Saksonya

Saksonya

Son dakika Saksonya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Saksonya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Saksonya haber sayfamızda...

Saksonya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 590 saksonya haberi bulunmuştur.
Almanya'da kaos çıktı! Akılalmaz teklifler hükümetin sonunu getirdi
Almanya'da kaos çıktı! Akılalmaz teklifler hükümetin sonunu getirdi Alman hükümetinin küçük ortağı FDP'nin talepleri Berlin’de kulisleri karıştırdı, koalisyonun bozulabileceği iddia ediliyor.
23.04.2024 Dünya
Almanya'da otobüs devrildi: En az 5 ölü, 20'den fazla yaralı
Almanya'da otobüs devrildi: En az 5 ölü, 20'den fazla yaralı Berlin'den İsviçre'ye gitmekte olan çift katlı otobüs, Almanya'nın doğusunda kaza yaptı.
28.03.2024 Dünya
Gizli toplantı yaptıkları ortaya çıkmıştı! Köln'de 50 binden fazla kişi protesto etti
Gizli toplantı yaptıkları ortaya çıkmıştı! Köln'de 50 binden fazla kişi protesto etti Almanya’nın Köln kentinde 50 binden fazla kişi, ülkedeki bütün yabancıları sınır dışı etmeyi planladığı ortaya çıkan aşırı sağcı AfD (Almanya için Alternatif) Partisi’ni protesto ederek, ırkçılık karşıtı gösteri düzenledi. Öte yandan AfD'nin gizli toplantı yaptığı öğrenilmişti.
21.01.2024 Dünya
Almanya’da aşırı sağcı AfD Partisi ve ırkçılık karşıtı protesto
Almanya’da aşırı sağcı AfD Partisi ve ırkçılık karşıtı protesto Almanya’da aşırı sağcı AfD (Almanya için Alternatif) Partisi üyeleri ve diğer bazı ırkçı grupların ülkedeki bütün yabancıları sınır dışı etmeyi planladıkları gizli bir toplantı yaptıklarının ortaya çıkmasının ardından başkent Berlin’de binlerce kişi, AfD ve ırkçılık karşıtı protesto düzenledi.
15.01.2024 Dünya
Sahra Wagenknecht, Almanya'da BSW’yi kurdu
Sahra Wagenknecht, Almanya'da BSW’yi kurdu Almanya’da Sol Parti’den ayrılan Alman siyasetinin popüler isimlerinden Sahra Wagenknecht, "Sahra Wagenknecht İttifakı-Anlayış ve Adalet İçin (BSW)" adlı partisini resmen kurdu.
8.01.2024 Dünya
Alman çiftçilerden traktörlü eylem
Alman çiftçilerden traktörlü eylem Almanya’da hükümetin tarımsal sübvansiyonlarını kademeli olarak kaldırma kararı nedeniyle sokaklara dökülen çiftçiler, traktörlerle yolları trafiğe kapattı.
8.01.2024 Haberler
Almanya'da yollar trafiğe kapatıldı! Çiftçilerden traktörlü eylem
Almanya'da yollar trafiğe kapatıldı! Çiftçilerden traktörlü eylem Almanya’da hükümetin tarımsal sübvansiyonlarını kademeli olarak kaldırma kararı nedeniyle sokaklara dökülen çiftçiler, traktörlerle yolları trafiğe kapattı.
8.01.2024 Dünya
Almanya ve Fransa’da sel alarmı!
Almanya ve Fransa’da sel alarmı! Almanya ve Fransa, yüksek sel alarmı seviyesini hala düşürmedi. Önümüzdeki birkaç saat içinde bölgede 15 ila 30 milimetre arasında yağmur bekleniyor.
3.01.2024 Dünya
AK Parti'den hakeme saldırılan Faruk Koca için flaş karar
AK Parti'den hakeme saldırılan Faruk Koca için flaş karar AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısına ilişkin aldıkları kararı açıkladı.
12.12.2023 Gündem
A Milli Takım'ın EURO 2024'te kamp yapacağı yer Barsinghausen
A Milli Takım'ın EURO 2024'te kamp yapacağı yer Barsinghausen Ay-Yıldızlı ekibimizin Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kamp yapacağı yer netlik kazandı.
11.12.2023 Milli Takım
Yer: Almanya! Terör örgütü yandaşlarından camiye çirkin saldırı
Yer: Almanya! Terör örgütü yandaşlarından camiye çirkin saldırı Terör örgütü PKK yandaşları Almanya'da bir skandala imza attı. Aşağı Saksonya eyaletinde caminin dış duvarına spreyle terör örgütünün adı yazıldı.
17.08.2023 Dünya
Aşırı sağcı AfD Almanya'da yüzde 20'ye ulaştı
Aşırı sağcı AfD Almanya'da yüzde 20'ye ulaştı İslam ve göç karşıtı, sağ popülist Almanya İçin Alternatif partisi, son kamuoyu anketlerinde yüzde 20 oy oranına ulaştı. Parti, geçen haftalarda önce bir kaymakamlık, akabinde de bir belediye başkanlığı kazanmıştı.
7.07.2023 Dünya
AfD belediye seçimi kazandı!
AfD belediye seçimi kazandı! Almanya’da son yıllarda yükselişe geçen aşırı sağcı parti Almanya için Alternatif (AfD), ilk kez bir belediye başkanlığı seçimini kazandı.
4.07.2023 Dünya
Almanya'da kuraklık alarmı
Almanya'da kuraklık alarmı Almanya’da bu yaz sıcaklıkların 44 dereceye ulaşmasını bekleyen meteoroloji uzmanları yetkililere kuraklık uyarısında bulundu.
12.06.2023 Dünya
Almanya'da Lina E. protestoları
Almanya'da Lina E. protestoları Neonazi gruplara saldırı düzenlediği suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılan aşırı solcu Lina E. ile dayanışma amacıyla Leipzig’de sokağa çıkan grupla polis arasında sert çatışmalar yaşandı.
4.06.2023 Dünya
Hazine soyan Remmo Clan'ın beş üyesi için karar verildi
Hazine soyan Remmo Clan'ın beş üyesi için karar verildi Almanya'daki Yeşil Kasa Müzesi'nden paha biçilemeyen üç elmas seti çalan hırsızlar mahkemede suçlu bulundu, hazinenin bazı parçaları müzeye geri döndü ancak çok değerli elmasların bir kısmı hiç bulunamayabilir.
16.05.2023 Dünya
Almanya'da darbe girişimi davası görülecek
Almanya'da darbe girişimi davası görülecek Almanya'da Sağlık Bakanını kaçırma ve hükümeti devirme planı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan sanıkların yargılanmasına başlanacak. Sanıklar terör örgütü kurmakla suçlanıyor.
24.01.2023 Dünya
Almanya'da 10 yıl sonra ilk erkek Savunma Bakanı
Almanya'da 10 yıl sonra ilk erkek Savunma Bakanı Almanya'nın 2013'ten beri ilk erkek Savunma Bakanı Boris Pistorius oldu.
17.01.2023 Dünya
Rusya savaşı sonrası Almanya'dan flaş hamle! Bu sözlerle duyurdu
Rusya savaşı sonrası Almanya'dan flaş hamle! Bu sözlerle duyurdu Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalinin açılışını yaptı.
17.12.2022 Dünya
Almanya'nın kuzeyinde demiryolu ulaşımı durdu
Almanya'nın kuzeyinde demiryolu ulaşımı durdu İletişim sistemindeki teknik arıza uzun mesafeli seferlerin tümünü iptal ettirdi, sorun Amsterdam-Berlin hattını da etkiledi.
8.10.2022 Dünya
Dışişleri’nden Kubicki’ye sert tepki
Dışişleri’nden Kubicki’ye sert tepki Dışişleri Bakanlığı, Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretamiz sözlerine güçlü tepki gösterdi.
28.09.2022 Siyaset
Alman büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Alman büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, "Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Kubicki'nin, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz" dedi.
27.09.2022 Gündem
İki ülkede yangın alarmı! Acil durum ilan edildi
İki ülkede yangın alarmı! Acil durum ilan edildi Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletinde yer alan Harz Dağları'nda dün başlayan orman yangının hızla büyümesinin ardından acil durum ilan edilirken, Kazakistan'ın da Kostanay bölgesinde 3 gündür devam eden orman yangını nedeniyle acil durum ilan edildi.
4.09.2022 Dünya
Çekya’daki orman yangınında bin hektarlık alan kül oldu
Çekya’daki orman yangınında bin hektarlık alan kül oldu Çekya’daki milli parkta pazar günü çıkan orman yangını, şu ana kadar bin hektarlık alanı küle çevirdi. Alevler 5. günde kontrol altına alındı.
28.07.2022 Dünya
Avrupa yanıyor
Avrupa yanıyor Avrupa’yı etkileyen sıcak hava dalgası İspanya’nın ardından Almanya’da da yangın çıkmasına neden oldu.
21.06.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Saksonya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.