Son dakika Dünya Gıda Günü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dünya Gıda Günü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dünya Gıda Günü haber sayfamızda...
‘Savaşlar gıda krizi yaratıyor’
Son dönemde bölgemizde yaşanan savaş ve çatışmaların gıda krizini derinleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karadeniz girişimi ile 33 milyon ton tahılın sevk edilmesini sağlayarak küresel açlık krizi tehlikesinin önüne geçtik” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suyumuzu korumak vatanı korumaktır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü dolayısıyla video mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Suyumuzu korumak vatanı korumaktır. Kaynağımızı verimli kullanmaya çalışıyoruz.' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suyumuzu korumak vatanı korumaktır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü dolayısıyla video mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında mahiyet itibariyle hiçbir fark görmüyoruz. Bu amaçla hükümet olarak son 21 yılda ülkemizin su ve gıda güvenliğini garanti altına alacak pek çok önemli projeyi hayata geçirdik.' dedi.
Bakan Kirişci: Tahıl Koridoru'ndan geçen tahılın yüzde 63'ü Avrupa ülkelerine gitti
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "İlk geminin yola çıktığı 1 Ağustos'tan 15 Ekim'e kadar Karadeniz limanlarından taşınan tahılın yüzde 63'ü Avrupa ülkelerine sevk edilmiştir. Tahılın yüzde 24'ü Asya, yüzde 13'ü de Afrika ülkelerine ulaştırılmış, Tahıl Koridoru'ndan taşınan 7,5 milyon ton tahılın sadece yüzde 5,6'sı az gelişmiş ülkelere gitmiştir" dedi.
‘Yılda 7.7 milyon ton gıda israf ediliyor’
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, “Dünyada yılda 1.3 milyar ton, ülkemizde ise bir yılda 7.7 milyon ton gıda israf ediliyor. Ülkemizde her gün 6 milyon ekmek çöpe gidiyor” dedi.
Bakan Pakdemirli: Yeşil Kalkınma Devrimi'ni gerçekleştirmede Türkiye öncü rolü üstelenecek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin "Yeşil Kalkınma Devrimi"ni gerçekleştirmede öncü rol üsteleneceğini belirterek, "Sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve iklim değişikliği ile mücadele açısından, AB'nin 'Avrupa için Yeşil Mutabakat' kapsamında, sağlıklı ve çevre dostu bir gıda sistemi için çalışmalarımıza başladık." dedi.
Tarihi 8 bin yıl öncesine kadar dayanıyor! İşte 30 ülkenin en iyi ekmekleri
Günümüze kadar birçok ülkede farklı çeşitlerde üretilen ekmekler lezzetlerinin yanı sıra, benzersiz içerikleri ve geleneksel konumlarıyla nasıl ortaya çıktığı merak ediliyor. Sizin için aralarından seçtiğimiz farklı kültürlere ait en iyi ekmekleri ve bu ekmeklerin nasıl ortaya çıktığını araştırdık. İşte 30 ülkeye ait en iyi ekmek çeşitleri
'Koronavirüs açlık riskini artırdı'
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Çü Dongyü, “FAO’nun kurulduğu tarihten bu yana geçen 75 yıla dönülüp bakıldığında çok şey yapılmakla beraber, 700 milyon insan halen aç ve bu durum salgınla daha da kötüleşti” dedi.
Herkes doysun diye bilimsel tarım
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Tarık Tezel, yeryüzünde aç insan bırakmamanın yolunun, organize, bilimsel, hijyenik tarımsal faaliyet, gıda üretimi ve dağıtımından geçtiğini bildirdi. Tezel, yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü bu yıl “büyütelim, besleyelim, hep birlikte sürdürelim” temasıyla kutladığını anımsattı
Yıllık gıda üretiminin 5’te 1’i israf oluyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’de her yıl ülkenin yıllık gıda üretiminin beşte birine denk gelen 19 milyon ton gıdanın israf edildiğini bildirdi.
Dünya Gıda Günü nedir? Dünya Gıda Günü 2020 teması
Bugün Dünya Gıda Günü. Peki, Dünya Gıda Günü nedir? Dünya üzerindeki yetersiz beslenen ve aç insanlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına 16 Ekim 'Dünya Gıda Günü' olarak ilan edilmiştir. Peki, Dünya Gıda Günü ilk olarak ne zaman ortaya çıktı? İşte Dünya Gıda Günü ile ilgili merak edilenler...
Bakan Pakdemirli: Sağlıksız yemenin maliyeti yıllık 2 trilyon dolar
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dünyada ne kadar aç varsa o kadar da obez bulunduğunu belirterek, "Sağlıksız yeme alışkanlıkları yılda 2 trilyon dolara yaklaşan maliyetiyle hükümetlerin sağlığa ayırdıkları kaynak ve bütçelerinin üzerinde büyük bir yük oluşturuyor." dedi.
O ürünler artık okul kantinlerinde bulunmayacak
Milli Eğitim Bakanlığı, okul kantinlerinde satılabilecek gıda genelgesi ile söz konusu gıdalara logo zorunluluğu başlatacak. Yeni eğitim öğretim sezonunda logosuz ürünler okul kantininde bulunmayacak.
Bu zehirler artık yasaklansın!
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Avrupa Pestisit Eylem Ağı (PAN Europe) ortaklığında yürüttüğü “Zehirsiz Sofralar” projesi, pestisitlerin olumsuz etkileri ve pestisitlere alternatif yöntemler hakkında üretici ve tüketicilerde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Proje kapsamında 90 sivil toplum kuruluşu sağlıklı sofralar için bir araya geldi.
Emine Erdoğan: 'Gelecek nesillere, kaynakları tükenmiş bir dünya bırakamayız'
Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Sıfır Atık Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Bizden sonra gelecek olan nesillere, kaynakları tükenmiş, yaşam şartları zorlaşmış bir dünya bırakamayız. Misafiri olduğumuz yeryüzünü bize emanet edildiği şekliyle bizden sonrakilere bırakmak hepimizin temel sorumluluğudur” dedi.
Emine Erdoğan: 'Gelecek nesillere, kaynakları tükenmiş bir dünya bırakamayız'
Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Sıfır Atık Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Bizden sonra gelecek olan nesillere, kaynakları tükenmiş, yaşam şartları zorlaşmış bir dünya bırakamayız. Misafiri olduğumuz yeryüzünü bize emanet edildiği şekliyle bizden sonrakilere bırakmak hepimizin temel sorumluluğudur” dedi.
Her 9 kişiden biri aç
Açlık çeken insanların sayısının her geçen gün arttığı dünyada, 672 milyon kişi obeziteyle mücadele ederken, 821 milyon kişi yetersiz besleniyor. Başka bir ifadeyle, her 9 kişiden biri açlık çekiyor. 39 ülke de yardıma muhtaç.
Laktoz intoleransı olanlar nasıl beslenmeli?
Bağırsakta şişkinlik, gaz ve ishal gibi sorunlara yol açan laktoz intoleransının hayatı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Laktoz intoleransı olanlar nasıl beslenmelidir, sorusuna cevap verdi:
25 yılda Konya kadar tarım alanı kaybettik!
‘16 Ekim Dünya Gıda Günü’ için açıklama yapan TEMA Vakfı, “Açlıkla mücadele için tarım alanları ve meraların amaç dışı kullanımı önlenmeli” uyarısında bulundu.
Dünya Gıda Günü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.