İçsel huzurunuzu sabote etmeyi bırakabilirsiniz !

Hayat içinde istemeden de olsa kendi kendimizi sabote ettiğimiz anlar vardır.

Bunu bazen geçmişten alıntılar yaparak, bazen de geleceği düşünüp felaket senaryoları tasarlayarak yaparız.

Hayatımızı bilmeden mahveder, bu kısır döngü içinde debelenip dururuz.

Hayatınızı mahvetmeyi bırakmak için neler yapabilirsiniz ?

İşte size bir kaç ipucu.

1. Öncelikle gözünüzü dört açın ve çok uyanık olun, zihinsel kontrolünüzü bir an olsun elden bırakmayın.

2. Zihniniz geçmişten alıntılar yapmaya başladığı anda hemen yakalayın ve onunla yüksek sesle konuşun, "Neden geçmişi sürekli hatırlatmaya çalışıyorsun, amacın ne senin ? Neden benim mutsuz olmamı istiyorsun, bundan çıkarın ne?" diyerek yüksek sesle sorun.... Ses yavaş yavaş etkisini kaybedecektir.

Haberin Devamı

3. Zihniniz geleceği düşünüp felaket senaryoları tasarlıyorsa, yine yüksek sesle konuşmayı deneyin onunla. "Neden gelecekle ilgili felaket senaryoları hazırlayıp, moralimi bozuyorsun, senin amacın nedir, beni üzmek mi ? Neden benim mutsuz olmamı istiyorsun, bundan çıkarın ne?" diyerek yüksek sesle sorun... Ses yavaş yavaş etkisini kaybedecektir.

4. Geçmişte yaşadığınız ve değiştirmek için elinizden bir şey gelmeyen olaylar için şikayet etmekten acele kurtulmalısınız. Kendinizi şikayet ederken yakaladığınızda yukarıda bahsettiğim yöntemi uygulayın (Yüksek sesle kendinizle konuşun)

5. Geçmişte affedemediğiniz olayların başrol oyuncularına birer mektup yazarak, onlara içinizi dökün, içinizden ne geliyorsa yazın. Sonrasında o mektubu yakın. Mektubu yakarken o kişinin adını yüksek sesle söyleyerek "........... seni şimdi affediyorum, senle yaşadığımız bu anılar ve senin hayalin artık beni asla rahatsız etmeyecek." deyin.

Bu egzersizleri düzenli olarak tekrarladığınızda, rahatladığınızı ve daha mutlu hissettiğinizi fark edeceksiniz.

Sevgi ve saygılarımla,

A. Nilgün Aktaş

Kişisel Gelişim Uzmanı

www.aysenilgunaktas.com

https://www.facebook.com/ANilgunAktas

info@nilgunaktas.com