunur? Diyetisyen Elif Bilgin Baş konu hakkında bilgiler verdi.
İstiyor ama yapamıyor! Kronik yorgunluk sendromu...
İstiyor ama yapamıyor! Kronik yorgunluk sendromu... Saatlerce dinlenmiş olmak, hiçbir şey yapmazken bile sürekli aynı duyguyu hissetmek üstelik aylarca… Yapması gerekeni biliyor ama yapamıyor. Sorsanız parmağını kıpırdatacak hali yok. Kimileri için çok tanıdık olan bu durum bazıları için tembellik olarak yorumlansa da bu tablo kronik yorgunluk sendromundan başkası değildir. İç hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Navdar modern çağın yeni hastalığı kronik yorgunluk sendromu hakkında bilgi verdi.
26.01.2022 Genel Sağlık
Susuzluk kas ağrılarına neden olabiliyor
Susuzluk kas ağrılarına neden olabiliyor Birçok kişinin problemleri arasında bel ve kas ağrıları yer almaktadır.Günlük hayatta hemen hemen herkesin yakındığı kas ağrıları, yorgunluk ve sakatlıkların yanı sıra daha ciddi durumların habercisi olabilir. Kimi zaman kas ağrıları birkaç gün içerisinde ortadan kalkarken kimi zaman da kronikleşerek sürekli bir hal alabilirler. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır, miyalji hakkında bilgi verdi.
27.12.2021 Genel Sağlık
Kronik yorgunluk hissedenler dikkat! Sarımsak ve maydanoz...
Kronik yorgunluk hissedenler dikkat! Sarımsak ve maydanoz... Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak ve bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalıdır. Vücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, kronik yorgunluk sendromu hakkında bilgi verdi.
26.07.2021 Genel Sağlık
Hareketsizlik kas ağrılarına mı neden oluyor?
Hareketsizlik kas ağrılarına mı neden oluyor? Özellikle tam kapanma döneminde olduğumuz şu günlerde sağlıklı ve zinde olmak için hareketli olmayı ihmal etmemeliyiz. Her zamankinden daha fazla evde kalınan ve sabit oturulan bu dönemde hareketsiz kalındığı zaman kaslar hızla zayıflayabilir, esnekliği azalabilir ve vücut direnci düşebilir. Hareketsizlik ayrıca obeziteye, iskelet sistemi bozukluğuna, omurga ve kas ağrılarına da neden olabilir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
3.05.2021 Genel Sağlık
Ozon (O3) Gazı Nedir, Ne İşe Yarar? Ozon Gazının Faydaları Ve Kullanım Alanları Nelerdir?
Ozon (O3) Gazı Nedir, Ne İşe Yarar? Ozon Gazının Faydaları Ve Kullanım Alanları Nelerdir? Ozon (O3) gazı, dolaşım sistemine veya vücut boşluklarına belirli miktarda ozon ve oksijen karışımının uygulanmasını içerir. Vücudun direncini artıran ozon tedavisi, bağışıklık sistemini uyararak hastalıkları tedavi etmek için kullanılmaktadır. Sigara bağımlılığı, kilo verme ve selülit tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır, yaşlanmayı geciktirici ve detoks edici özelliklere sahiptir. Ozon (O3) gazı nedir, ne işe yarar? Ozon gazının faydaları ve kullanım alanları nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
1.04.2021 Sağlık
Yorgunlukla baş etmenizi sağlayacak 20 püf nokta
Yorgunlukla baş etmenizi sağlayacak 20 püf nokta Yorgunluk, halsizlik günümüzde pek çok kişinin ortak derdi. Hemen hemen herkes kendini gün içinde bazen hafif bazen ağır derecede yorgun hissediyor. Ancak yorgunluk yaşam kalitesini düşürüyor, günlük işlerde aksamaya neden oluyor ve kronikleşiyorsa dikkat! Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde evde çalışan, işini kaybedenlerde yorgunluk şikayetlerinin arttığını söyleyen Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat kronik yorgunlukla baş etmede yardımcı olabilecek ipuçlarını anlattı.
17.03.2021 Genel Sağlık
Kronik Yorgunluk Sendromu Nedir? Kronik Yorgunluk Neden Olur, Nasıl Geçer?
Kronik Yorgunluk Sendromu Nedir? Kronik Yorgunluk Neden Olur, Nasıl Geçer? Kronik yorgunluk sendromu çoğu kez anlaşılmaz. Kişi aslında kronik yorgunluk sendromu yaşadığını bilmez. Çünkü basit bir yorgunluk ile kronik yorgunluk sendromu karıştırılır. Doğru tedavi için, kronik yorgunluk neden olur ve nasıl geçer sorularına cevap olabilecek bilgileri sizler için derledik.
4.03.2021 Sağlık
Fibromiyalji Nedir, Belirtileri Nelerdir? Fibromiyalji Atakları Nasıl Engellenir?
Fibromiyalji Nedir, Belirtileri Nelerdir? Fibromiyalji Atakları Nasıl Engellenir? Fibromiyalji; fibromiyalji sendromu şeklinde de isimlendirilmekle beraber, genellikle vücudun hassas alanlarının oluştuğu, kemiklerde ve kaslarda ağrılarla yorgunluk hissedilen, uyku düzeninde sorunlara ve bilişsel olarak bozukluklara sebep olan kronik bir durumdur. Fibromiyaljinin halk arasında çok bilinmemesiyle birlikte oldukça önemli bir hastalık olduğunu belirtmek mümkündür. Peki, fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Atakları nasıl önlenir? İşte detaylar...
17.02.2021 Sağlık
Geçirgen bağırsak sendromu ne demek, nasıl bir hastalık? Neslihan Atagül'ün hastalığı geçirgen bağırsak sendromu nedir?
Geçirgen bağırsak sendromu ne demek, nasıl bir hastalık? Neslihan Atagül'ün hastalığı geçirgen bağırsak sendromu nedir? Ünlü oyuncu Neslihan Atagül, geçirgen bağırsak sendromuna yakalandığını duyurdu. Bu hastalık nedeniyle oynadığı diziye devam edemeyeceği açıklamasında da bulundu. Peki Geçirgen bağırsak sendromu ne demek, nasıl bir hastalık? İşte Geçirgen bağırsak sendromu nedir sorusunun ayrıntıları...
25.01.2021 Gündem
Neslihan Atagül'ün hastalığı Geçirgen Bağırsak Sendromu nedir? Geçirgen Bağırsak Sendromu belirtileri nelerdir?
Neslihan Atagül'ün hastalığı Geçirgen Bağırsak Sendromu nedir? Geçirgen Bağırsak Sendromu belirtileri nelerdir? Geçirgen Bağırsak Sendromu nedir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Oyuncu Neslihan Atagül'ün yakalandığı ve rol adlığı diziden ayrılmak zorunda kalması ile sonuçlanan hastalığın adı Geçirgen Bağırsak Sendromu olarak biliniyor. Peki Geçirgen Bağırsak Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İşte hastalık hakkında merak edilen detaylar...
19.01.2021 Genel Sağlık
Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir? Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?
Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir? Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Uygulanır? Ozon tedavisi hem insan sağlığı ve çevre sağlığı açısından büyük bir öneme sahiptir. Özellikle atmosfer ile stratosfer tabakasında bulunan en önemli gazlardan biri olarak öne çıkıyor. Peki, ozon tedavisinin faydaları nelerdir? Ozon tedavisi hangi hastalıklarda uygulanır? İşte bu yöntem hakkında merak edilenler.
9.12.2020 PembeNar
New York Sağlık Departmanı’ndan koronavirüs uyarısı
New York Sağlık Departmanı’ndan koronavirüs uyarısı New York Sağlık Departmanı, koronavirüse yakalanan birçok hastanın iyileştikten aylar sonra dahi ciddi sağlık sorunları yaşadığı konusunda doktorları uyardı.
7.12.2020 Dünya
Uzmanı açıkladı: Ozon tedavisinin yararları
Uzmanı açıkladı: Ozon tedavisinin yararları Dr. Mesut Ayyıldız, "Ozon terapi ile amaç hastalıklı ya da zarar görmüş olan bölgelere oksijen girişinin arttırılarak bölgenin sağlıklı dolaşım seviyesine ulaşmasıdır" dedi.
17.08.2020 Estetik
Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlü?
Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlü? Tüm dünyaya yayılan ve herkeste büyük bir korkuya neden olan corona virüsten korunmak için tüm uzmanlar bağışıklık sisteminin güçlü olmasına vurgu yapıyor. Bir çeşit savunma mekanizması olan bağışıklık sistemi ne kadar güçlü olursa hastalığa yakalanma riski de o kadar düşüyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, corona virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını anlatıyor.
25.07.2020 Genel Sağlık
Kronik yorgunluğun şifreleri çözülüyor
Kronik yorgunluğun şifreleri çözülüyor Amerika Jackson Laboratuvarı’nda kendi adını taşıyan laboratuvarında çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Derya Unutmaz ve ekibi, dünyada 10 milyondan fazla insanın muzdarip olduğu kronik yorgunluk sendromunun şifrelerini çözmek için çalışma başlattı
18.03.2020 Sağlık
Aşırı çalışan bağışıklık sistemi kronik yorgunluğa sebep olabilir
Aşırı çalışan bağışıklık sistemi kronik yorgunluğa sebep olabilir İngiltere'de yapılan bir araştırma, bağışıklık sisteminin aşırı aktif çalışmasının kronik yorgunluk sendromuna (CFS) neden olabileceğini ortaya koydu.
18.12.2018 Populer Bilim
Yaşadığınız ağrıların sebebi çocukluk travmaları olabilir
Yaşadığınız ağrıların sebebi çocukluk travmaları olabilir Fibromiyalji, yaygın kas-iskelet sistemi ağrısı, uyku bozukluğu ve yorgunluğun çoğu kez birlikte bulunduğu kronik bir ağrı sendromudur. Bu nedenle her gün yaşadığınız bu ağrıların sebebi, çocukluğunuzda geçirdiğiniz travmalar olabilir. Konuyla ilgili Fizyoterapist Çağıl Ertürk açıklamalarda bulundu.
15.11.2018 Genel Sağlık
Kronik yorgunluk sendromu nedir?
Kronik yorgunluk sendromu nedir? Kronik yorgunluk sendromu son yıllarda adını çok fazla duymaya başladığımız bir psikolojik hastalıktır. Kronik yorgunluk sendromunun belirtileri tıbbi bir hastalık belirtileri gibi görülmeye başlanır. Ama hastalık tıbbi bir hastalık değildir, psikolojik sebeplere dayanmaktadır.
27.04.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kronik Yorgunluk Sendromu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.