MALZEMELER
2 tane  yumurta
1 su bardağı ile toz şeker
Yarım çay bardağı ile ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı ile süt
1,5 su bardağı ile un
3 yemek kaşığı ile  kakao
1 adet rendelenmiş limonun kabuğu
1 ufak  paket vanilya
1 ufak  paket kabartma tozu
 
Kreması için:
1 su bardağı ile  çiğ krema
1 Tam paket toz krem şanti
90 gram kadar bitter çikolata
4 yemek kaşığı ile  pudra şekeri
 
NASIL YAPILIR?
Kıvamını alması için öncelikle ise,  krema karışımını hazırlamakla başlayalım Ne dersiniz? Çiğ kremayı, küçük bir sos tenceresine alarak, kısık karıştırarak ateşte kaynatın ve kaynadıktan sonra kremayı ocaktan alın
Küçük parçacıklar halinde kestiğiniz bitter çikolatayı, kremaya ekleyerek ve karıştırın ve  kendi sıcaklığında erimesini sağlayın.
Oda sıcaklığında soğuyan  eritilmiş çikolata karışımına toz krem şanti ve pudra şekeri ilave edin.
Bir tel çırpıcı  hızlı devirde  çalıştırdığınız bir mikser ile çırptığınız krema karışımını 1-2  saat kadar buzdolabında soğutun.
Yumurtaları ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alarak mikser ile yine  yüksek devirde krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin.
Ayçiçeği yağını, sütü, vanilyayı ve rendelenmiş limon kabuğunu da ilave ettikten sonra karıştırma işlemine devam edin.
Kakao, elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra karışımı tahta bir kaşık ile hızlıca karıştırın.
İçlerine kâğıtlar yerleştirdiğiniz muffin kalıplarına hazırladığınız cupcake harcından üç yemek kaşığı kadar  doldurun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında ortalama 20 dakika kadar  pişirin.
Fırından çıkardığınız cupcakeleri oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
Kıvamını alan krema karışımını sıkma torbasına aldıktan sonra   istediğiniz uç kısmını kullanarak cupcakelerin üzerini hazırladığınız bu  krema ile bir güzel kaplayın.
İsteğe göre yine renkli şekerler ya da çikolata parçaları ile süsledikten sonra içine bir parçada sevginizi katarak servis yapın.