Son dakika fırında haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fırında gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fırında haber sayfamızda...
20 gündür ağlamaktan gözyaşları kurudu
Bursa'da Uzun ekmek almasını istediği 96 yaşındaki annesi fırından "yuvarlak ekmek aldı" diye evi terk eden 44 yaşındaki Bülent Dalgın, 20 gündür kayıp. Oğlunun hayatından endişe ettiği için kayıp başvurusunda bulunan Zeliha nine 20 gündür evinin balkonundan bir an olsun bile ayrılmadan onun geri dönmesini bekliyor. Gözyaşları içinde çocuğunu görenlerden yardım isteyen ve ona "eve dön" çağrısı yapan Zeliha Dalgın, "Artık ağlamaktan gözyaşlarım kurudu. 20 gündür yemek yemiyorum, onu balkonda bekliyorum, yolunu gözlüyorum" dedi
Enfeksiyon, obezite ve kanser riskini düşürüyor! ‘Anne sütünü ocakta veya mikrodalga fırında ısıtmayın’
Anne sütü ilk 6 ay bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan tüm besin öğelerini içeren, kolaylıkla sindirilebilen ve enfeksiyonlardan koruyan önemli bir besin. Anne sütünün oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün ve buzlukta 3 ay boyunca güvenli bir şekilde saklanabildiğini hatırlatan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, anne sütünün anne ve bebek sağlığı üzerine en önemli 5 faydasını açıkladı.
Sigara böreğine ekleyince çıtır çıtır oluyor! Börek sosuna mutlaka ekleyin
Sigara böreği, Türk mutfağının favori lezzetlerinden biridir. İncecik yufkası ve nefis iç malzemesiyle herkesin beğenisini kazanan bu börek, kahvaltılardan çay saatlerine, misafir davetlerinden özel günlere kadar geniş bir yelpazede tüketilir. Sigara böreği çıtır çıtır olsun istiyorsanız sosuna mutlaka ekleyin…
Et kavururken sert oluyorsa 1 bardak ekleyin! Et lokum gibi yumuşacık oluyor
Et kavururken en sık karşılaşılan problemlerden birisi de etin sert olmasıdır. Kavurduğunuz et sert oluyorsa bazı püf noktaları gözden kaçırıyorsunuz demektir. Size önereceğimiz bu püf noktalarla et lokum gibi yumuşacık olacak. İşte yumuşacık et kavurmanın püf noktası…
Pastanecilerin sırrıymış! Bayatlamayan puf puf kek için mutlaka yapın
Çayın yanında vazgeçilmez lezzetlerin başında gelen kekiniz puf puf kabarsın ve bayatlamasın istiyorsanız mutlaka böyle yapın. Pastanelerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ve bayatlamadan günlerce tazeliğini koruyabilen puf puf kekler, artık evlerimizde de mümkün. İşte puf puf bayatlamayan kekin sırrı.
Çay olana kadar hazır! Zamanı olmayanları kurtaran mayasız çatlak poğaça tarifi
Günün koşuşturması içerisinde zaman bazen en kıymetli hazinemiz olabilir. İşte böyle anlarda pratik ve hızlı çözümler arayışına gireriz. Sabah kahvaltısında, öğle arasında veya akşam çayın yanında lezzetli bir atıştırmalık arayışında olanlar için mayasız çatlak poğaça tam da bu ihtiyaca cevap veriyor.
Simitçilerin sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır gevrek simit için 3 kaşık ekleyin
Sabah kahvaltısı denince akla ilk gelenlerden birisi de hiç şüphesiz simit. Hemen herkesin severek tükettiği simit çıtır çıtır olunca lezzeti ikiye katlanıyor. Evinizde pratik bir şekilde simit hazırlamak istiyorsanız bu tarifimize göz atmanızda fayda var.
Bayatlama derdinden kurtarıyor, kıyır kıyır oluyor! Tuzlu kurabiye hamuruna 1 çay kaşığı koyun
Her saatte keyifle tüketilen tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinin ve misafir ağırlamanın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Eğer pastaneden alınan tuzlu kurabiyeleri aratmayacak hatta onlardan daha lezzetli, ev yapımı kurabiyeler hazırlamak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bu tarif hem sizi bayatlama derdinden kurtaracak hem de kıyır kıyır olacak.
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyor
Haftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
Aylık 30 bin lira maaşı var: Şu anda bu mesleğe hiç heves eden yok
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pideleri yapan 28 yıllık usta Feridun Yaşayan, “Şu anda bu mesleğe hiç heves eden yok. Yeni nesil çalışmak istemiyor. Fırın ustasının günlük maaşı bin lira civarında. Aylık 30 bin lira yapıyor” dedi.
Paylaşmayı bilenler bu Ramazan da lezzete doyacak… İşte iftarda herkesi mutlu edecek 5 pratik tarif!
Ramazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
Taş fırında ağır ateşte
Çömlek Kuru Fasulye, Ramazan ayı boyunca misafirlerine Çamlıca Kulesi ve Adalar manzarası eşliğinde, geleneksel Türk Mutfağı tatlarını sunuyor.
Fırında ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.