Kadınlarda Saç Dökülmesi

KADINLARDA SAÇ DÖKÜLMESİ

Saç dökülmesi problemi, hem erkeklerde hem de kadınlarda sıklıkla karşılaşılan bir problemdir. Saç dökülmelerinin bir kısmı kellikle sonuçlanırken, bir kısmı ise saç dökülmesi sebebinin ortadan kalkmasıyla birlikte ortadan kalkmaktadır. Saçların kadınlar için çok daha büyük bir önemi olduğu gerçektir. Saç dökülmesi, özellikle kalıcı kelliğe sebep olan saç dökülmesi çeşitleri daha çok erkeklerde görülse de kadınlarda da geçici ya da kalıcı saç dökülmesi yaşanmaktadır.

Sizin Saç dökülmeniz geçici mi? yoksa kalıcı mı?

Haberin Devamı

Her kadın yaşantılarının bir döneminde belirli bir süre saç dökülmesi yaşayabilmektedir. Normalden daha fazla ve uzun süre saç dökülmesi yaşayan bir kadın mutlaka saç dökülmesi sebebini öğrenmek için bir doktora gitmelidir. Doktor, saç analizi, kan testi ve çeşitli hormon testleriyle saç dökülmesi sebebini ortaya koyar. Kadınlarda saç dökülmesinin çeşitli sebepleri olabilmektedir. Şimdi bu sebeplere kısaca bir göz atalım…

Hormonal değişiklikler kadınlarda saç dökülmesi yaşanmasına sebep olmaktadır. Hamilelik süreci, Menapoz dönemi, Trioid sorunları hormonal değişiklik yaşanmasına sebep olduğu için saç dökülmesini de tetikleyebilmektedir. Ayrıca kadınlarda sıklıkla karşılaşılan saç dökülmesi sebepleri arasında beslenme bozuklukları yer almaktadır. Yapılan şok diyetler ve dengesiz beslenme saç köklerinin gerekli besinleri almasını engelleyerek saçların zayıflayarak dökülmesine sebep olmaktadır. Beslenme bozukluğu sebebiyle ortaya çıkan saç dökülmeleri, doğru beslenme sisteminin sağlanmasını takiben kısa bir süre içerisinde yavaşlayacak ve saçlar eski güçlü hallerine kavuşacaktır. Saç dökülmesi konusunda stresin rolü oldukça hafife alınmaktadır. Kadınlarda yaşanan saç dökülmesinde stresinde rolü büyüktür.

Kalıcı Saç Dökülmesi İçin Önceden Önlem Alın

Kadınlarda genetik kaynaklı, kalıcı saç dökülmeleri görülebilemektedir. Kadın tipi ve erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırılan genetik dökülme çeşitleri ailesel yatkınlık sebebiyle ortaya çıkar ve kadınlarda da kalıcı kelleşmenin yaşanmasına sebep olabilir.

Haberin Devamı

Saç dökülmesinin doğru bir şekilde tedavi edilebilmesi için saç dökülmesi sebebinin bilinmesi gerekmektedir. Saçlarınızın gereğinden fazla döküldüğünü düşünüyorsanız ve saç dökülmenizin sebebini öğrenmek istiyorsanız dermatoloji bölümüne görünmeniz gerekebilir. Saç dökülmesi belirli bir seviyeyi geçtiyse yapılması gereken şey saç ekimi doktoruna başvurarak, saç ekimi için uygun olup olunmadığını öğrenmektedir.

Dr. Yetkin BAYER

www.yetkinbayer.com