Kalbine Dokun

İnsan ne kadar bilirse bilsin, ne kadar profesyonel olursa olsun karşı tarafa anlatmak istediklerinde onun kalbine dokunamadığı sürece iyi bir iletişim kuramayacaktır. Peki, nedir bu kalbe dokunmak?

Kalbe dokunmak, zihnin ötesine geçip, karşınızdaki kişinin kalbiyle iletişim kurabilmektir. Yargılardan uzak, sevgiyle saf bir yaklaşım içinde olmaktır. Fikrini kabul ettirmek çabasından uzak, duygularını harekete geçirerek anlamak ve aynı frekansa bağlanabilmektir. Haklı olmaktan, ispattan, kazanmaktan uzak sadece temasta olabilme çabasıdır. Egoyu yan koltuğa oturtup sadece karşındakinin varlığına odaklanabilmektir. Tabii bunun için de egonun farkındalığında olmamız gerekir. :)

Haberin Devamı

Bazen hiç tanımadığınız ya da çok az tanıdığınız biri, bir anda en yakınlarınızdan fazla kalbinize dokunabilir. Hatırlayın, mutlaka dokunmuştur. İşte o an anlamadıklarınızı anlarsınız, görmediklerinizi görürsünüz, hatta hayatınızda önemli değişiklikler yaratacak adımlar bile atabilirsiniz.

Bütün ilişkilerde arkadaşlık, iş, eş ilişkisi fark etmez, en önemli adım kalbe dokunmaktır. Çünkü kalbe dokunabildiğimizde yaşam çok daha kolay olacaktır. Daha iyi anlarız, daha kolay anlaşılırız. Zaten bütün çatışmalar anlamamak ve anlaşılmamaktan çıkmıyor mu? :) Eğer anlaşılmadığınızı düşünüyorsanız kendinize dönüp dürüst ve cesurca şu soruyu sormanızı isterim: “Ben kendimi tam olarak anlıyor muyum?” Belki de önce kendi kalbinize dokunmaya ihtiyacınız olabilir. :)

Kalplere dokunduğunuz bir hafta diliyorum...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com