Miyom Tedavisi

Miyom Tedavisi

Son dakika miyom tedavisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan miyom tedavisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan miyom tedavisi haber sayfamızda...

Miyom Tedavisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 57 miyom tedavisi haberi bulunmuştur.
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor Ne kadar iyi huylu tümörler olsalar da miyom dokusu içinde 1000’de 1 olasılıkla kanser dokusu bulunabildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya, “Ayrıca rahmin iç duvarında yerleşmiş olan miyomlar embriyonun gelişmesine engel olarak çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor” dedi.
9.10.2023 Genel Sağlık
Her 4 kadından 1'inde görülüyor: Miyomların 6 önemli sinyali
Her 4 kadından 1'inde görülüyor: Miyomların 6 önemli sinyali Rahmin kas hücrelerinden kaynaklanan iyi huylu kitleler olan miyomlar kadınlarda oldukça sık rastlanan bir hastalık. Öyle ki görülme sıklığı yaşa göre değişmekle birlikte her 4 kadından 1’inde ‘miyom’ tespit ediliyor! Peki miyom hangi belirtilerle kendini gösteriyor, ne yapmak gerekiyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Özgüç Takmaz açıkladı.
18.04.2022 Kadın Sağlığı
Sebze ağırlıklı beslenme miyom riskini azaltıyor!
Sebze ağırlıklı beslenme miyom riskini azaltıyor! Kadın Hastalıları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ulkar Heydarova, kadınlarda sıklıkla görülen miyomlar hakkında açıklamada bulundu. Miyomların rahim kası kaynaklı iyi huylu tümörler olduğunu söyleyen Op. Dr. Heydarova, "Üreme çağındaki her 3 kadından birinde görülmekte olup, yaş arttıkça sıklığı da artmaktadır. Obezite, erken yaşta adet görme ve aile öyküsü miyom görülme sıklığını arttırmaktadır. Kırmızı etten zengin diyette risk artarken sebze ağırlıklı beslenmede ve düzenli egzersiz ile risk azalmaktadır" dedi.
4.08.2021 Genel Sağlık
Kadınlarda kısırlığa neden olabilen miyom sorunu ve tedavisi
Kadınlarda kısırlığa neden olabilen miyom sorunu ve tedavisi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, kadınlarda en sık karşılaşılan hastalıklardan biri olan ve kısırlığa neden olabilen miyom sorununu ve tedavisini sizler için anlattı.
16.06.2021 Kadın Sağlığı
Girişimsel Radyoloji Nedir? Girişimsel Radyoloji Uygulamaları Nasıl Yapılır?
Girişimsel Radyoloji Nedir? Girişimsel Radyoloji Uygulamaları Nasıl Yapılır? Girişimsel radyoloji, tıpta çok alanda tanı ve tedavi amacı ile kullanılan teknikleri içeren radyolojinin bir alanıdır. Girişimsel radyoloji, hastaya genellikle lokal anestezi uygulanarak iğne deliği küçüklüğünde bir delikten vücuda girilerek gerçekleştirilen tanı ve tedavi yöntemlerini içerir. Girişimsel radyoloji nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
26.02.2021 Sağlık
Miyom Nedir, Belirtileri Nelerdir? Tanı Ve Tedavisi Nasıl Yapılır?
Miyom Nedir, Belirtileri Nelerdir? Tanı Ve Tedavisi Nasıl Yapılır? Miyom kadınların birçoğunda oluşabilir. Bizler de sizin için miyom nedir, miyomun belirtileri nelerdir, tanı ve tedavisi nasıl yapılır sorularına yanıtları derledik.
7.01.2021 Sağlık
Miyomları tedavi etmek gerekir mi?
Miyomları tedavi etmek gerekir mi? "Miyomlar kısırlık ya da tekrarlayan düşük gibi sorunlara neden oluyorsa cerrahi yöntemler düşünülebilir" diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Taner Usta, miyom tedavisi hakkında bilgiler verdi.
16.12.2020 Kadın Sağlığı
Adet kanamasının normalden uzun sürmesi neyin belirtisi olabilir?
Adet kanamasının normalden uzun sürmesi neyin belirtisi olabilir? Genellikle östrojen hormonunun neden olduğu ve iyi huylu tümör olarak bilinen miyomlar, üreme dönemindeki her 5 kadından 1’inde görülüyor. Adet kanamasının yoğun olmasına ve normalden uzun sürmesine yol açabilen miyomlar ile ilgili merak edilenleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Nurcan Dalan anlattı
5.12.2020 Kadın Sağlığı
Miyom tedavisinde rahmi korumak için en etkin yöntem hangisi?
Miyom tedavisinde rahmi korumak için en etkin yöntem hangisi? Miyom, kadınlarda sık rastlanan iyi huylu bir tümördür. Peki, bu tümörler rahimden alınmalı mı? Miyom tedavisinde rahmi korumak mümkün mü? Miyom nasıl tedavi edilir? Miyom ameliyatı nedir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç.Dr. İlker Kahramanoğlu konu hakkında önemli bilgiler verdi.
16.08.2020 Kadın Sağlığı
Miyom tedavisinde kapalı ameliyatın avantajları nelerdir?
Miyom tedavisinde kapalı ameliyatın avantajları nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Şimşek, miyom ameliyatında kapalı teknik kullanımının avantajlarını sizler için anlattı.
3.01.2020 Kadın Sağlığı
Miyom nedir?
Miyom nedir? Rahimde çıkan urları ifade eden miyom nedir, neden olur? Kadınların türlü sıkıntılar yaşamasına sebep olan miyom nasıl tedavi olur?
27.12.2018 Kadın Sağlığı
Miyoma ameliyatsız çözüm
Miyoma ameliyatsız çözüm Girişimsel Radyolog Doç. Dr Başar Sarıkaya, kadınların birçoğunda görülen miyom rahatsızlıkları ile ilgili bilgi verdi.
14.01.2015 Genel Sağlık
Miyomlara çözüm ses dalgalarında
Miyomlara çözüm ses dalgalarında Jinekoloji Kongresi’nde en büyük ilgiyi, ses dalgasıyla ameliyatsız miyom tedavisi gördü
7.04.2011 Gündem
Genç kadının ölümü doktor hatası mı?
Genç kadının ölümü doktor hatası mı? Rahmindeki miyomun alınması için ameliyat masasına yatan Ayşe İpek, 16 gün sonra beyin ödeminden öldü
29.12.2010 Gündem
Endometriozis (Çikolata Kisti)
Endometriozis (Çikolata Kisti) İsmi ile tatlıyı çağrıştıran, gel gelelim ki hiç de öyle olmayan, dünyada yaklaşık 190 milyon kadında, ülkemizde her 10 kadından 1’inde de gözlemlenen çikolata kistleri hakkında konuşalım…
10.02.2024 Pazar
Tekrarlayan gebelik kayıpları
Tekrarlayan gebelik kayıpları Gebelik kaybı gebeliğin 20. haftasından önce ya da fetal ağırlık 500 gr’dan düşük iken istemsiz olarak gebeliğin sonlanmasıdır. Tekrarlayan gebelik kaybı genel olarak ardışık ya da ardışık olmayan 3 gebelik kaybına verilen isimdir.
27.01.2024 Pazar
Hormon tedavisi kanser sebebi! İşte menopoz hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgi
Hormon tedavisi kanser sebebi! İşte menopoz hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgi Ülkemizde kadınların ortalama 47-49 yaşları arasında menopoza girdiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Şafak Yılmaz Baran, menopozla ilgili toplumda doğru sanılan hatalı bilgilerin kadınların menopoz dönemini sağlıklı ve mutlu yaşamalarını önleyebileceğine dikkat çekti.
5.10.2023 Genel Sağlık
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Alışveriş turunda Kaya Çilingiroğlu, önceki gün oğlu Hüseyin Çilingiroğlu’yla Etiler’de alışverişe çıktı...
29.08.2022 Cadde
Çocuk isteyenler için rahim hazırlığının ve tüplerin önemi
Çocuk isteyenler için rahim hazırlığının ve tüplerin önemi Çocuk isteği her anne-baba adayında görülen mutluluk, sabır ve bir o kadar da kaygı dolu bir süreç. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, “Bu süreçte her çiftimize farklı tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Rahim ve tüpler çocuk isteği için gelen çiftlerimizde incelediğimiz en önemli kısımlardan bir tanesi” diyerek rahim ve tüplerin hazırlık sürecini anlattı.
3.06.2022 Kadın Sağlığı
Miyomlar kısırlığa yol açar mı?
Miyomlar kısırlığa yol açar mı? Birçok kadın hayatının herhangi bir evresinde miyomlar sebebiyle doktora gitmek durumunda kalmıştır. Hatta bazı kadınlar vücudunda miyom olduğundan bile habersiz olabilir. Çoğu zaman tehlikesiz gibi görünse de söz konusu hamilelik olduğunda ekstra dikkat gerektiren miyomlar, kendilerinden beklenmedik sonuçlar doğurabiliyor. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Yavuz Yurtsever, miyomlar hakkında bilgi verdi.
23.12.2021 Kadın Sağlığı
Histeroskopi sonrası gebe kalmanız mümkün!
Histeroskopi sonrası gebe kalmanız mümkün! Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, histeroskopi sonrası gebeliğin mümkün olduğunu belirtti. Peki histeroskopi işlemi nasıl yapılır, gebelik şansını arttırır mı?
27.09.2021 Kadın Sağlığı
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir?
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, kadınlarda kısırlık belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve kadınlarda kısırlık belirtilerini paylaştı. - PEMBENAR ÖZEL
1.08.2021 Kadın Sağlığı
Rahim Ağrısı Neden Olur? Ağrı Nerelerde Hissedilir?
Rahim Ağrısı Neden Olur? Ağrı Nerelerde Hissedilir? Pelvik ağrı rahim bölgesinde meydana gelebilmektedir. Bu ağrı kronik ağrı kategorisinde yer almaktadır. En fazla kasık ve alt karın kısmında bu ağrı hissedilmektedir. Bazen pelvik ağrılar kalça bölgesinde de hissedilebilir. Rahim ağrısı neden olur? Ağrı nerelerde hissedilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
27.07.2021 Sağlık
Hamilelikte Plasenta Previa Nedir? Plesanta Previa Riskleri Nelerdir, Nasıl Geçer?
Hamilelikte Plasenta Previa Nedir? Plesanta Previa Riskleri Nelerdir, Nasıl Geçer? Plasenta, anne rahmi içerisinde bulunan fetüsün anne ile ilişkisini yapan bebeğe bağlı olan plasentanın, bebekle doğum kanalı arasında yer almasıdır. Bu tarz durumlarda plasenta bebeğin önde bulunan kısmının daha aşağıda kısaca rahim ağzı bölümünde durmasına yol açmaktadır. Sizler için plasenta previa hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
18.02.2021 Sağlık
Kadınlarda Sol Kasık Ağrısı Neden Olur? Sol Kasıkta Ağrı Hamilelik Belirtisi Midir?
Kadınlarda Sol Kasık Ağrısı Neden Olur? Sol Kasıkta Ağrı Hamilelik Belirtisi Midir? Kadınlarda sol kasık ağrısı sebepleri bir hayli türlü olabilir. Kasık bölgesi; karın bölgesinin alt vücuda ve bacaklara geçtiği yer olarak tanımlanabilir. Kalça yakınlarında, mide altında, üst uylukların üstünde yer alır. Kadınlarda sol kası ağırsı neden olur? Sol kasıkta ağrı gebelik belirtisi midir? İşte tüm ayrıntılar.
14.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Miyom Tedavisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.