Uzay Dairesi

Uzay Dairesi

Son dakika uzay dairesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uzay dairesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uzay dairesi haber sayfamızda...

Uzay Dairesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.709 uzay dairesi haberi bulunmuştur.
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti NASA, nesneyi ev sahibiyle işbirliği yaparak geri aldı ve nesneyi ajansın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde analiz etti.
17.04.2024 Dünya
‘Tutulma’ şöleni
‘Tutulma’ şöleni ‘Tam Güneş tutulması’ Kuzey Amerika’da milyonların izlediği bir şölene dönerken bilime ve ekonomiye ‘bereket’ getirdi.
9.04.2024 Dünya
Beyaz Saray, NASA'yı görevlendirdi: Ay'da zaman daha hızlı akıyor
Beyaz Saray, NASA'yı görevlendirdi: Ay'da zaman daha hızlı akıyor NASA'nın Koordineli Ay Saati (LTC) olarak adlandırılan saati ayarlamak için 2026 yılının sonuna kadar zamanı var.
3.04.2024 Dünya
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi  Süper güçlerin hâkimiyetlerine almak için yarıştığı Ay’da, NASA tarafından kurulacak seralarda tere, su mercimeği ve lahana ekileceği ortaya çıktı.
3.04.2024 Dünya
Ekinoks görüntüsü
Ekinoks görüntüsü Geceyle gündüzün eşitliği anlamına gelen ve kuzey yarım kürede baharın gelişini müjdeleyen ilkbahar ekinoksu 21 Mart’ta gerçekleşti.
24.03.2024 Dünya
Evrenin sırları, yeni keşfedilen galakside
Evrenin sırları, yeni keşfedilen galakside NASA’nın (ABD Havacılık ve Uzay Dairesi) James Webb Teleskobu, Dünya’nın içinde bulunduğu Samanyolu’na benzeyen bir galaksi tespit etti.
28.02.2024 Dünya
Okyanuslar yeşillendi
Okyanuslar yeşillendi NASA (ABD Havacılık ve Uzay Dairesi) iklim değişikliğinin kademeli ısınma etkisi nedeniyle, Dünya’daki okyanusların yarısından çoğunun renginin son 20 yılda maviden yeşile döndüğünü açıkladı.
27.02.2024 Dünya
Nötron yıldızı: Astronomlar 160 bin yıl önce yaşanan süpernovanın gizemini çözdü
Nötron yıldızı: Astronomlar 160 bin yıl önce yaşanan süpernovanın gizemini çözdü Bilim insanları 1987 yılında gözlemlenen bir süpernovanın gizemini çözdüklerini açıkladılar.
24.02.2024 Dünya
Putin'in akılalmaz uzay planı! ABD istihbaratı doğruladı: Ulusal tehdit
Putin'in akılalmaz uzay planı! ABD istihbaratı doğruladı: Ulusal tehdit ABD basınının dünyaya duyurduğu son habere göre Ruslar uzaya yasak olmasına rağmen nükleer füze yerleştiriyor. Washington'daki yetkililer bu teknolojiye karşı henüz bir savunma sistemleri olmadığını belirtirken Rusların bu füzelerle neler yapabileceklerinden bahsetti.
15.02.2024 Dünya
Ay’ın güneyini kapma yarışı
Ay’ın güneyini kapma yarışı ABD, çok su olduğu umulan Ay’ın güneyini kapmak için Rusya, Çin, Hindistan, Japonya ve Avrupa’ya karşı atağa kalktı. Amaç, Ay’ın güneyinde kalıcı işgali sağlamak!
15.02.2024 Dünya
Mars’ta hayat var mıydı? Kızıl gezegendeki bulgu umut yarattı
Mars’ta hayat var mıydı? Kızıl gezegendeki bulgu umut yarattı NASA’nın (ABD Uzay Dairesi) 2020’de “Kızıl Gezegen” Mars’a yolladığı Perseverance (Azim) adlı aracı, müthiş bir keşif gerçekleştirdi. Perseverance, Mars’ta 3 milyar yıl önce hayat olabileceğini düşündüren eski bir gölün kanıtını buldu.
31.01.2024 Dünya
ABD'li pilot yıllar sonra itiraf etti: Uzaylılarla temasa geçtim, gemilerine bindim
ABD'li pilot yıllar sonra itiraf etti: Uzaylılarla temasa geçtim, gemilerine bindim ABD'li pilot, katıldığı bir konferansta kendisinin galaksiler arası yolculuk yaptığını iddia etti ve UFO'lara dair adeta bir itirafta bulundu.
30.01.2024 Dünya
Ay'a iniş yaptıktan sonra uyutulan Japon uzay aracı 'hayata döndü'
Ay'a iniş yaptıktan sonra uyutulan Japon uzay aracı 'hayata döndü' Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), 20 Ocak Cumartesi günü Ay'a yumuşak iniş gerçekleştiren, ancak güneş panellerindeki sorun nedeniyle uyku moduna alınan uzay aracındaki sorunun çözüldüğünü duyurdu.
29.01.2024 Dünya
İTÜ'lü öğrencilerden büyük başarı! NASA devreye girdi
İTÜ'lü öğrencilerden büyük başarı! NASA devreye girdi NASA tarafından 30’uncusu gerçekleşecek İnsanlı Keşif Aracı Yarışması’na, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımı kabul alan ilk Türk takımı oldu.
25.01.2024 Haberler
İTÜ'lü öğrencilerden büyük başarı! NASA devreye girdi
İTÜ'lü öğrencilerden büyük başarı! NASA devreye girdi NASA tarafından 30’uncusu gerçekleşecek İnsanlı Keşif Aracı Yarışması’na, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımı kabul alan ilk Türk takımı oldu.
25.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'dan 'Hangi özel eşyaları getirdiniz' sorusuna göğüs kabartan cevap
Alper Gezeravcı'dan 'Hangi özel eşyaları getirdiniz' sorusuna göğüs kabartan cevap Bakan Kacır, Ay yıldızlı bayrağımızı uzaya taşıyan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın röportajını paylaştı.
24.01.2024 Gündem
21 yıl sonra NASA’dan istifa etti! Umut Yıldız Türkiye'ye dönüyor
21 yıl sonra NASA’dan istifa etti! Umut Yıldız Türkiye'ye dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkmasının ardından Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ndeki (NASA) görevinden ayrılıp, Türkiye'nin uzay atılımını yaşamak için 21 yıl sonra ülkesine döneceğini açıkladı.
23.01.2024 Gündem
21 yıl sonra NASA’dan istifa etti! Umut Yıldız Türkiye'ye dönüyor
21 yıl sonra NASA’dan istifa etti! Umut Yıldız Türkiye'ye dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkmasının ardından Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ndeki (NASA) görevinden ayrılıp, Türkiye'nin uzay atılımını yaşamak için 21 yıl sonra ülkesine döneceğini açıkladı.
23.01.2024 Haberler
Uzay giysisinde Iron Man etkisi
Uzay giysisinde Iron Man etkisi Bir süre önce Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) astronotlarının, 2025 Ay misyonunda lüks moda tasarımcısı Prada’nın tasarladığı uzay kıyafetlerini giyeceği haberini almıştık.
20.01.2024 Pazar
Japonya'nın tarihi başarısı: Ay'a yumuşak iniş yapan beşinci ülke!
Japonya'nın tarihi başarısı: Ay'a yumuşak iniş yapan beşinci ülke! Japonya Ay'a yumuşak iniş gerçekleştiren beşinci ülke oldu, fakat aracın güneş pillerindeki sorun giderilmezse ilerleyen saatlerde uzay aracı ile iletişim kesilecek.
20.01.2024 Dünya
Ay... Ay... Ay... En derin şüphe
Ay... Ay... Ay... En derin şüphe ABD’nin uzay dairesi NASA, bu yıl Ay’a 4 astronotunu gönderecekti.
12.01.2024 Dünya
ABD eski başkanlarının saç telleri gönderiliyor
ABD eski başkanlarının saç telleri gönderiliyor ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) ilk insanlı Ay yolculuğu olan Apollo misyonundan 54 yıl sonra, ülkede 2 özel şirketin ilk Ay’a inişini deneyeceği açıklandı.
6.01.2024 Dünya
2023'e damga vuran uzay araştırmaları
2023'e damga vuran uzay araştırmaları Dünyanın önde gelen uzay ajansları, gezegenimizi ve güneş sistemini daha iyi tanıyabilmek, temel sorulara yanıt bulabilmek için karmaşık ve zorlu uzay seyahatleri gerçekleştirdi.
29.12.2023 Dünya
NASA, uzaylılara ait gezegenleri buldu mu?
NASA, uzaylılara ait gezegenleri buldu mu? NASA’nın (ABD Uzay Dairesi) okyanuslara ve muhtemelen uzaylı yaşamına sahip 17 ötegezegen bulduğu açıklandı.
15.12.2023 Dünya
Yeni bir 'mükemmel güneş sistemi' keşfedildi
Yeni bir 'mükemmel güneş sistemi' keşfedildi Astronomlar, Dünya'dan 100 ışık yılı uzakta, milyarlarca yıldır değişmemiş 6 gezegenden oluşan bir güneş sistemi keşfetti.
30.11.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Uzay Dairesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.