Genel Sağlık Kabuslar hangi hastalığın habercisi?

Kabuslar hangi hastalığın habercisi?

25.01.2012 - 14:57 | Son Güncellenme:

Tıp dünyası Parkinson hastalığıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için uğraşırken, yeni bir araştırma şaşırtıcı bir sonuç ortaya koydu.

Kabuslar hangi hastalığın habercisi

Hastalığın ilk dönem belirtileri arasında geceleri sık sık kabuslar görme ve ani şekilde hareket etmenin de olabileceği belirtildi.
Bilim adamları REM uyku bozukluğu çeken hastaların sonraki 5 yıl içerisinde ciddi bir nörolojik rahatsızlık sorunu yaşayabileceğini belirtti. Normal olarak REM uyku evresine girdiğimizde rüya görmeye başlarız. Bu uyku bozukluğunu yaşayanlar ise genellikle bağırmaya ve hareket etmeye başlar. Tıpkı rüyalarını “yaşıyormuş” gibi yatak içerisinde hareket ederler ve çığlıklar atarlar.

İspanyol araştırmacılar 60 yaş üstü 43 kişi üzerinde inceleme yaptı. Gönüllülerin hepsi REM uyku bozukluğundan şikayetçiydi. Araştırmanın sonucunda gönüllülerin %30’una bir iki yıl içerisinde bir hastalık teşhisi konuldu ve bu hastalık genellikle Parkinson’du.

Şuan Parkinson hastalığı ancak kişi belirtileri gösterdikten sonra teşhis edilebiliyor. Ancak bu evrede hastalık zaten ilerlemiş oluyor. Bu araştırma hastalığın çok daha önceden belirlenebileceğini ve durdurulabileceği umudunu temsil ediyor.

Araştırmalar devam ettikçe ve bu konu üzerine bilinmeyenler su yüzüne çıktıkça hastalığın durdurulması ve tedavisi de daha mümkün bir hale gelebilecek. Bilim adamları bir gün Parkinson gibi ciddi bir rahatsızlığı basit bir ses testiyle bile teşhis edebileceklerine ve daha ilerlemeden tedavisinin mümkün olacağına inanıyor.

Yazarlar