Hayat Kurtaran Bakış Açısı!

Her sabah uyanıp güne başladığımızda gerçekle olan savaşımıza da başlamış oluruz. Ne kadar güçlü ne kadar becerikli ne kadar zeki olursak olalım gerçekle olan savaşımızda kaybeden taraf hep biz oluruz. Bu savaşa son vermenin bir yolu da bakış açınızı değiştirmekten geçiyor. Gerçekle olan savaşınızda sizi huzura kavuşturacak bir bakış açısı önerim var. Bu bakış açısı özetle şöyle;

Evrendeki bir şey ancak başka bir şeyin varlığıyla var olabilir. Örneğin su elementinin akan yapısını görünür hale getiren kaya, kum gibi katı şeylerden meydana gelen toprak elementidir. İçerisinde suyu tutan bir yapı olmasaydı şu an bildiğimiz anlamda su olmayacaktı. Başka bir örnekte ise, ışık ancak karanlığın varlığı ile görünür hale gelir. Karanlık olmasaydı sadece aydınlık olacak, ışık diye bir oluşum olmayacaktı.

Haberin Devamı

Bu ikili durumlar daha başka bir çok değişik şekillerde sürekli olarak hayatımızı etkilerler. Mesela boyu 1.65m olduğundan dolayı ıstırap çeken bir kişi, boyu 1.60m olan bir kişiyle yan yana geldiğinde mutlu, boyu 1.70m olan bir kişiyle yan yana geldiğinde ise mutsuz olur. Halbuki kimin yanında olduğundan bağımsız her zaman aynı insan olacaktır.

Aynı şekilde başarı söz konusu olduğunda, başarısızlığın da var olması gerekir. Ya da bir şeyleri hak ettiğinizde, başka bir şeyleri geride bırakılması gerekecektir. “Olmaz! ben sadece başarıyı istiyorum, her şeye birden sahip olmak ve hak etmek istiyorum’ dediğinizde mutsuzluk kaçınılmaz olacaktır. Şu an çok başarılı ve popülerseniz, başarınızı diğer insanların başarısızlıkları ile geçmişteki başarısızlıklarınıza borçlusunuz. Etrafınızdaki insanlar bu anlamda başarısızlıklarıyla sizin başarınıza katkıda bulunurlar. Belki de şükrederken başarısız insanlarla geçmişteki başarısızlıkları da hatırlamak gerekir.

Başarıyı tatmak için başarısızlık, mutluluğu tatmak için mutsuzluk, korkuyu hissetmemek için sevgi, acıyı çekmemek için şefkatin de var olması gerekir. İşte bu yüzden de her şeyin birbirine bağlı olduğunu yani birbirini tamamladığını hatırlamak çok önemlidir. Aksi takdirde gerçekle savaşımız devam edecektir.

Haberin Devamı

Her zaman bizden daha mutlu, daha varlıklı, daha başarılı, daha akıllı, daha uzun boylu insanlar olabileceği gibi bizden daha mutsuz, daha fakir, daha başarısız, zeki olmayan, daha kısa boylu insanlar da olacaktır. Hepsi de en iyisini bulabilmemiz için varlar. En iyisi, mutlulukla mutsuzluk arasında bir yerde durup mutluluğu da mutsuzluğu da normal karşılamaktır. İşte bu bakış açısı hayat kurtaran bir bakış açısıdır.

Şu sıralar yaşamınızda size ıstırap çektiren bir şeyler varsa, bu ikili durumu göz ardı edip etmediğinize bakmak size en iyi gelecek şeylerden biri olabilir! Kim bilir?

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Nefestr.com

Sibel KAVUNOĞLU