Kemiklerde kırılma riski artıyor! Tuz tüketimini dengelemek için sebepleriniz var
Kemiklerde kırılma riski artıyor! Tuz tüketimini dengelemek için sebepleriniz var Tuzu en sağlıklı ve ideal miktarda tüketmek için onca farklı öneri var. Ancak kimsenin tuz tüketiminin olumlu ve olumsuz yanlarını ele almaması kafaları karıştırıyor. Fazla tuzun kemikler üzerindeki olumsuz etkisinden uzak durmak ve az tuzun kalp ve damarı hastalıklarını tetiklememesi için neler yapmalısınız? Hepsi haberimizde.
8.10.2023 Genel Sağlık
Fazla tükettiğinizde zararlı olabilecek 5 sağlıklı besin
Fazla tükettiğinizde zararlı olabilecek 5 sağlıklı besin Günlük hayatımızda meyve ve sebzelerin, şeker veya sodyum kadar zararlı olabileceğinin farkına varmadan onları aşırı yeme tuzağına düşüyoruz. İşte fark etmeden fazla tükettiğimizde sağlığımıza zarar verebilecek 5 sağlıklı besin...
16.11.2021 Genel Sağlık
Sodyum Nedir, Ne İşe Yarar? Sodyum Eksikliği Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?
Sodyum Nedir, Ne İşe Yarar? Sodyum Eksikliği Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir? Günlük hayatta tükettiğimiz besinlerin içerisinde bulunan sodyumun pek çok faydası bulunmaktadır. Vücut için sağlıklı ve gerekli olan vitamin çeşitlerinden biri sodyum olarak bilinmektedir. Sodyum eksikliği olan kişilerde çeşitli rahatsızlıklar meydana gelmektedir. Önemli mineral çeşitlerinden biri olan sodyum hakkında detayları derledik.
1.06.2021 Sağlık
18,4 ton siyanür ele geçirildi!
18,4 ton siyanür ele geçirildi! Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Gürbulak Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda 18,4 ton sodyum siyanür ele geçirildi.
6.12.2019 Gündem
Vücuttaki sodyum su ile atılır mı?
Vücuttaki sodyum su ile atılır mı? Tuzun içinde bulunan sodyumun, fazla tüketim sonucu çeşitli sağlık sorunlarına neden olduğu bilinir. Peki, su içmek vücuttaki sodyumu atar mı?
Kimya dersinde korkunç patlama!
Kimya dersinde korkunç patlama! Yalova'da, lisede kimya dersinde deney yapılırken sodyum bomba gibi patladı, öğretmen yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi laboratuvarında, kimya öğretmeni Mustafa Keskiner, öğrencilerine sodyumu anlatmaya başladı. Bilinmeyen bir sebeple sodyum suya temas ederek patladı. Patlamada öğretmen Mustafa Keskiner'in elinde ve yüzünde yanıklar meydana geldi. Öğrenciler ise çıkan dumandan etkilendi. Patlama anını anlatan öğrenciler, çok korktuklarını belirtti. Olayın ardından okula ambulans ve itfaiye sevk edildi. Güvenlik maksadıyla öğrenciler bir süre laboratuara alınmadı.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri