Kahvaltıların vazgeçilmezi keçibacağı

Selamlarrrrrrrrrr,

Nasılsınız inşallah :)

Pazar kahvaltılarına yakışır bir tarifle haftasonuna merhaba diyelim istedim. Şöyleeeeeee sucuklu, yumurtalı, ballı, kaymaklı bir kahvaltıya kim hayır diyebilir ki ? :) Tek eksik nedir? Pişi veya keçibacağı..

İkisi aslında karıştırılır. Pişi sadece un, su, tuz dan oluşur. Keçibacağı ise yoğurt, yumurta içerir.

Haydi daha fazla bekletmeyim sizi. Alın kalemi kağıdı :)

  • 3 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 2 kabartma tozu
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
  • Unu ise göz kararı koyacağız. Yalnız tek farkımız klasik kulak memesi kıvamına gelinceye kadar diyoruz yaa, bu sefer kulak memesi kıvamına gelmeyecek. Biraz ele yapışır halde bırakacağız.

Ben keçibacağını pişiden daha çok severim. Çok lezzetli olur. Tabi kıvamı tutturmak zordur. Hadi yine iyisiniz kaptınız mis gibi keçibacağı tarifini :)

Haberin Devamı

Sonraaaaa yağımızı tavaya koyuyoruz başlıyoruz hamurlarımızı açmaya. Açarken yapıştığı için elimize biraz un alıp öyle açmaya devam edebiliriz. Açtıktan sonra resimdeki gibi şekil verebilirsiniz :)

Not: Oklava ile açmaya kalkmayın her yere yapışır bütün cinleriniz tepenize gelir :) Alın tezgahın üstüne unu, koyun hamuru elinizle açıverin :)

Kızartıp sofraya geldiğinde yanına eşlik edecekler;

  1. Beyaz peynir
  2. Mis gibi domates
  3. İnce kıl biber
  4. Tavşan kanı çay

Afiyetler olsun :)