Kafam çok acıdı ama saçlarım daha gür

Prp, “platelet rich plazma” nın baş harflerinden oluşur. Hastamızdan az miktarda kan alıyoruz. Bu kanı, dakikada 2000 devirde çeviriyoruz. Böylece kanın içindeki özgül ağırlığı fazla olan kan hücreleri ayrılıyor. Böylece, kanın içindeki trombosit ve plateletlerden zengin bir plazma konsantrasyonu elde ediyoruz. Bu sıvıyı, hastamıza tekrar mikro enjeksiyon yoluyla geri veriyoruz.

P.r.p , günümüzde cilt tedavilerinden ortopediye, diş tedavilerinden saç tedavilerine kadar geniş bir uygulama alanına sahiptir. PRP, güvenilir ve kolay bir işlem olması nedeniyle hızla yaygınlaşmaktadır.

Haberin Devamı

P.r.p ‘nin ciltte uygulama alanları;

Sivilce izlerinin tedavisinde,

Ciltte oluşmuş ince çizgilerin giderilmesinde,

Cilde ışıltılı ve daha diri bir görünüm kazandırılmasında,

Ciltte oluşmuş güneş hasarlarının ve lekelerinin giderilmesinde,

göz altı morluklarının tedavisinde,

saç ekimi sonrası ve saç kayıplarının önlenmesinde.

PRP ve uygulama kitleri;

P.r.p uygulamasında belkide en önemli ayrıntı kit kulanarak bu işlemi gerçekleştirmektir. Bunun sebebi ise kanınınzı aldıktan sonra ayrıştırma yaptığımız tüplerin özel bir madde içermesidir.Bununla birlikte steril olmasıdır. Basit bir biyokimya tüpü ile gerçek PRP solüyonu hazırlanamaz.

PRP sıvısını nasıl uyguluyoruz ;

Uygulama bölgesine lokal etkili anestezik krem sürüyoruz ve 15dk içinde istetiğimiz uyuşma etkisi olunca uygulamaya başlıyoruz. Prp solusyonunu cildin kalınlığına ve bölgesine gore farklı boylarda mikro iğneler ile enjekte ediyoruz.Bu iğneler 3-4 mm ile 6mm arası değişiklik gösterebilir. Uygulama bittikten sonra cildinizde bir miktar kızarıklık ve yanma olabilir,bu yan etkiler çoğunlukla ertesi güne kadar kaybolur.Soğuk uygulama yanma hissini azaltmada oldukça etkilidir.

P.r.p , etkin bir tedavi uygulaması olmakla birlikte ancak doğru uygulandığında olumlu sonuç verir. Kişiden kan alınırken kullanılan malzemenin güvenirliliği çok önemlidir.

P.r.p nin uygulaması 30-40 dakika sürer ve kullanılan lokal anestezik kremler ile minimum acı hissedilir. İlk uygulamayı takiben seans aralıkları 15- 30 günde bir toplam dört seanstır. İstenilen etkiyi muhafaza etmek amacıyla, yılda bir idame seanslar yapılmasını öneriyoruz.

Haberin Devamı

Buraya kadar bölümü, PRP hakkındaki genel bilgiler. Şahsi düşüncelerimi belirtmek isterim. Saçım için 1 defa yaptırdım ve bir çok hastamıza uyguladık.

-Basit bir tedavi,

-En önemlisi, bir çok farklı kimyasal içeren bir koyteyl yerine kendi kanınızın serumu kullanılıyor.

-Hafif bir ödem etkisi olduğu tartışılmaz. Cilde bir parlaklık, canlılık veriyor.

Kafam çok acıdı ama saçım daha gür :))

Dr. Barış Çakır

www.bariscakir.com

http://www.burunestetigi.info