Mineral

Mineral

Son dakika mineral haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mineral gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mineral haber sayfamızda...

Mineral

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.470 mineral haberi bulunmuştur.
Herkesin yaptığı hata! Limonlu suyun faydasını sıfırlıyormuş, 1 saate ihtiyaç var
Herkesin yaptığı hata! Limonlu suyun faydasını sıfırlıyormuş, 1 saate ihtiyaç var Limon suyunun en önemli faydalarından biri, böbrek taşlarını engelleme etkisidir. Uzmanlar, limonlu suyun sağlığımız için çok faydalı olduğunu belirtiyor. Dr. Eric Berg ise birçok kişinin doğru bildiği yanlışlara değindi. Limonlu su faydalı ancak, doğru tüketildiğinde. İşte detaylar.
19.04.2024 Genel Sağlık
Geç yaşlanmak için akşam yemeğini düşmanına bırak
Geç yaşlanmak için akşam yemeğini düşmanına bırak Her yıl Nisan ayının ikinci haftası tüm dünyada Kalp Sağlığı Haftası olarak anılıyor. Geçtiğimiz hafta antiaging’in yaşlanmayı önleme etkilerinden bahsetmiştik. Bu hafta ise antiaging’in 5 temel tedavi alanını inceleyeceğiz…
13.04.2024 Pazar
Vitamin takviyeleri ölüme bile götürüyor! İlk belirtileri bulantı, kusma ve ishal
Vitamin takviyeleri ölüme bile götürüyor! İlk belirtileri bulantı, kusma ve ishal Takviye almak, vitamin ve mineral kullanmak sağlıklı yaşam tercihleri olanlar için adeta bir alışkanlık haline geldi. Günümüzde birçok insan kan değerlerine bakmadan takviye alıyor. Ancak belli vitamin ve mineraller gerektiğinden fazla alındığında sonuçları mide rahatsızlığından çok daha ciddi olabilir.
12.04.2024 Genel Sağlık
Türkiye’den İsrail’e ekonomik yaptırım
Türkiye’den İsrail’e ekonomik yaptırım Ticaret Bakanlığı, İsrail’e yönelik 54 ürün grubunda ihracat kısıtlaması uygulanacağını duyurdu. Kısıtlama kararı, İsrail, Gazze’de ateşkes ilan edene kadar devam edecek.
10.04.2024 Gündem
ABD’den AB’ye ‘gübre çalımı’
ABD’den AB’ye ‘gübre çalımı’ ABD’nin Avrupa Birliği’nin (AB) aksine, Rus gübresine karşı yaptırım uygulamadığı ve geçen yıl Rusya’nın ABD’ye yaklaşık 1.4 milyar dolar değerinde gübre sattığı iddia edildi.
10.04.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu Ticaret Bakanı Ömer Bolat İsrail'e ihracat kısıtlamasının detaylarını aktardı. Bakan Bolat, " Türkiye, İsrail'e ilk ambargoyu uygulayan ülke oldu." dedi.
9.04.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı, İsrail’e ihracatı kısıtlama kararı aldı
Ticaret Bakanlığı, İsrail’e ihracatı kısıtlama kararı aldı Ticaret Bakanlığı, bugünden itibaren belirlenen ürünlerde İsrail’e ihracatı kısıtlama kararı aldı.
9.04.2024 Uzmanpara
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ihracat kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı'nın kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.
9.04.2024 Haberler
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ihracat kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı'nın kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Hamileliğin anahtarlarından biri: Akdeniz diyeti
Hamileliğin anahtarlarından biri: Akdeniz diyeti Paketli gıda tüketimini azaltmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Henüz dünyaya gelmemiş çocuğunuz için de bu konu son derece önemli. Sperm ve yumurta kalitesini artıran dünyadaki tek beslenme yöntemi ise Akdeniz usulü beslenme tarzı…
7.04.2024 Pazar
Polende sezonun ilk hasadı başladı: Kilosu bin TL!
Polende sezonun ilk hasadı başladı: Kilosu bin TL! Türkiye’nin bal üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de, milyonlarca arının gram gram topladığı, kilogram fiyatı bin TL’ye kadar çıkan polende sezonun ilk hasadı sıfır rakımda yapıldı. Sıfır rakımda başlayan polen hasadının, yaz mevsiminde Toroslar ve Eğriçayır yaylalarında devam edeceği, bu sene 200 ton civarında verim beklendiği belirtildi.
4.04.2024 Ekonomi
Sahra Çölü üzerinden geliyor! Muğla'da etki gösterdi
Sahra Çölü üzerinden geliyor! Muğla'da etki gösterdi Sahra Çölü üzerinden Türkiye'ye gelen toz bulutu Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'yi etkisi altına aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, yoğun toz konsantrasyonuna maruz kalınması durumunda özellikle solunum sorunları yaşayanlarda ve küçük çocuklarda ciddi sağlık sorunları gözlenebildiğini dile getirdi.
2.04.2024 Gündem
Şemsiyesiz çıkmadan önce tekrar düşünün! Yağmur suyu saçları tel tel döküyor
Şemsiyesiz çıkmadan önce tekrar düşünün! Yağmur suyu saçları tel tel döküyor Yağmur suyunun, su kaynaklarının en safı olduğu düşünülür. Ancak bu yere çarpmadan önce herhangi bir parçacık, madde veya mineral toplamaması durumunda geçerlidir. Özellikle ilk yağmurlar, atmosferde kalan ve asit yağmurlarına yol açan yabancı maddeleri içerdikleri için en tehlikeli yağmurlar olarak bilinir. Yağmurda şemsiyesiz yürümeden önce bir daha düşünün.
2.04.2024 Saç Bakımı
Şanghay borsasından nikel planı
Şanghay borsasından nikel planı Çin Demir Dışı Metal Endüstrisi Birliği'nin (CNIA), Şanghay Vadeli İşlemler Borsası (SHFE), nikel vadeli işlemlerinin uluslararası hale getirilmesi planını araştıracağını ve teşvik edeceğini bildirdi.
2.04.2024 Uzmanpara
Emine Erdoğan'dan BM'de sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız
Emine Erdoğan'dan BM'de sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Her gün, 2 bin çöp kamyonuna eş değer plastiği okyanuslara, nehirlere ve göllere atıyoruz. Okyanusta yüzen kıta büyüklüğünde bir plastik adasının, bu yüzyıl insanının eseri olması vicdanlarımıza sığıyor mu? Gelecek nesillere olan sorumluluğumuz bağlamında sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız" dedi.
28.03.2024 Gündem
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı?
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı? Okyanus yüzeyinin binlerce metre altında, devasa maden yatakları bulunuyor. Bu madenlerin birçoğu, iklim değişikliğine karşı mücadelede dünyanın kritik olarak ihtiyaç duyduğu temiz enerji dönüşümü için kilit önemde.
27.03.2024 Dünya
Eşi seviyor diye ekti, yaprağını bile kaynatıp içen var! '10 ağaçla başladık, 3 ülkeye satıyoruz'
Eşi seviyor diye ekti, yaprağını bile kaynatıp içen var! '10 ağaçla başladık, 3 ülkeye satıyoruz' Tayland’ı çok seviyor, sık sık ziyaret ediyordu. Bu sevgisi Tayland’da değil ama Türkiye’de onu hayatının aşkıyla buluşturdu. 2012 yılında Taylandlı Thipphawan ile tanışıp evlenen Mustafa Uysal, 2020 yılında Kovid-19 nedeniyle herkes gibi eve kapanmak zorunda kaldı. Ancak bu durum Mustafa ve eşine, hiç beklemedikleri kadar iyi bir boyuta ulaşan yeni bir iş kapısı oldu.
27.03.2024 Yaşam
Dünya onlara yavaş geliyor: X2 hız kuşağı
Dünya onlara yavaş geliyor: X2 hız kuşağı Sosyal medyada her videoyu x2 hızla izleyen öğrencilerin derslere odaklanma süresi düşüyor. ‘Keşke öğretmenim de x2 hızda anlatsaydı’ diyen öğrenciler bile var.
21.03.2024 Gündem
Tarlada 20, restoranda 400 lira! Vitamin ve mineral deposu 'yeşil elmas'
Tarlada 20, restoranda 400 lira! Vitamin ve mineral deposu 'yeşil elmas' Aydın'da başlayan hasat sezonuyla birlikte, Türkiye'nin önemli bir ihtiyacını karşılayan enginarın yolculuğu, tarladan sofralara kadar büyük bir değer artışıyla devam ediyor. Enginar, sadece lezzetiyle değil, bilinmeyen sağlık faydalarıyla da dikkat çekiyor. İşte enginarın bilinmeyen faydaları.
20.03.2024 Genel Sağlık
Gluten ve laktoz içermiyor! Evde badem sütü yapmak çok kolay
Gluten ve laktoz içermiyor! Evde badem sütü yapmak çok kolay Badem sütünün gluten ve laktoz içermemesi sebebiyle alerjen bünyelerde rahatlıkla tüketilebileceğini söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, “Vitamin-mineral açısından da en az inek sütü kadar zengin olması sebebiyle hem intoleransı olan kişiler için hem de veganlar için çok sağlıklı bir seçenek oluşturuyor” dedi.
18.03.2024 Genel Sağlık
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir Vitaminlerin sağlıklı bir beden için takviye olarak alındığı düşünülür. Ancak yaygın olarak kabul gören bu düşüncenin aksine vitaminler sağlıklı bir bedenin ana maddesidir. Bu nedenle eksikliğinin de fazlalığının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, göz ardı edilen büyük tehlikeyi anlattı.
16.03.2024 Genel Sağlık
1 dilim baklava 1 saat yürüyüş
1 dilim baklava 1 saat yürüyüş Ramazan ayı başladı. Bu dönemde sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Sahurda ve iftarda sağlıklı beslenmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini uzmanlarına sorduk
11.03.2024 Gündem
Balık yağı alırken hataya düşmeyin! İçinde bunlar yoksa fayda sağlamıyor
Balık yağı alırken hataya düşmeyin! İçinde bunlar yoksa fayda sağlamıyor Vücudun ihtiyacı olan bazı mineral ve yağ asitleri dışarıdan takviye olarak alınabilir. Vücudumuz için sağlıklı olan Omega-3 yağ asitleri çeşitli besinler veya takviyeler aracılığıyla vücuda alınır. Ancak balık yağı takviyesi alırken içeriğine dikkat etmek gerekiyor. İşte detaylar.
9.03.2024 Genel Sağlık
Bilim insanları dev yıldız kumulların sırrını çözdü
Bilim insanları dev yıldız kumulların sırrını çözdü Dünyanın en büyük ve en karmaşık kumullarından birinin yaşı ilk kez hesaplandı.
4.03.2024 Dünya
Karaciğeri temizliyor, kabızlığı önlüyor! Faydaları saymakla bitmiyor
Karaciğeri temizliyor, kabızlığı önlüyor! Faydaları saymakla bitmiyor Genellikle Akdeniz iklimine özgü bir sebze olan enginar, yaprakları ve çiçek tomurcuklarıyla yemeklerde veya salatalarda kullanılıyor. Enginarın; lif, vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından çok zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, mevsimin gözde sebzesi enginarın faydalarını açıkladı.
3.03.2024 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mineral ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.