Saç Bakımı Kadınlarda saç ekimi

Kadınlarda saç ekimi

12.10.2015 - 13:45 | Son Güncellenme:

Saç ekimi erkek yada kadınların saç dökülmesi kabuslarına, en etkili yöntem olarak çok uzun yıllardır başvurulan ilk çare.

Kadınlarda saç ekimi

Özellikle erkeklerde kadınlara nazaran çok daha etkili olan saç ekimi, son yıllarda ilerleyen her şey gibi çok daha gelişti. Daha önceden kullanılan saç ekimi yöntemleri yerini yeni tekniklere bırakarak, çok daha fazla greft ekilmesini sağladı.

Haberin Devamı

Bütün bu yeni uygulanan tekniklerin ışığında saç ekiminde, kadınlara ekilen saçlarda geçmiş yıllara oranla greft sayısı arttı. Bu yüzden elde edilen sonuçlar çok daha başarılı olmaya başladı. Este Medica’nın sahiplerinden Duygu Koşan konu ile alakalı şunları söyledi: Kadın hastalarımıza ektiğimiz saçlar artık çok daha başarılı sonuçlar vermekte.

Erkek hastalara saç ekilirken prp yapıyoruz. Daha sonrasında bir aylık bir zaman sonra tekrar prp uyguluyoruz. Ve 3 ay sonra yine prp mutlaka yapıyoruz. Ve arada mezoterapi’de yapıyoruz. Bunun haricinde başka bir tedavi uygulamıyoruz.

Kadın hastalarımızda son yıllarda daha fazla başarılı olmamızın en büyük nedeni erkeklerden alınan ve lokal olarak ekilen dönör saçlar her zaman daha etkili sonuç vermektedir. Fakat kadınlarda lokal değil de genel olan dökülmelerde yine hastanın kendisinden alınan dönör saç çok daha zayıf ve uzun bir süre tedavi ile desteklenmesi gerekli olan ekimlerdi.

Haberin Devamı

Hasta yoğunluğundan çok uzun bir süreç olan bu tedavileri geçtiğimiz yıllarda çok takip edemiyorduk. Fakat son yıllarda kadın hastalarımıza saç ektikten sonra 1 yıl kadar belki daha fazla hastayı yakın takibe alıp aşağıda saydığım yöntemlerle destekliyoruz. Sonuç çok daha etkili ve kalıcı oluyor. Erkek hastalar kadar artık bu sayede başarı sağlıyoruz bayanlarda.

Kadınlarda saç ekiminden sonra çeşitli tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Bu yöntemlerden bir tanesi yine prp ve mezoterapi diğerleri ise saç için geliştirilmiş tabletler ve spreyler. Bu yöntemler en az bir yıl bayan hastalarımıza saç ekiminden sonra düzenli bir şekilde uygulanmaktadır.

Bir yıldan sonrada yine 3 yada 4 ayda bir saç kürleri ile ekilen saçlar desteklenmektedir. Bu saç kürleri bizim uyguladığımız saç ekimi sonrasında bayan hastalara uygulanan özel saç kürleridir. Aslında işin sırrı saç ekimi ve özellikle bu saç kürleri de diyebiliriz.

Bütün bunların sonucunda ömür boyu size eşlik edecek kendi saçlarınız, çok daha sağlıklı bir kök yapısı kazanır. İnsanların en büyük sıkıntısı olan saç dökülmesi, artık kabus olmaktan çıkmak üzere. Özellikle kadınlar en sevdikleri şey olan saçlarına çok önem verirler. Bize gelen bayan hastalar erkek hastalardan çok daha hassaslar bu konuda.

Haberin Devamı

Bu yüzden son yıllarda uyguladığımız, saç ekimi ve sonrasındaki uzun tedavi süreci sayesinde şu anda çok daha güzel sonuçlara ulaşıyoruz. Onlarında mutlu olmasını sağlıyoruz. Kadınlar için görsellik her zaman çok daha önemlidir.

Yazarlar