YAZARIN
  EN SON YAZILARI  
Merhaba,
 
Ispanak yavaş yavaş tezgahlardan kalkmaya başladı.Bugün de yemeğinden ziyade kavurmasını yaptığım ıspanağın tarifiyle  başlayalım.Aslında hem yemek, hem meze bazen de üstüne kırılan yumurta ile kahvaltılık. Tam bir joker.
Üstelik kolay bir çeşit de , en zor kısmı ıspanağın yıkanma aşaması, ağır işçilik gerektiren etabı diyebilirim.
Ama yine de lezzetine karşılık bu emek fazlasıyla  değiyor.
 
MALZEMELER:
 
1 kg. ıspanak
 
Zeytinyağı
 
2 soğan
 
Tuz
 
YAPILIŞI:
 
Ispanaklar köklerinden ayrılıp, iyice yıkandıktan sonra süzülmeye bırakılır.
İyice suyu süzülmüş ıspanaklar bir tahtanın üzerinde 2, 3 parmak kalınlığında kesilir.
Bu arada soğanlar yemeklik doğranıp yarım fincan zeytinyağ ile kavrulur.
Daha sonra doğranmış ıspanaklar içine atılır ve devamlı tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.
Bıraktığı suyu çekip rengi değişince olmuş demektir.
Genellikle yoğurtla birlikte soğuk tüketilir. Ben süzme yoğurtla kenarına bir bordür geçtim.:)
Afiyet olsun.