Her Şeyin Bir Yumuşak Karnı Var?

Merhabalar Sevgili Okuyucularım,

Yazının başlığından da tahmin edebileceğiniz gibi bu hafta köşemde sizlere ilginç bir konunun detaylarından bahsedeceğim.

Her şeyin bir yumuşak karnı var, yani zayıf noktası…

Peki burnumuzun yok mu?

Sizi pek meraklandırmayalım, evet var.

İsmi de öyle komplike bir tıbbi terim değil, oldukça kolay;

“Yumuşak Üçgen”

Yumuşak Karnın Özellikleri

Yumuşak karınların pek çok ortak özelliği vardır, öyle değil mi?

Bir kere hakkında genelde en az şey bilinen kısım bu noktadır.

Mesela; Bazen bu alan kuvvetsizdir, zayıftır, bazen güvenilmezdir. Fakat bazen de en değerli olan yer burasıdır. Bütün bu ortak özellikler burnumuzdaki yumuşak alan için de geçerlidir.

Haberin Devamı

Bu Kısımda Kıkırdak Bulunmuyor

İlk olarak burunda bu bölgenin gerçekten zayıf, yani anatomik olarak zayıf olduğunu söyleyebilirim. Bu kısım kıkırdak destekten mahrumdur, yani içerisinde kıkırdak bulunmaz. Sadece cilt mevcuttur. Yani dış etkenlere açıktır, özellikle de ameliyatta oluşabilecek istenmeyen travmalara açıktır.

İkincisi güvenilmez olduğudur. Yani hata kabul etmez ve yapılan hatalarda da ilk olarak göze çarpan yerdir.

Üçüncüsü ile muhtemelen burun anatomisi ve ameliyatları hakkında en az bilimsel çalışma yapılan alandır. Burnun bölgeleri arasında hakkında en az bilgiye sahip olunan kısımdır.

Bilim Adamları Bilinmeyenleri Araştırıyor

Bazı bilim insanları bilinmeyeni araştırmayı kendine amaç edinmiştir. Ben de bazı meslektaşlarım gibi bu amaç ışığında çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yaptım.

Burnun en yumuşak karnı hakkında kaleme aldığım bilimsel makalemde; bu alana yapılacak cerrahi kesileri ve güvenle yapılması gereken manevraları anlattım.

Bilim sorgulanmaya ve araştırmaya devam ettikçe var olan bir alandır. Ne kadar çok bilinirse o kadar çok araştırma ihtiyacı yaratan aslında bir anlamda da yaşam tarzıdır. Bu konuya katkı sağlamak beni çok sevindiriyor. Ülkemizde çok başarılı ‘burun cerrahları’ mevcut, eminim çok yakında bu alanda da birçok yeni çalışmalar yapılacaktır.

Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu

Haberin Devamı

KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı

Sorularınız İçin : gurkan@kayabasoglu.com

Telefon : 0542-522-54-54

Özgeçmiş

Instagram

Facebook

Web Sitesi