‘Kamuda tasarruf’a Meclis örnek oldu
Hükümet kamuda sıkı tasarruf tedbirlerini hayata geçirmeye çalışırken, bu konuda TBMM’den örnek bir ilk adım geldi.
Erdoğan ile Özel haftaya görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel dün TBMM resepsiyonunda sürpriz bir şekilde bir araya geldi. Erdoğan, kendisinden görüşme talebinde bulunan Özel ile buluşması için “Haftaya görüşeceğiz” dedi.
Geleneksel sofra
İstanbul’un tarihi lokasyonu Üsküdar’da yer alan Address Hotel Istanbul’da iftar sofralarına özel dört farklı set menü seçeneği sunuluyor.
Saçma bir tava ile simit kebabının ümidi!
Türk mutfağında israf yoktur. Yoktan var ederiz yemekleri. Gaziantep mutfağı da bu gibi çok lezzet barındırır. “Saçma tava” ile “Simit kebabı” da pratik yemek zekâsının ürünleridir.
Haftanın mekanları...
SERCAN KISMET
Anadolu mutfağı
Six Senses Kocataş Mansions İstanbul’daki Avlu Restaurant, her biri Anadolu mutfağından özenle seçilmiş lezzetlerden oluşan iftar menüsü ile Ramazan ayında misafirlerini bekliyor...
Kız kardeş dayanışması
Gıda sektöründe faaliyet gösteren girişimci kadınları desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Kız Kardeşim Hibe Programı”nı kazanan kadınlar güçlenerek büyüyor.
Sumak nedir? - Sumaktan yapabileceğiniz 5 lezzetli tarif
Sumak Akdeniz mutfağında kullanılan en sağlıklı baharatlar arasında yer alır. Özellikle yemeklere ekşi bir aroma kazandıran sumak, birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Sumak sağlık açısından da çeşitli ve güçlü kimyasal maddeler içermektedir. Peki, sumak nedir? Sumağın faydaları nelerdir? Sumak hangi yemeklerde kullanılır? Tüm bu sorulara ek olarak sizin için sumaktan yapabileceğiniz 5 lezzetli tarif paylaştık.
Haftanın mekanlar...
Yeniköy’de misafirlerine kapılarını açan Fonduralı, kendine özgü dokusu ve birbirinden lezzetli yemekleriyle, misafirlerini ağırlıyor...
Kilosu 200 lira
Muğla’da kış aylarında tüketilmek amacıyla bu yılın mahsulüyle hazırlanan bamya, biber, kabak ve patlıcan gibi sebzelerin kuruları, pazar tezgahlardaki yerini aldı...
Kilosu altınla yarışıyor!
Muğla mutfağında önemli yer tutan kışlık kuru sebzeler, satıcıların tezgahlarını süslüyor. Kuru patlıcan kilosu 200 TL'den satışa sunuluyor.
Günün iftar menüsü: 17. gün
Günün iftar menüsünün 17. gününde; pirinçli yoğurt çorbası, çok sevilen zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, mantarlı et sote ve fincanda kadayıf tatlısı tarifini paylaştık. İşte 17. günün iftar menüsü...
Patlıcanı kurutup, ihraç ediyorlar
AYDIN'ın Nazilli ilçesinde yarım asırdan bu yana süren patlıcan kurutma işi, 600 ailenin geçim kapısı haline geldi. Üretici Turgut Karaefe, "Ürünleri en iyi şartlarda kurutarak ambalajlayıp, dünyanın birçok ülkesine gönderiyoruz. Bu sene Arap ülkelerine de gidecek. Kuru dolmalık patlıcanların yüzde 60'ı ihraç edilirken, yüzde 40'ı ise iç piyasada değerlendiriliyor" dedi.
Patlıcanı kurutup, ihraç ediyorlar
AYDIN'ın Nazilli ilçesinde yarım asırdan bu yana süren patlıcan kurutma işi, 600 ailenin geçim kapısı haline geldi. Üretici Turgut Karaefe, "Ürünleri en iyi şartlarda kurutarak ambalajlayıp, dünyanın birçok ülkesine gönderiyoruz. Bu sene Arap ülkelerine de gidecek. Kuru dolmalık patlıcanların yüzde 60'ı ihraç edilirken, yüzde 40'ı ise iç piyasada değerlendiriliyor" dedi.
Salamura ile lezzeti katla
Mutfaktaki iklim değişir de Akdeniz olursa, bu gerçekten iyi gelir mi? Akdeniz tipi beslenme modelinden, bir zeytinyağlı yorumuna...
Adanalı kadınların elinden yöresel lezzetler
Hilton İstanbul Bosphorus’ta yer alan Lalezar Meyhanesi kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri geleceğe taşımak misyonuyla, mart itibarıyla yeni bir konsepte başladı: “Yerel Mutfak Global Lezzet”.
Yerel Mutfak Global Lezzet
Hilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından biri olan Lalezar Meyhanesi, “Yerel Mutfak Global Lezzet” kapsamında Adana’nın, patlıcan güveç, kuzu şiş kebap, kuru patlıcan dolması gibi en meşhur yemeklerini misafirlerine sunacak.
Gönüllü tanıtım elçisi Tanyeli
İstanbul-Sydney arası mekik dokuyan oryantal Tanyeli, 60 bin kişinin ziyaret ettiği, Türk yemek kültürünün tanıtımı için yapılan 'Test of Turkey 2017' festivalinin kapanışında sahneye çıktı.
Nazilli'de oyuluyor, dünyaya yayılıyor!
Aydın’ın Nazilli İlçesinde 62 yıl önce Abdullah Gandak tarafından başlatılan patlıcan oymacılığı işi, bugün Gandak'ın torunlar tarafından dünyaya açıldı. Patlıcanı yaş olarak satamayınca oyduktan sonra kurutup dünyaya satan aile mahallelinin de geçim kapısı oldu.
Nazilli'de oyuluyor, dünyaya yayılıyor!
Aydın’ın Nazilli İlçesinde 62 yıl önce Abdullah Gandak tarafından başlatılan patlıcan oymacılığı işi, bugün Gandak'ın torunlar tarafından dünyaya açıldı. Patlıcanı yaş olarak satamayınca oyduktan sonra kurutup dünyaya satan aile mahallelinin de geçim kapısı oldu.