Miyom

Miyom

Son dakika miyom haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan miyom gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan miyom haber sayfamızda...

Miyom

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 155 miyom haberi bulunmuştur.
Miyomlar tedavi edilmezse çocuk sahibi olmayı engelleyebiliyor!
Miyomlar tedavi edilmezse çocuk sahibi olmayı engelleyebiliyor! Kadınlar arasında en sık görülen tümörler arasında yer alan miyomlar rahimdeki yerleşim yerine göre farklı sorunlara neden olabiliyor. Araştırmalara göre kadınların yaklaşık yüzde 80'inde hayatlarının bir döneminde rahim miyomlarının gelişebildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Mert Yeşiladalı, bu tümörlerin çoğunluğunun iyi huylu olsa da adet döngüsünden doğurganlığa kadar kadının yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebileceğini söyledi.
12.03.2024 Genel Sağlık
Çocuk istemi tedavi sürecinde cerrahi işlemler
Çocuk istemi tedavi sürecinde cerrahi işlemler Jinekolojik cerrahi, kadın üreme organlarındaki problemlerin çözüme kavuşması için uygulanan cerrahi işlemlerdir. Çocuk istemi sürecinde bazen kadınların bu operasyonları olması gerekir...
2.03.2024 Pazar
Endometriozis (Çikolata Kisti)
Endometriozis (Çikolata Kisti) İsmi ile tatlıyı çağrıştıran, gel gelelim ki hiç de öyle olmayan, dünyada yaklaşık 190 milyon kadında, ülkemizde her 10 kadından 1’inde de gözlemlenen çikolata kistleri hakkında konuşalım…
10.02.2024 Pazar
Tekrarlayan gebelik kayıpları
Tekrarlayan gebelik kayıpları Gebelik kaybı gebeliğin 20. haftasından önce ya da fetal ağırlık 500 gr’dan düşük iken istemsiz olarak gebeliğin sonlanmasıdır. Tekrarlayan gebelik kaybı genel olarak ardışık ya da ardışık olmayan 3 gebelik kaybına verilen isimdir.
27.01.2024 Pazar
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor Ne kadar iyi huylu tümörler olsalar da miyom dokusu içinde 1000’de 1 olasılıkla kanser dokusu bulunabildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya, “Ayrıca rahmin iç duvarında yerleşmiş olan miyomlar embriyonun gelişmesine engel olarak çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor” dedi.
9.10.2023 Genel Sağlık
Hormon tedavisi kanser sebebi! İşte menopoz hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgi
Hormon tedavisi kanser sebebi! İşte menopoz hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgi Ülkemizde kadınların ortalama 47-49 yaşları arasında menopoza girdiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Şafak Yılmaz Baran, menopozla ilgili toplumda doğru sanılan hatalı bilgilerin kadınların menopoz dönemini sağlıklı ve mutlu yaşamalarını önleyebileceğine dikkat çekti.
5.10.2023 Genel Sağlık
Doktorlar bile şoke oldu! Hastanın rahminden karpuz büyüklüğünde kist çıktı
Doktorlar bile şoke oldu! Hastanın rahminden karpuz büyüklüğünde kist çıktı Bitlis’in Tatvan ilçesinde karın ağrısı, şişkinlik ve kabızlık şikayetiyle hastaneye başvuran 55 yaşındaki kadının rahminde bulunan karpuz büyüklüğünde kist operasyonla alındı.
21.09.2023 Gündem
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Alışveriş turunda Kaya Çilingiroğlu, önceki gün oğlu Hüseyin Çilingiroğlu’yla Etiler’de alışverişe çıktı...
29.08.2022 Cadde
Adet düzensizliği hangi hastalıkların belirtisi olabilir?
Adet düzensizliği hangi hastalıkların belirtisi olabilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ercan Baştu, adet düzensizliklerinin sebeplerini ve adet düzensizliklerinde ne zaman doktora başvurulması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Adet düzensizliğine neden olan birçok hastalık olabilir, ancak en başta gelen durum kadının bu düzensizliği ne zamandan beri yaşadığıdır. Normal bir adet döngüsü birçok hormonun bir ahenk içinde çalışmasıyla olabilir, bu ahengi bozacak herhangi bir durum hormonal yapıda adeti etkileyebilmektedir. Adet düzensizliğine neden olan durumlardan bir diğeri ise rahim içinde polip ve miyom gibi birtakım problemler olmasıdır. Ultrason ve rahim filmi gibi ileri testlerle ve kan testi ile hormon düzeylerine bakarak bunları anlayabiliriz. Eğer bir problem saptanırsa tedavi de ona göre planlanmaktadır. Adet düzensizliği özellikle genç kızlarda görülürse çok endişelenmemek gerekiyor çünkü genç kızlarda adet düzensizliği başlarda normal olabilir, adet döngüsünün oturması biraz zaman alabilmektedir. Ancak düzenli adet gören kadınlarda bir anda bir bozukluk ve düzensizlik olursa doktora başvurulmalıdır.
22.07.2022 Sağlık
Miyom Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Ve Nereye Vurur?
Miyom Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Ve Nereye Vurur? Günümüzde en sık rastlanan kadın hastalıklarından bir tanesi olan miyomlar, rahmin kas yapısından kaynaklanan tümörlerdir. Miyomlar genellikle ergenlik ile genç erişkinlik dönemi içinde nadiren ortaya çıkmaktadır. 30 ile 40 yaş arasında olan kadınlarda daha fazla görülmektedir. Miyomun ne demek olduğunu ve miyom ağrısının nedenini sizler için derledik.
6.07.2022 Sağlık
Karın Şişliği Ve Kasık Ağrısı Neden Olur? Hangi Doktora Gidilir?
Karın Şişliği Ve Kasık Ağrısı Neden Olur? Hangi Doktora Gidilir? Pek çok insanda yaşanan sağlık sorunları içerisinde karın şişliği ve kasık ağrıları gelmektedir. Tabii bu ağrıların belli başlı bazı sebepleri vardır ve bu sebepler doğrultusunda mutlaka uzman bir doktora görünmek gerekmektedir. Peki, karın şişliği ve kasık ağrısı neden olur? Hangi doktora gidilir? İşte bu konu üzerine merak edilen tüm detaylar.
5.07.2022 Sağlık
Kadınlarda miyom belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?
Kadınlarda miyom belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, miyom belirtilerini ve tedavi seçeneklerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Miyomlar rahmin düz kas tabakası olan myometriumdan kaynaklanan iyi huylu tümörlerdir. Kadınlarda çok sık rastladığımız miyomlar, yaklaşık 4 kadından birinde tedavi gerektirecek duruma gelmektedir. Miyomların olumsuz etkilerinin başında anormal rahim kanamaları gelmektedir. Bunun dışında, miyomlar kitle etkisi yaratarak ön tarafta idrar kesesine, arka tarafta bağırsaklara bası yaparak sık idrara çıkma ve kabızlık gibi semptomlara neden olabilmektedir. Miyomlar tespit edildiğinde mutlaka tedavi edilmelidir. Tedavi yöntemleri arasında; medikal tedaviler ve cerrahi tedaviler bulunmaktadır.
4.07.2022 Sağlık
Miyom nedir? Miyom kansere dönüşür mü?
Miyom nedir? Miyom kansere dönüşür mü? Miyom nedir? Rahminizde miyom olduğunu nasıl anlarsınız? Miyom kansere dönüşür mü? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, miyom konusu hakkında detaylı bilgiler verdi.
16.06.2022 Kadın Sağlığı
Çocuk isteyenler için rahim hazırlığının ve tüplerin önemi
Çocuk isteyenler için rahim hazırlığının ve tüplerin önemi Çocuk isteği her anne-baba adayında görülen mutluluk, sabır ve bir o kadar da kaygı dolu bir süreç. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, “Bu süreçte her çiftimize farklı tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Rahim ve tüpler çocuk isteği için gelen çiftlerimizde incelediğimiz en önemli kısımlardan bir tanesi” diyerek rahim ve tüplerin hazırlık sürecini anlattı.
3.06.2022 Kadın Sağlığı
Vitamin ve mineral eksiklikleri kadın sağlığını nasıl etkiliyor?
Vitamin ve mineral eksiklikleri kadın sağlığını nasıl etkiliyor? Çoğunlukla gelişmemiş ve az gelişmiş ülkelerde görülen şiddetli vitamin eksikliği pek çok sağlık sorununun temel nedeni. Peki vitamin ve mineral eksiklikleri hangi sağlık sorunlarına yol açıyor ve bu eksikliklerin giderilmesi için ne yapılması gerekiyor? Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özyılmaz, kadınların sağlıklı bir yaşam sürmesi ve olası jinekolojik hastalıklardan korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.
11.05.2022 Kadın Sağlığı
Her 4 kadından 1'inde görülüyor: Miyomların 6 önemli sinyali
Her 4 kadından 1'inde görülüyor: Miyomların 6 önemli sinyali Rahmin kas hücrelerinden kaynaklanan iyi huylu kitleler olan miyomlar kadınlarda oldukça sık rastlanan bir hastalık. Öyle ki görülme sıklığı yaşa göre değişmekle birlikte her 4 kadından 1’inde ‘miyom’ tespit ediliyor! Peki miyom hangi belirtilerle kendini gösteriyor, ne yapmak gerekiyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Özgüç Takmaz açıkladı.
18.04.2022 Kadın Sağlığı
Bursa'da hastanın rahminden 21 miyom çıkarıldı
Bursa'da hastanın rahminden 21 miyom çıkarıldı Bursa’da çocuk sahibi olamama, sancılı ve yoğun adet kanama şikayetiyle hastaneye başvuran kadının rahminden 21 adet irili ufaklı miyom başarılı operasyonla çıkarıldı.
10.04.2022 Gündem
Gülşah 30 dakikalık miyom ameliyatında yaşamını yitirdi
Gülşah 30 dakikalık miyom ameliyatında yaşamını yitirdi Antalya'da turizm sektöründe çalışan Gülşah Gizem Angı (33), girdiği miyom ameliyatında, iddiaya göre beynine pıhtı atması sonucu yaşamını yitirdi. Gülşah Gizem Angı, gözyaşları arasında toprağa verildi.
7.04.2022 Haberler
Gülşah 30 dakikalık miyom ameliyatında yaşamını yitirdi
Gülşah 30 dakikalık miyom ameliyatında yaşamını yitirdi Antalya'da turizm sektöründe çalışan Gülşah Gizem Angı, girdiği miyom ameliyatında, iddiaya göre beynine pıhtı atması sonucu yaşamını yitirdi. Gülşah Gizem Angı, gözyaşları arasında toprağa verildi.
7.04.2022 Gündem
Miyomlar kısırlığa yol açar mı?
Miyomlar kısırlığa yol açar mı? Birçok kadın hayatının herhangi bir evresinde miyomlar sebebiyle doktora gitmek durumunda kalmıştır. Hatta bazı kadınlar vücudunda miyom olduğundan bile habersiz olabilir. Çoğu zaman tehlikesiz gibi görünse de söz konusu hamilelik olduğunda ekstra dikkat gerektiren miyomlar, kendilerinden beklenmedik sonuçlar doğurabiliyor. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Yavuz Yurtsever, miyomlar hakkında bilgi verdi.
23.12.2021 Kadın Sağlığı
Vajinal kanamalar ne zaman tehlikelidir?
Vajinal kanamalar ne zaman tehlikelidir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ercan Baştu, vajinal kanamaların nedenlerini ve ne zaman tehlikeli olduklarını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Vajinal kanamaların nedeni birçok sebep olabilir. Bunlar özellikle hastanın yaşına bağlı olabilir. Yaşıyla beraber eğer genç yaşta, adölesan döneminde görülüyorsa bu düzensiz adet kanamalarının başlangıcının haberi olabilir. Eğer ileri yaşlarda yoğun adet kanamaları görülüyorsa, adet kanamaları arasında yoğun kanama oluyorsa o zaman rahim içinde birtakım et beni yapısındaki yapıların olması, miyom gibi rahim duvarını kalınlaştıran yapıların olması veya çikolata kisti hastalığının olması bu tür kanamaların nedeni olabilir.
23.12.2021 Sağlık
Karın bölgesinde hiçbir iz olmadan miyomlardan kurtulmak mümkün
Karın bölgesinde hiçbir iz olmadan miyomlardan kurtulmak mümkün Rahmin düz kas tabakasından kaynaklanan iyi huylu tümörler olan miyomlar, doğurganlık çağındaki kadınlarda oldukça sık rastlanan bir hastalık. Öyle ki ülkemizde her 5 kadından birinde, çapı ufak veya büyük, az ya da çok sayıda 'miyom' tespit ediliyor! Ancak iyi haber: Karın bölgesinde hiçbir iz olmadan miyomlardan kurtaran bir yöntem var...
8.12.2021 Kadın Sağlığı
Adaçayının faydaları ve zararları nelerdir? Adaçayı nasıl demlenir?
Adaçayının faydaları ve zararları nelerdir? Adaçayı nasıl demlenir? Ülkemizde özellikle İzmir ve çevresinde yetişen adaçayının faydaları çoktur. Mideye, sindirime ve kadınlarda adet problemlerine iyi gelir. Tıbbi ve aromatik bir bitki olan adaçayı içilebildiği gibi yağı elde edilerek farklı şeylerde de kullanılabilir. Ancak adaçayının faydaları olduğu gibi aşırı tüketiminde zararları da olabilir. Bu yüzden adaçayını kullanırken dikkat edilmelidir. Genellikle kaynatılarak yapılan adaçayının demlenmesi gerekmektedir. Böylelikle besin değeri korunmuş olur. Adaçayı nasıl demlenir? diyorsanız “Adaçayının faydaları ve zararları nelerdir? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Tümör Ur Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Tümör Ur Yanıtları
Tümör Ur Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Tümör Ur Yanıtları Bağışıklık sisteminin zayıflaması ya da bir hastalıktan dolayı hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla oluşan bezelere tümör denir. Dilimize Latinceden geçmiş olan tümör kelimesi ur sözcüğüyle eş anlamıdır. Çengel ve kare bulmacalarda sık sık sorulan bu kelimenin birden fazla yanıtı bulunmaktadır. Tümör Ur bulmaca cevabı nedir tüm detayları ile derledik.
10.11.2021 Eğitim
Histeroskopi sonrası gebe kalmanız mümkün!
Histeroskopi sonrası gebe kalmanız mümkün! Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, histeroskopi sonrası gebeliğin mümkün olduğunu belirtti. Peki histeroskopi işlemi nasıl yapılır, gebelik şansını arttırır mı?
27.09.2021 Kadın Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Miyom ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.