Hayal ettiğiniz vücuda liposuction ile ulaşın!

Liposuction işleminin nasıl gerçekleştirildiği, iz kalıp kalmayacağı, ne kadar yağ alınabileceği ve sağlığa bir zararı olup olmadığı gibi merak edilen birçok konu var. Eğer vücudunuzun şeklinden memnun değilseniz ve bölgesel olarak kalınlıklarınız varsa üzülmeyin. Siz de liposuction tekniği ile hayal ettiğiniz gibi mükemmel bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Sürekli yediklerinize dikkat ediyor, hatta fazlalıklarınızı eritmek için duyduğunuz tüm egzersiz yöntemlerini deniyorsunuz ama yine de kalçalarınızdaki, basenlerinizdeki ya da karın bölgenizdeki dirençli yağlardan kurtulamıyor musunuz? İşte bu noktada siz de liposuction tekniklerinden faydalanabilirsiniz. Liposuction işlemi fazla yağların eritmeye yardımcı ilaç enjektesi, lazer, yüksek ses ya da soğuk uygulaması ile parçalandıktan sonra kanül aracılığı ile vakumlanarak alınabilir. Bazı liposuction tekniklerinde ise parçalanan yağın vücut tarafından absorbe edilmesi beklenir. Liposuction işleminin amacı vücudu fazla yağlardan kurtararak şekillendirilmesini sağlamaktır.

Haberin Devamı

Liposuction operasyonları zayıflama ameliyatı değildir

Çünkü liposuction operasyonunda alınması mümkün olan yağ miktarı kişinin kilosunun % 8’ini geçmemelidir. Alınması gereken bu yağ oranına uyum sağlandığı sürece liposuction işleminde hiçbir sorun ile karşılaşılmaz. Aksi takdirde ciltte istenmeyen çöküntüler ve pürüzler olabilir. Bu hesaplama ile alınacak yağ oranı bölgedeki yağın durumuna göre 1 ile 5 litre arasında yağ alınabilir. Bölgedeki fazla yağın alınarak vücudu olması gereken şekle sokmak hedeflenir. Eğer bu orandan fazla yağ varsa kişiye birden daha fazla seans uygulanması gerekebilir.

Kolay erimeyen her bölgeye uygulanabilir

Liposuction işlemi vücutta istenmeyen yağın biriktiği ve kolay erimediği her bölgeye uygulanabilir. Karın, kalça, basen, bel, bacak, kol, gıdı, uyluk ve hatta yüz bölgesine uygulanabilir. Operasyondan önce fazla yağ hücrelerinin olduğu alanlar işaretlenir. Ardından işlem yapılacak bölgenin genişliğine ya da sayısına bağlı olarak lokal ya da genel anesteziye karar veriliyor. Bu karar hasta ile cerrah tarafından birlikte alınıyor.

Haberin Devamı

İyileşme süreci zahmetsizdir

Operasyonun ardından hasta genellikle aynı gün ya da bir gün sonra evine gidebiliyor. Vücudun şeklini daha çabuk alması için birkaç hafta boyunca korse giyilmesi gerekebiliyor. Operasyon sırasında ya da sonrasında ciddi boyutta sızı ya da ağrı hissedilmez. Hasta bir gün sonra normal yaşantısına dönebilir. Korse kullanımı rahat, kişiyi çok fazla sıkıntıya sokmayan, yıkanabilir, rahatlık ile her kıyafetin altına giyilebilir.

Liposuction operasyonundan yağ fazlalığı olan ve bölgesel incelme isteyen 18 yaş üstü kadın ya da erkek herkes faydalanabilir. Diyet ya da egzersiz ile yağ fazlalıklarınızdan kurtulamıyorsanız, estetik cerrahinin sunduğu bu imkandan siz de yararlanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com